پیامهای راهبردی سفر سردار باقری به سوریه کداماند؟/شریک استراتژیک
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در میان هیاهوی خبری قرارداد 25 ساله ایران و چین و شیوع ویروس کرونا در دمشق، خبری مهم و راهبردی به بازیگران منطقهای و فرا منطقهای مخابره شد. سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سردار باقری به دمشق در شرایط کنونی منطقه بسیار راهبردی و استراتژیک بود.
با توجه به رابطه ایران و سوریه و تأثیران بر امنیت رژیم صهیونیستی، «استفان والت»، نظریهپرداز رئالیسم تدافعی سه مؤلفه را برای موازنه تهدید بیان میکند. مؤلفه اول، نزدیکی جغرافیایی است، چراکه سوریه به دلیل هممرز بودن با اسرائیل همواره با این رژیم دچار چالش بوده است. مؤلفه دوم قدرت آفندی است و مؤلفه سوم، نیات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در تصرف بلندیهای جولان و نقض حریم هوایی سوریه است که نیات خود را به اثبات رسانده است.
کشورها با توجه به شرایط خود به دنبال شریک یا متحد برای موازنهسازی میگردند و هرچه دو یا چند کشور ازلحاظ فکری به یکدیگر نزدیک باشند، قدرت اتحاد مستحکمتر میشود. حال با توجه به این شرایط، اهمیت این سفر به آن است که خط رسانهای محور غربی، عبری، عربی همواره بر خروج ایران از سوریه تأکید میکردند، اما این توافقنامه خصوصاً بعد از وضع قانون سزار علیه دولت و مردم سوریه بسیار راهگشا خواهد بود.
در بخشهایی از بندهای این توافق بر لزوم تقویت صنعت پدافندی سوریه تأکید شده، بهخصوص اینکه سامانه اس ۳۰۰ روسها هنوز به مرحله اجرا در ارتش سوریه نرسیده است. سامانههای پدافندی ایران در طول سالهای گذشته همواره امتحان خود را پس دادهاند و بهخوبی از کیان این خاک محافظت کردند.
اهمیت دیگر این توافقنامه در بعد منطقهای و فرا منطقهای آن است. ایران با توافق نظامی به بازیگران منطقهای و فرا منطقهای اعلام میکند که حضور نظامی در سوریه کاملاً مشروع و بنا بر درخواست دولت قانونی سوریه است نه مثل کشورهایی که به بهانههای واهی در سوریه حضور دارند.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی بهشدت از حضور نظامی ایران در سوریه و همسایه شدن با ایران بهغیراز لبنان در سوریه واهمه دارد و همواره با حملات نظامی و فشار به دولت سوریه سعی میکند ایران را از سوریه خارج کند که با این توافق، ایران ضمن تأکید بر حضور مستشاری خود بر تقویت بنیه دفاعی سوریه همت گماشته است.
عماد هلالات – کارشناس امور بینالملل
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/