صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۵ - ۲۳ تير ۱۳۹۹
یادداشت/

نیروی انتظامی و آسیب های اجتماعی

جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ در یادداشتی به بررسی نقش نیروی انتظامی در مواجهه و حل آسیب های اجتماعی پرداخت.
کد خبر : 501448

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا_سردار حمید هداوند: هر جامعه فارغ از فرهنگ و اعتقادات و سیاست های خود، با آسیب ها و چالش های خاصی روبروست که این عوامل باعث تاثیرات مخرب در فرآیند رشد و توسعه آن کشور در حوزه های مختلف در بلند مدت و چه بسا در کوتاه مدت خواهد شد. شناخت عوامل آسیب زا و چالش های مخرب می تواند کمک فراوانی به کاهش آنها کند و از کاهش سرعت حرکت جامعه به سمت رشد و نمو جلوگیری بعمل آورد؛ زیرا این شناخت می تواند علاوه بر درک عمل آنها با ارائه راه حل هایی، مسیر های تداومشان را بسته و به سلامت جامعه بیش از پیش کمک نماید. به طور مثال در مسئله اعتیاد جامعه هم با یک مشکل فردی روبرو است و هم یک مشکل جمعی؛ فارغ از بعد فردی که زندگی و آینده فرد را به واسطه اعتیاد تباه می سازد؛ در بعد اجتماعی باعث از بین رفتن نیروی انسانی و انرژی جامعه گشته و به سرعت اطرافیان و دیگر افراد جامعه را درگیر می سازد. بنابراین شناخت دقیق آسیب ها و کنترل علل اساسی می تواند در این مورد خاص بسیاری از نیروهای از دست رفته جامعه را تجدید نموده و در مسیر سلامت جامعه هدایت نماید.


بر اساس آنچه گفته شد، بحث آسیب شناسی اجتماعی در بسیاری از حوزه ها می تواند از تباهی و خسران برای جامعه جلوگیری بعمل آورده و یا آسیب وارده را تحت مراقبت، کنترل و درمان داشته باشد. برای بررسی آسیب های اجتماعی نیاز است تا نیروهای آموزش دیده و سالم جامعه بر اساس حوزه وظایفی که به آنها ابلاغ گشته است هم به شناخت مفاهیم بپردازند و هم به کمک ابزار وسایل تحقیق عینی و به صورت پژوهش های علمی برای شناسایی و درمان انحراف احتمالی در جامعه اقدام کنند. از لحاظ اجتماعی اگر این کار صورت نگیرد مسلما افزایش جرم و جنایت و بزهکاری را به دنبال خواهد داشت و از لحاظ سیاسی اگر در امر شناسایی و برخورد با آسیب های اجتماعی اقدامی صورت نپذیرد، کشور به دامن بیگانگان و روش های فرهنگ بیگانه سوق پیدا کرده و ممکن است این فرهنگ به اعتقادات دینی، مذهبی و فرهنگی جامعه لطمه وارد نماید و در عین حال بزرگ نمایی و تبلیغات دشمنان را در پی داشته باشد؛ بنابراین لازم است تا در این حوزه با ارائه راهکارهای مدرن و بومی سازی شده به جزئیات آسیب های اجتماعی در بعد سیاسی توجه شود.


از جمله آسیب های مهمی که نیروی انتظامی با آنها روبرو است، چاش های امنیت، انتظامی و اجتماعی است. چالش در حوزه امنیت در رابطه با تهدید ها است که کلیت جامعه را درگیر ساخته و در بیشتر مواقع از جانب عامل خارجی و یا مهره های آن در داخل صورت می پذیرد؛ خصوصا در رابطه با کشور عزیزمان که مورد کینه توزی و دشمنی های بیشمار در طول تاریخ قرار گرفته است. بر این اساس برای جامعه اسلامی توجه به دو اصل کلی در مسئله امنیت مد نظر است: ارزش امنیت و منزلت حافظان آن و همچنین لزوم شدت عمل در برابر آرامش ستیزی و بر هم زدن امنیت . توجه به این دو اصل می تواند از جایگاه امنیت در زندگی اجتماعی و وجود آن صیانت نماید.


در حوزه چالش های انتظامی و اجتماعی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران سه سطح را برای پیشگیری از آسیب ها مورد توجه قرار می دهد که هدف از این سه سطح کاهش آسیب ها و بازگشت افراد آسیب دیده اجتماعی به جامعه و زندگی سالم و مستقل می باشد. سطح اول شامل ایجاد محیط سالم و کلیه اقدامات و برنامه هایی است که برای جلوگیری از گرایش به آسیب های اجتماعی و ارتقای سطح سلامت و کیفیت زندگی به ویژه برای افراد در معرض آسیب انجام می پذیرد و سطح دوم پیشگیری در حیطه کاهش عوامل خطرزا مد نظر قرار گرفته و هدفش شناسایی گروه ها و نهادها و افراد آسیب دیده و انجام مداخلات به منظور ارائه خدمات در کوتاه ترین زمان است. در سطح سوم موقعیت خطر تحت کنترل قرار گرفته و برنامه هایی را شامل می شود که هدف از آنها توامند سازی و بازسازی گروه ها و نهاد ها و افراد آسیب دیده و بازگشت آنها به جامعه و زندگی سالم است و هدف کلی آن جلوگیری از آثار سوء ناشی از آسیب ها بر افراد آسیب دیده، خانواده و اجتماع می باشد.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر