حجاب برایم یک امر درونی است/ اجرا بدون چادر را قبول نمی کنم/ باید شیرینی حجاب را به دخترانمان بچشانیم
بهگزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مژده خنجری از مجریان جوان و آیندهدار تلویزیون است. وی که کار خود را از معاونت برونمرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و به عنوان مجری برنامههای این شبکه به زبان فرانسوی آغاز کرده، سابقه اجرای برنامه صبحگاهی با عنوان «ویتامین ۳» و همچنین برنامه «بهروز» را در شبکه سه سیما دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره فعالیتهای جاری خود گفت: در حال حاضر برنامه صبحگاهی «یک روز تازه» را در شبکه پنج سیما دارم. فصل اول برنامه «همکار من» هم که با موضوع حمایت از خانواده و کسب و کارهای خانوادگی روی آنتن رفته بود به پایان رسیده و إنشاءالله در صدد شروع فصل دوم آن هستیم. ضمن اینکه همکاری خود با معاونت برونمرزی را هم ادامه میدهم و به عنوان مترجم و دبیر خبر با وبسایت فرانسوی پرس تیوی فعالیت میکنم.
خنجری در پاسخ به این پرسش که سبک پوشش و محجبهبودن او در زمان اجرا انتخاب خود اوست و یا در تعامل با برنامهسازان به این انتخاب میرسد نیز گفت: حداقل برای خود من، حجاب یک امر کاملاً درونی است. من قبل از اینکه اصلاً مجری تلویزیون باشم، این چادری که به سر دارم را داشتم و نوع پوشش من هم همین بود. بنابر این حجاب من وابسته به نظر مدیر شبکه یا برنامهساز نیست.
این مجری تلویزیون افزود: حتی اگر درخواست کنند که بدون چادر اجرا کنم قطعاً این را قبول نمیکنم و تاکنون قبول نکردهام. متأسفانه خیلیها فکر میکنند هر کس بخواهد مجری شود باید یک چادر سرش کند و مجری شود که این کاملاً شأن حجاب، چادر و کار ما را زیر سؤال میبرد.در حالیکه واقعیت این طور نیست. شما خیلی از مجریهای خانم خیلی خوب را هم میبینید که چادری نیستند، پوشش مانتویی مناسب دارند و مشغول فعالیتند. به نظرم این یک نکته مهم است که همه باید بدانند.
فقدان معیار مشخص برای حجاب در تلویزیون و آفتی به نام رفتارهای دوگانه
خنجری اظهار کرد: با این حال باید بگویم که ما واقعاً معیارهای روشنی در تلویزیون برای این موضوع نداریم. اما فراتر از این، بحث تناقضی است که برخی مجریان ما در رفتارهای بیرونی خود نشان میدهند. اینکه در زندگی واقعی یک نوع پوشش دارند، جلوی دوربین یک نوع پوشش دیگر که البته در بین بازیگران پررنگتر است.
مجری برنامه صبحگاهی «یک روز تازه» افزود: شاید بخشی از این قضیه به ضعف نظارتی و مدیریتی برگردد. افرادی که زندگی شخصیشان از نظر ظاهری و منش متفاوت با آن چیزی که جلوی دوربین میبینیم کاملاً متفاوت است، نمیخواهم بگویم جای کار ندارند و نباید کار کنند،اما به هر حال باید چارچوبی وجود داشته باشد. مخاطبی که من را جلوی دوربین با چادر میبیند، قطعاً انتظار ندارد که در بیرون مرا با یک وضعیت خیلی متفاوت ببیند و اگر این اتفاق بیفتد قطعاً دچار تناقض میشود و کلاً موضوع حجاب و پوشش زیر سؤال میرود.
وی افزود: بهنظرم نقطه ضعف ما همین است که بعضی از افراد در رشتههای مختلف کاری با این رفتار دوگانه به این موضوع ضربه میزنند که باعث میشود نگاه مردم به افراد محجبه منفی شود گاهی این گوشه و کنایهها را به من هم می گویند که بله، حالا پشت دوربینت را هم باید ببینیم که چه شکلی هستی! حرفهایی که واقعاً ناراحتکننده و تأسفآور است.
ضعف فرهنگسازی در مواجعه با جریان سازی معاندین
این مجری تلویزیون در ادامه گفـت: بارها گفتهشده که وضع حجاب و عفاف در جامعه ما اوضاع خوبی ندارد. این هم کاملاً به ضعف فرهنگسازی ما باز میگردد. به هرحال ما یکسری جریانسازی هم از خارج از کشور داریم. فردی مثل مسیح علینژاد فیلمهایی را از مواجهه خانمهای چادری با خانمهای غیرمحجبه یا بالعکس پخش میکند که میتواند بار روانی منفی ایجاد کند.
وی عنوان کرد: آن کاربری که در معرض این گونه تبلیغات است، وقتی در خیابان یک خانم چادری میبیند، نگاه مثبتی نخواهد داشت و فکر میکند که همه همینطور هستند. اگر این فعالیت فرهنگی از سوی معاندین صورت میگیرد ما هم باید روی آن کار کنیم که به نظر من متأسفانه به اندازه کافی کار نکردهایم.تجربه هم نشان داده که راهکارهایی مثل گشت ارشاد جواب عکس داشته و روش درستی نبوده است. مسئولان مربوطه این حوزه باید ریشهیابی کنند، با توجه به وضعیت روانی جامعه و فرهنگ ایرانی، یک راهحل درست و مناسب را پی بگیرند که به نظر من این اتفاق نیفتاده و نتیجه آن چیزی است که الان در جامعه شاهد آن هستیم.
خنجری گفت: باید کاری کنیم که دختران جوان و نوجوان و بانوان ما شیرینی حجاب را بچشند. اگر جنبههای مثبت حجاب را به آنها نشان دهیم، قطعاً خودشان استقبال میکنند. به نظر من یک مقدار روی جنبه مجازاتی و منفی آن بیشتر تمرکز شده و همین باعث شده که به هر حال یک درصدی از جامعه از این موضوع فراری باشند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/