دلیل بروز کرونا به شکل حاد چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیوز مدیکال، شیوع کووید-19 در جهان باعث تحولات بسیاری در تعاملات اجتماعی، بهداشت و درمان و فعالیتهای اقتصادی شده است. این بیماری تاکنون 12.87 میلیون نفر را آلوده کرده و جان بیش از 568 هزار را گرفته است. این ویروس در بیماران به شکل متنوعی بروز میکند.
نتایج مطالعات جدید دانشمندان سارلند در آلمان حاکی از آن است بسیاری از سلولهای T ضد SARS-CoV-2 در نوع حاد کرونا تغییرات عملکردی و فنوتیپی (ظاهری) قابلتوجهی دارند. سلولهای T نوعی سلول دستگاه ایمنی بدن است که به طور مستقیم به سلولهای آلوده به ویروس و سلولهای سرطانی حمله میکند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که ویروس کرونا میتواند تغییرات بسیاری در واکنش سلولهای سیستم ایمنی بدن، از جمله تغییر در زیرگروههای سلول T و افزایش سیتوکینهای (دستهای از مولکولهای پروتئینی محلول در آب) پلاسما، ایجاد کند. حال بررسیهای اخیر نشان میدهد که کرونا عملکرد سلولهای T را نیز تغییر میدهد که این امر باعث کاهش اینترفرون گاما میشود.
اینترفرونها نوعی از پروتئینها هستند که سلولهای میزبان در پاسخ به تهاجم عامل بیماریزا مانند ویروسها، باکتری، انگل و سرطان آزاد میکند که این امر منجر به تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن میشوند. اینترفرون گاما نیز یکی از اینترفرونهاست.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/