صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۳۰ تير ۱۳۹۹
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در گفتگو با آنا:

فعالیت علمی محققان به تولید 28 محصول فناورانه منجر شد/ مسیر اخذ مجوز و تجاری‌سازی آسان می‌شود؟

رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس عنوان کرد که محققان و پژوهشگران در 27 هسته و واحد فناور مستقر در این مرکز تاکنون 28 محصول فناورانه تولید کرد‌ه‌‌اند.
کد خبر : 501327

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس سال 1393 راه‌اندازی شد و اکنون شامل 27 هسته و واحد فناور است.


به‌منظور پیگیری برنامه‌ها و اهداف این مرکز و نیز محصولات تولیدشده با تورج اسدی رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس به گفتگو نشستیم که مشروح آن را می‌خوانید:


آنا: از تاریخچه و چگونگی راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناور واحد بندرعباس بگویید.


اسدی: مجوز این مرکز را سال 1391 گرفتیم و سال 1393 رسماً آن را راه‌اندازی کردیم. مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس اکنون در ساختمانی مستقل با 70 مترمربع زیربنا دایر بوده و 23 هسته و چهار واحد فناور در آن فعال هستند و تاکنون 28 محصول در این مرکز تولید شده است. این مرکز فاقد شرکت دانش‌بنیان است؛ اما در حال پیگیری انجام کارهای یک شرکت دانش‌بنیان هستیم تا بتوانیم آن را در مرکز رشد مستقر کنیم.


آنا: درباره محصولات این مرکز بیشتر توضیح دهید



اسدی: محصول کود مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در فن‌بازار سال 97 که اسفند برگزار شد، سطح دو فناوری را اخذ کرد. تقریباً مراحل اخذ مجوز بهره‌برداری و راه‌اندازی خط تولید و تجاری ‌این محصول انجام شده و فقط اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی و تأییدیه نهایی ثبت کودی‌ مانده است.


به‌دلیل اینکه اوضاع مالی دانشگاه مناسب نیست، نمی‌توانیم از بودجه دانشگاه برای تجاری‌سازی این محصول استفاده کنیم و هنوز موفق به تجاری‌سازی آن نشده‌ایم و باید یا پیگیر پشتیبان یا وام بانکی باشیم که بتوانیم این محصول را به مرحله تجاری‌سازی برسانیم.


طرحی در زمینه مکمل‌های سوخت


طرح مکمل‌های سوخت هم در ارتباط با افزایش کیفیت بنزین و روغن گیربکس است. برای این محصول مسیر طی شده و مجوز تولید تجاری آن را از اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان گرفته‌ایم.


 به‌دلیل اینکه استانداردها در این محصول خیلی سخت‌گیرانه است و استاندارد خاصی برای مکمل‌های سوخت نداریم، به‌دنبال این هستیم با یکی از کارخانه‌های تهران یا سپاهان همکاری کنیم؛ چراکه آنها هم به‌راحتی به ما مجوز نمی‌دهند و به شکلی رقیب آنها محسوب می‌شویم. اکنون خط تولید و حتی فروش هم داریم؛ اما اینکه بتوانیم به‌صورت آزاد و با جرئت این محصول را به فروش برسانیم، مستلزم این است که بتوانیم مجوزهای آن را اخذ کنیم.


تولید محصولات گیاهی جانوری «ژائیر»


یک‌سری محصولات گیاهی جانوری هم با عنوان «ژائیر» در مرکز رشد تولید کرده‌ایم که شامل جلبک اسپیرولینا و مختص بنادر جنوبی است. این محصولات در حوزه بهداشتی، پوست و مو، محصولات کِرِم، شامپو، ماسک‌های صورت، مام، سفیدکننده دندان و پماد عضلانی ضد درد و همه از تولیدات ژائیر هستند.


حدود 50 درصد این محصولات هم مجوز معاونت غذا و دارو را گرفته‌اند و در مورد بقیه محصولات هم پیگیر اخذ مجوز از سوی معاونت غذا و داروی استان هرمزگان هستیم. این محصولات را نیز به تولید تجاری رسانده‌ایم و در استان هرمزگان فروش خوبی داریم.


آنا: آیا محصولی در مرکز رشد داشته‌اید که در سطح کشوری به تولید انبوه برسد؟


اسدی: شیوع کرونا موجب کندی سرعت کار مرکز شده است؛ چراکه جلسات به‌سختی برگزار می‌شود. در جلسه یک ماه پیش شورای دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس این موضوع را مطرح کردیم که حداقل سهم دانشگاه را در این سه محصول مشخص کنیم تا به‌دنبال توزیع کشوری، تجارت و صادرات آن و کسب درآمد از این طریق باشیم و زمانی که مطرح شد، دوباره ایراداتی در بخش مجوزها گرفتند.



تغییراتی هم در شورای دانش‌بنیان‌ ایجاد شد و یک‌سری افراد جدید مانند رئیس پالایشگاه و رئیس کشتی‌سازی وارد این شورا شدند که دیدی 100 درصد صنعتی دارند. اگر قرار بود که شرکت‌ها همه مجوزها را داشته باشند، دیگر سراغ مرکز رشد دانشگاه نمی‌آمدند. باید به نهالی که کاشته‌ایم، کمک کنیم، منظم آب بدهیم و آن را از سرما و گرما حفظ کنیم تا به یک درخت تبدیل شود. اگر قرار است درختی به دانشگاه بیاوریم که دیگر به این مکان مرکز رشد نمی‌گویند!


آنا: آیا در مرکز رشد واحد متبوع‌تان محصولات در ارتباط با مقابله با کرونا هم تولید شده است؟


اسدی: در راستای مقابله با کرونا شرکت ژائیر یک صابون با سرکه چوب ساخته است. صابون خودش قدرت پاک‌کنندگی دارد؛ اما به هر حال وجود سرکه داخل آن به‌دلیل اینکه بدنه ویروس کرونا براساس صحبت‌های پزشکان از جنس چربی است، سرکه سریع‌تر می‌تواند این ویروس را نابود کند. این محصول هنوز مجوز سازمان غذا و دارو را نگرفته‌ است. به‌‌تازگی مراسم رونمایی از این محصول با حضور رئیس دانشگاه و معاون پژوهشی و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه برگزار شد و اکنون به‌دنبال اخذ مجوز غذا و دارو برای این محصول هستیم.


آنا: اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحد بندرعباس چیست؟


اسدی: طرحی در مرکز رشد با عنوان کودک‌رایانه داریم که در بخش کارآفرینی و خلاقیت در بچه‌ها از اول ابتدایی تا سوم راهنمایی یا همان کلاس دهم است که مدیران این بخش حدود 24 تا 25 کتاب خلاقیت و کارآفرینی را چاپ و همه این کتاب‌ها شابک و فیپا را دریافت کرده‌اند و مجوز وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم دارند.


دانش‌آموزی که به مدرسه می‌آید، ریاضی، علوم، فارسی و دینی را در ساعت‌های درسی‌ می‌خواند؛ اما اگر بتوانیم در کلاس‌های فوق‌برنامه فضایی برای دانش‌آموزان ایجاد کنیم که علاوه بر درس‌، مانند طرح کاد قدیم با فناوری، نوآوری، ایده، اختراع و نوآوری آشنا شوند، کمک خیلی خوبی است.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر