صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی:

تحول در آموزش برای دانشگاه آزاد اسلامی یک «باید» است/ آمادگی برای همکاری با شورای عالی استان‌ها در حوزه‌های علمی، آموزشی و پژوهشی

دکتر طهرانچی با اشاره به جایگاه بسیار جدی شورای عالی استان‌ها در کشور، تأکید کرد: این شورا دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های عظیمی است و دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد تا در حوزه‌های مختلف علمی، آموزشی و پژوهشی همکاری کند.
کد خبر : 500554

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هم‌اندیشی با نمایندگان شورای عالی استان‌ها که عصر امروز در محل شورای عالی استان‌ها برگزار شد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک دانشگاه اجتماعی در جهت توسعه منطقه‌ای و تأمین آینده مردم در هر منطقه تلاش می‌کند.


وی با اشاره به تاریخچه‌ای از ایجاد دانشگاه در ایران، گفت: در ابتدا هدف از ایجاد دانشگاه در کشور تربیت کارشناسانی بود که انجام امور را به آنها بسپارند. در آن زمان دانشگاه‌ها به‌عنوان مؤسسات تمدنی جدید به کشور وارد شدند. این مؤسسات تمدنی نیازمند مجموعه‌ای از کارشناسان بود که با اعزام به خارج از کشور تأمین می‌شدند تا اینکه دانشگاه تهران به‌عنوان اولین دانشگاه در سال 1313 پایه گذاری شد. در کابینه رضاخان بحث شد که شهر ما از مظاهر تمدن همه چیز دارد به جز «اونیورسیته» و مقرر شد که اونیورسیته نیز به کشور وارد شود.


دکتر طهرانچی ادامه داد: مقام معظم رهبری درخصوص ورود دانشگاه به کشور تاکید دارند که دانشگاه از ابتدا به‌صورت اشتباه بنیان‌گذاری شده و بر مبنای دین‌زدایی و دین‌گریزی بنا نهاد شد و با فرهنگ و ارزش‌آفرینی هم نتوانست ارتباطی برقرار کند، یعنی در واقع از عرصه دانش و فرهنگ، فقط دانش آن وارد شد و از مسائل فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه هیچ خبری نبود.


وی با بیان اینکه مردم با علاقه و احترام دانشگاه آزاد اسلامی را برای تحصیل انتخاب کرده‌اند، گفت: مردم می‌دانند که موتور محرک شهر آنها دانشگاه است. 6 میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی از 10 میلیون فارغ‌التحصیل کشور و بیش از یک میلیون دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، نشان می‌دهد که مردم اعتقاد دارند با انتخاب این دانشگاه می‌توانند آینده خود را تضمین کنند. مردم اعلام می‌کنند که نیازمند مجموعه‌ای هستند که علاوه بر آموزش دانش به فرزندان‌شان، اشتغال آنها نیز تأمین شود. این موضوع را دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر از دانشگاه‌های نفتی درک می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بیش از سایر دانشگاه‌ها عدم رغبت مردم به دانشگاه را درک کرده و برای آن برنامه‌ریزی می‌کند، چرا که حیات این دانشگاه وابسته به مردم است.


دانشگاه باید همزمان با ارتقای کیفیت، کارآمدی را نیز در دستور کار خود قرار دهد


دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای مشکل عدم رغبت مردم به دانشگاه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مناسب داشته است، تصریح کرد: راه‌حل این مشکل، تغییر رویکرد در دانشگاه است. دانشگاه باید همزمان با ارتقای کیفیت، کارآمدی را نیز در دستور کار خود قرار دهد. تا به امروز سیاست‌گذاران آموزش عالی کشور توجه زیادی به کارآمدی نداشتند و این بسیار حائز اهمیت است. دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1393 تا 1397 با کاهش تعداد دانشجو همراه بود، اما با یک تغییر رویکرد، خوشبختانه از سال 1398 به بعد شاهد افزایش دانشجو بودیم که این موضوع نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است.


وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به این نتیجه رسیده که آموزش تخصصی به شیوه امروزی مورد نیاز مردم نیست، اظهار کرد: در این راستا آموزش کاربردی در رأس برنامه‌های دانشگاه قرار گرفت و در این زمینه تربیت نیروی کارآمد در بخش کشاورزی مطرح شد. در دانشگاه آزاد اسلامی تنها 7 هزار دانشجوی رشته کشاورزی تحصیل می‌کنند. این در حالی است که 5 میلیون خانوار از این رشته ارتزاق می‌کنند، اما چرا نتوانسته‌ایم آنها را متقاعد کنیم که این رشته را در دانشگاه‌ها فرا بگیرند؟ دلیل این است که متناسب با زیست‌بوم، دانشجو تربیت نمی‌کنیم، البته دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا تلاش بسیار کرد و توانست سه رشته «کشاورزی و امنیت غذایی»، «دام و طیور و آبزیان و امنیت غذایی» و «محصولات سلولزی» را تدوین کند.


ایجاد مدارس عالی مهارتی و سراهای نوآوری در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه علاوه بر تغییر رویکرد آموزشی در دانشگاه، ایجاد مدارس عالی مهارتی و سراهای نوآوری نیز در دستور کار قرار گرفته، گفت: یکی از آفت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته این بود که در تمام شهرها، رشته‌های یکسانی را تدریس می‌کرد و به نیاز منطقه و آمایش سرزمینی توجه نداشت. در حال حاضر رشته‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی استانی شده و آموزش متناسب با نیاز منطقه‌ای ارائه می شود.


تحول در آموزش برای دانشگاه آزاد اسلامی یک «باید» است


دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری همواره تأکید داشته‌اند که باید بین آموزش عالی و نیازهای جامعه ارتباطی به‌وجود آید، گفت: ایشان اخیراً در سخنرانی خود در 14 خردادماه بیان کردند که تحول در آموزش باید فایده‌محور، کاربردی و عمقی باشد، بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر حرکت خواهد کرد. تحول در آموزش برای دانشگاه آزاد اسلامی یک «باید» است.


آمادگی دانشگاه برای همکاری با شورای عالی استان ها در حوزه های علمی، آموزشی و پژوهشی


وی با اشاره به جایگاه بسیار جدی شورای عالی استان‌ها در کشور، تأکید کرد: این شورا دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های عظیمی است و دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد تا در حوزه‌های مختلف علمی، آموزشی و پژوهشی همکاری کند. همچنین این دانشگاه آمادگی کامل دارد در بحث ارتقای دانش شوراها از جمله شورای شهر، روستا، شهرستان، بخش و محل در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی فعالیت کند.


لزوم ارتباط بین روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای شوراهای شهر و روستا


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت ارتباط بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و شوراهای شهر و روستا، اظهار کرد: این دو نهاد به‌عنوان دو نهاد مردمی باید در تعامل مستقیم با یکدیگر باشند تا بتوانند با گذر از فشارهای محیطی در راه تحقق اهداف خود تلاش کنند.


وی در پاسخ به مطالبات نمایندگان شورای عالی استان‌ها درخصوص برگزاری حضوری آزمون جامع دانشجویان دکتری، گفت: ظرفیت دانشجوی دکتری در کشور 20 هزار نفر است که از این تعداد 10 هزار نفر ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی است، اما در سال های 1394 و 1395 به‌واسطه ارتباطی که توسط مسئولان وقت دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم برقرار شد، این اجازه به دانشگاه داده می‌شود که هر کسی که در آزمون دکتری دانشگاه ثبت‌نام کرد، به‌عنوان دانشجوی دکتری پذیرفته شود. به همین دلیل در آن زمان و در دو مرحله 19 هزار و 24 هزار دانشجوی دکتری به دانشگاه آزاد اسلامی اضافه شد. این موجی که امروز برای برگزار نشدن در آزمون جامع دکتری ایجاد شده، مربوط به همین دانشجویان است که برای برگزار نشدن آزمون تلاش می‌کنند.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما در این دانشگاه باید از مدرک مردم صیانت کنیم، چرا که برای آن هزینه پرداخت می‌کنند و مدارک آنها باید معتبر باشد. دانشگاه آزاد اسلامی وظیفه خود می‌داند که از جان و آبروی کسانی که با این دانشگاه همکاری دارند نیز صیانت کند. از این رو مقرر شده تا دانشجویان دوره دکتری در شهر محل زندگی خود و براساس طرح تعاون آزمون دهند. دانشگاه آزاد اسلامی دارای فضاهای استاندارد و بزرگی است که می‌تواند آزمون را با رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی برگزار کند.


دکتر طهرانچی افزود: بخش شفاهی آزمون جامع نیز با هماهنگی مدیر گروه ذی‌ربط، آموزش واحد دانشگاهی و از طریق سامانه‌های آموزشی واحدهای دانشگاهی می‌تواند به‌صورت غیرحضوری برگزار شود.


دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت های خود را با حفظ پروتکل های بهداشتی ادامه خواهد داد


وی با بیان اینکه ویروس کرونا همچنان وجود دارد و مشخص نیست چه زمانی به پایان برسد، گفت: نمی‌توان فعالیت‌های استاندارد جدی را متوقف کرد. دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت‌های خود را با حفظ پروتکل‌های بهداشتی ادامه خواهد داد.


دکتر طهرانچی در پاسخ به مطالبه یکی دیگر از نمایندگان شورای عالی استان‌ها درخصوص چگونگی اجرا شدن آیین‌نامه پیش دفاع دکتری، گفت: پژوهش در کشور بر مبنای پژوهش تحصیلات تکمیلی است و این نوع پژوهش از ارتباط مستمر استاد و دانشجو و ارائه مقاله شکل می‌گیرد، البته مقاله یکی از خروجی های کار علمی است و بسیاری از پیشرفت‌های دانشگاهی به خاطر جرئت و جسارت علمی در ارائه مقاله و ارتقای جایگاه کشور در زمینه علم بوده است. در بخشنامه «دفاع از رساله دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی» تأکید شده دانشجویانی که در پیش دفاع قبول می‌شوند، در نیمسال‌های بعد از پیش دفاع، ملزم به ثبت نام بوده و حداکثر برای دو نیمسال تحصیلی (در صورت درخواست استاد راهنما و تأیید شورای پژوهشی و فناوری واحد دانشگاهی یک نیم سال دیگر، در مجموع سه نیمسال) از پرداخت شهریه معاف می‌شوند. در واقع اگر دانشجویی مقاله پذیرفته شده داشت، می‌تواند پیش دفاع کند و به دانشگاه شهریه ندهد. همچنین تأکید شده اگر دانشجو دارای مقاله پذیرفته شده نبود، می‌تواند اختراع، کرسی نظریه پردازی یا یک ایده را به‌عنوان مقاله به دانشگاه ارائه دهد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: این دانشگاه در خدمت توسعه منطقه‌ای با تکیه بر رشد علمی، فناورانه و نوآوری و توسعه مهارت در کشور است.


دکتر طهرانچی در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان شورا درخصوص برگزاری آزمون زبان انگلیسی دوره دکتری(EPT)، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در زمان شیوع ویروس کرونا راهکارهایی برای برگزاری این آزمون در نظر گرفت و سطح آزمون را کاهش داد. همچنین در تلاشیم به منظور رفاه دانشجویان، آزمون EPT تخصصی متناسب با رشته‌ها را طراحی کنیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: آماده‌ایم تا یک تعامل نزدیک و مؤثر با شورای عالی استان‌ها و شوراهای شهر داشته باشیم. بر این اساس لازم است که رؤسای تمام واحدهای دانشگاهی و رؤسای استانی دانشگاه در یک روز معین (که به نام روز تعامل دانشگاه و شورا نامگذاری خواهد شد) در شورای شهر و استان حاضر شده و با تعامل با نمایندگان شورا، در حل چالش‌ها و ارتقای منطقه و تحقق اهداف دانشگاه تلاش کنند.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر