عملیات پاریس میتواند برنامه سازمانهای اطلاعاتی باشد، نه داعش
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نیمه شب جمعه ناگهان با سلسله حوادث تروریستی در پاریس این پایتخت اروپایی تبدیل به کانون خبرهای مهم جهان شد، تا جاییکه «فرانسوا اولاند» رئیسجمهوری فرانسه، که برای تماشای بازی فوتبال دوستانه میان تیمهای ملی فوتبال فرانسه و آلمان به ورزشگاه «استادو فرانس»، واقع در شمال پاریس، رفته بود، بلافاصله با تدابیر شدید امنیتی خود را به کمیته دفاع ملی فرانسه رساند و در جلسهای، علاوه بر بررسی حوادث، تصمیماتی اتخاذ کرد.
این حملات از یک سو منجر به لغو سفر «اولاند» به آنتالیای ترکیه برای شرکت در نشست «گروه بیست» شد و از سوی دیگر، سفر اروپایی «حسن روحانی» رئیسجمهوری کشورمان به ایتالیا و فرانسه را به تعویق انداخت.
«محمد حسنین هیکل» سردبیر سابق روزنامه «الاهرام» در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره دست داشتن گروه داعش در حوادث خونین پاریس گفت: گروه داعش کوچکتر از آن است که بتواند عملیاتی را که در پاریس رخ داد، انجام دهد. معتقدم که این عملیات تروریستی تنها میتواند نشئتگرفته از برنامههای برخی سازمانهای اطلاعاتی عالیرتبه باشد.
وی با تاکید بر اینکه اکنون سراسر جهان دچار پدیده تروریسم شده است، افزود: معتقدم نمیتوان مامنی برای فرار از این واقعیت (گسترش تروریسم) یافت. طبعا در چنین اوضاعی باید برای مبارزه با تروریسم تنها به تفکر و خلق استراتژیهای نو روی آورد.
این روزنامهنگار سرشناس مصری در بیان راهحلهای موجود برای مبارزه با تروریسم خاطرنشان کرد: طبعا راهحلی جز این وجود ندارد که کشورهایی که بدون قید و شرط با دین زندگی مسالمتآمیز دارند، برای شکست تروریسم، مفاهیمی همچون «شهروند» و «ملیگرایی» را گسترش دهند.
علاوه بر این، تا زمانیکه خطبای ما بر فراز منبرها از قتل کفار برای پیروزی دین و پیمودن مسیر بهشت سخن بگویند، تعجب ندارد که تروریسم هر روز بیش از روز گذشته در کشورهای منطقه افزایش خواهد یافت. وقتی چنین خطبایی حاضر نیستند افکار مخالفانشان را بشنوند و مدام آنها را لعن میکنند، آیا نباید انتظار داشته باشیم که از چنین جوانانی، فردی داعشی پدید آید؟
وی تاکید کرد: من معتقدم هیچ فردی بالذات تروریست نیست، افکار افراطی ندارد و عقلش وی را بهسوی کشتار و خشونت راهنمایی نمیکند. طبعا ما وظیفه داریم رشد عقلانی را نه در مسیر افراطگرایی، بلکه در مسیر استدلال، منطق و برهان هدایت کنیم. از سوی دیگر نباید درباره کسی که تمدن را کفر و شخص سکولار را مرتد میداند، گمان کنیم که او افکار اعتدالی دارد، بلکه چنین فردی را میتوان منبع افراط و تروریسم دانست.
«حسنین هیکل» در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره واکنش مناسب اعراب به حوادث خونینی که در پاریس رخ داد، گفت: پس از انفجارهایی که در پاریس رخ داد، بهزودی احزاب افراطگرای اروپا سیاست اسلامهراسی را بیش از پیش دنبال و در این راستا تلاش میکنند تا به آن رنگ و بوی مردمی بدهند. طبیعی است که اعراب هرگز مسئولیت حوادثی را که در پاریس رخ داد، نخواهند پذیرفت. مسئولیت چنین حوادثی با اعراب و مسلمانان نیست و بهتر است غرب بهجای اتهامزنی عجولانه، در نگرش خود نسبت به خاورمیانه تجدیدنظر کند.
وی درباره تناقضی که پس از حوادث پاریس در افکار عمومی غرب بهوجود آمد، خاطرنشان کرد: آنچه در پاریس رخ داد باعث شد تا بسیاری از کشورهای جهان احساس خطر کنند، این در حالی است که مشابه چنین انفجارهایی هر روز در بغداد رخ میدهد و کسی آن را نمیبیند و درباره آن احساس خطر نمیکند!
علاوه بر این، آنچه در فرانسه رخ داد عملیاتی تروریستی بود که مشابه آن هر روز در جهان عرب اتفاق میافتد با این تفاوت که برخلاف آنچه در غرب میبینیم، بار گناه آن بر دوش مسلمانان گذاشته نمیشود، بلکه گروههای تروریستی مسئول آن شناخته میشوند. بسیاری از اعراب و مسلمانان از معضل تروریسم رنج میبرند و نمیخواهند اتهاماتی همچون حمایت از تروریسم به آنها زده شود.
«حسنین هیکل» با بیان وجه تشابه عملیات تروریستی داعش در پاریس با اقدامات جنایتکارانه اسرائیل در فلسطین گفت: تروریسم واقعی همان اقداماتی است که اسرائیل بهطور روزانه در خاک فلسطین انجام میدهد، با وجود این، سوال اینجا است که چرا مجامع بینالمللی به این اقدامات غیر انسانی همچون جنایات داعش واکنش نشان نمیدهند؟
انتهای پیام/