ارسال اساسنامه از سوی کمیته ملی المپیک به شورای نگهبان اشتباه بزرگی بود/ اساسنامه باید در ثبت شرکتها به ثبت برسد
مصطفی هاشمیطبا در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره ایرادهای شورای نگهبان به اساسنامه کمیته ملی المپیک گفت: ما رفتار تبعیض نژادی، مذهبی و سیاسی نداریم و اگر بگوییم تبعیض قائل هستیم اتفاق بدی است. پاسخی که به شورای نگهبان داده میشود جای خود دارد؛ اما کمیته ملی المپیک اصلاً نباید اساسنامه خود را برای شورای نگهبان ارسال میکرد، به این خاطر که در هیچ زمانی سابقه نداشته که دولت یا مجلس اساسنامه تأیید کند.
وی گفت: کمیته ملی المپیک یک موسسه غیردولتی است و اساسنامه آن باید از طریق مجمع تصویب شود. وقتی که اعضای مجمع و IOC اساسنامه را تأیید کردند، کار تمام میشود. تا به حال هم این وضعیت همیشه به این صورت بوده است. یعنی ما هیچ زمانی نیاز به تأییدیه شورای نگهبان یا دولت برای اساسنامه نداشتیم. تنها در اوایل انقلاب کمیسیونی در مجلس دو سال آزمایشی اساسنامه را تصویب کرد و بعد از آن اعلام کردند که این ربطی به قانونگذاری و مجلس ندارد. کمیته ملی المپیک یک نهاد دولتی نیست که اساسنامهاش مورد تأیید ما قرار بگیرد؛ شرکتهای دولتی باید این روند را طی کنند و مجلس اساسنامه آنها را تصویب کند. بنابراین از سال 65 به بعد اساسنامه کمیته ملی المپیک را در اداره ثبت شرکتها ثبت میکردیم، مثل هزاران مؤسسه و شرکت غیردولتی که اساسنامه خود را ثبت میکردند.
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک عنوان کرد: البته اساسنامه فدراسیونهای ورزشی طبق قانون باید به تصویب هیئت دولت برسد ولی در هیچ کجا اشاره نشده که اساسنامه کمیته ملی المپیک نیاز به تأییدیه دولت یا شورای نگهبان را داشته باشد. به نظر من ارسال اساسنامه کار اضافهای بوده و احتیاجی به آن نیست. اساسنامه را باید در ثبت شرکتها به ثبت برسانند.
وی در پاسخ به این سؤال که پس با این شرایط مسئولان فعلی کمیته ملی المپیک اشتباه کردند، عنوان کرد: بله به نظر من اشتباه بزرگی صورت گرفته است. اصلاً نیازی به این کار نبود. خیلی از مؤسسات مختلف هستند که اساسنامه را در ثبت شرکتها ثبت میکنند. کمیته ملی المپیک یک موسسه غیردولتی است که در هیچ کجا چنین کاری قید نشده است. شما اگر در نوشتهای دیده باشید که مؤسسات غیردولتی موظف هستند اساسنامه خود را به تأیید هیئت دولت و شورای نگهبان برسانند، بحث دیگری است. در واقع فقط اساسنامه فدراسیونهای ورزشی باید به تصویب هیئت وزیران برسد.
هاشمیطبا تأکید کرد: این اشتباه از سوی کمیته ملی المپیک اتفاق افتاده و ضمن اینکه آنها میتوانند جواب شورای نگهبان را هم بدهند اما به نظرم باید این سیکل را بردارند و اصلاً نیازی به این کارها نیست. آنها باید اساسنامه را از دولت پس بگیرند و نیازی به تأیید دولت در این زمینه وجود ندارد.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/