خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی در 12 زمینه علمی ارائه میشود/ مجوز آزمایشگاه همکار غذا و دارو در مرحله نهایی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از 147 هزار تجهیزات تخصصی، 12 پژوهشکده و 125 مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعهای که در قالب سامانههای «ساها»، «ساتا» و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.
این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور در سلسله گزارشها و گفتگوهای خبرگزاری آنا به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاعرسانی میشود. در این شماره (16) به ارائه خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک پرداخته میشود.
بیشتر بخوانید:
آزمایشگاه «همکاراستاندارد» تولیدات لبنی در مرحله پایانی اخذ مجوز
سنجش کیفیت کنسروها در آزمایشگاه همکار استاندارد
2 هزار و 550 تجهیز آزمایشگاهی در خدمت پژوهشگران
گفتگوی خبرنگار آنا با سعید حسنپور مدیر اداره پشتیبانی و خدمات آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک درباره ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی این دانشگاه را پی میگیریم.
آنا: ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک را چگونه ارزیابی میکنید؟
حسنپور: اداره آزمایشگاهها و کارگاهها در مجتمع آزمایشگاهی رازی با فضای 10 هزار و 826 مترمربع عهدهدار ارائه خدمات آموزشی در دروس عملی به دانشجویان و فراهم کردن امکانات آزمایشگاهها برای پروژههای تحقیقاتی استادان و دانشجویان است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در 12 زمینه علمی آزمایشگاه و کارگاههای شیمی، فیزیک، میکروبیولوژی، مهندسی شیمی، مکانیک، عمران، کامپیوتر، نساجی، علوم پزشکی، کشاورزی، لابراتوارهای زبان خارجه، کارگاه کتابداری، روزنامهنگاری و هنر دارای آزمایشگاه و کارگاه است.
آنا: آیا آزمایشگاههای شما به آزمایشگاه همکاراستاندارد تبدیل شده است؟
حسنپور: در حال پیگیری اخذ مجوز آزمایشگاه همکاراستاندارد هستیم و پرونده و مستندات بهصورت کامل در کارتابل سازمان ملی استاندارد بارگذاری شده و باید در نوبت ممیزی آن سازمان قرار گیرد.
آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاهتان داشتهاید؟
حسنپور: ارتباط با ادارهکل محیط زیست استان مرکزی و اخذ مجوز آزمایشگاه معتمد محیطزیست، اخذ مجوز و تأییدیه آزمایشگاه همکار غذا و دارو از دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی و درخواست پروانه بهرهبرداری از سازمان غذا و دارو که در مراحل پایانی کار قرار دارد ازجمله اقدامات ما برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی است.
آنا: با توجه به شعار سال در آزمایشگاهها و کارگاههای واحد متبوعتان چه برنامههایی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری دارید؟
حسنپور: در این راستا با اداره پسماند شهرداری اراک، آزمایشگاه جهاد دانشگاهی استان مرکزی و سایر مراکز و ارگانهای دولتی همکاری و همافزایی صورت گرفته است.
آنا: در زمینه سامانههای ساها و ساتا چه فعالیتهایی داشتهاید؟
حسنپور: دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در قالب بخشنامههای صادرشده از خدمات آزمایشگاهی برخوردار شدهاند و علاوه بر آن به دانشجویان سایر دانشگاهها نیز در صورت درخواست و مراجعه خدمات آزمایشگاهی ارائه شده است.
مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی اراک با شرکتهای دانشبنیان در تولید محصولات بهداشتی
علاوه بر آن مراجعان از شرکتها و سازمانها برای انجام آزمایشهای خود یا آنالیزهای درخواستی به آزمایشگاههای دانشگاه مراجعه کرده و در قالب قوانین موجود از امکانات حاضر استفاده میکنند.
آنا: آیا در دوره مبارزه با ویروس کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شدهاید؟
حسنپور: اداره آزمایشگاهها و کارگاهها برای تولید ماسک و مواد ضدعفونیکننده با هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان موجود در دانشگاه و در اختیار گذاشتن فضای آزمایشگاهی و تجهیزات مورد نیاز آنها حتی ارائه مواد اولیه و آنالیز مواد تولید شده و ارائه گزارش به آنها در این امر مشارکت کرده است.
آنا: آیا موفق به پیوستن به شبکه آزمایشگاهی فناوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری شدهاید؟
حسنپور: بله. اداره آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای ریاست جمهوری است.
آنا: درباره اهم فعالیتهای اداره آزمایشگاهها و كارگاهها دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک همراه با تجهیزات پیشرفته موجود توضیح دهید.
اهم فعالیتهای اداره آزمایشگاهها و كارگاهها همراه با تجهیزات پیشرفته موجود آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برای استفاده کاربران و مخاطبان در جداول زیر نمایش داده میشود.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/