صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۲ - ۱۸ تير ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

نقش «موسوی خوئینی‌ها» در فتنه «18 تیر 78» چه بود؟

یکی از آتش‌بیاران فتنه 18 تیر سال 1378 و مسائل بعد از آن موسوی خوئینی‌ها و همفکران او در روزنامه «سلام» بودند که بعد از 21 سال هنوز در مسائل سیاسی فعال هستند.
کد خبر : 500386

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امروز سالگرد 18 تیر سال 78، یادآور یکی از حوادث مهم در تاریخ کشورمان است. در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ نخستین فتنه در درون جمهوری اسلامی ایران بعد از رحلت امام خمینی(ره) به وقوع پیوست. این فتنه تحت لوای جنبش اعتراضی دانشجویی رقم خورد که هدایت آن را فتنه‌گران داخلی و خارجی برعهده داشتند.


ماجرای توقیف روزنامه «سلام»


فتنه 78 به بهانه توقیف روزنامه «سلام»، متعلق به موسوی خوئینی‌ها رخ داد. در واقع فلسفه اصلی ایجاد چنین فتنه‌ای در آن مقطع تاریخی این بود که جریان چپ (اصلاح‌طلبان) نسبت به بندهای اصلاح‌شده قانون مطبوعات اعتراض داشتند و این روزنامه در واکنش به اصلاح قانون مطبوعات مطالبی ناقض امنیت ملی را منتشر کرد. این موضوع شکایت وزارت اطلاعات را در پی داشت و از سوی دیگر با استناد به حکم تعلیقی متعلق به این روزنامه که در سال ٧٢ وجود داشت، «سلام» توقیف شد؛ لذا این موضوع آغاز راه فتنه سال 78 بود.



توقیف روزنامه «سلام»، غافلگیری اصلاح‌طلبان را در پی داشت و این تصمیم باعث شد آنها دست به تهدید و هشدار بزنند. در آن مقطع روزنامه‌های وابسته به جریان اصلاحات مانند روزنامه «ایران» و «نشاط» از اقدام ضدامنیتی روزنامه «سلام» حمایت کردند و توقیف این روزنامه خاطی را «غیرقانونی» اعلام و حتی در گزارش‌های خود توقیف روزنامه «سلام» را مصداق «مقابله با دولت» و «مخالفت با توسعه سیاسی» یاد کردند.


پس از مدتی سران و تئوریسین‌های جریان اصلاحات مانند «مصطفی معین»، «مجید انصاری»، «موسوی‌لاری»، «فائزه هاشمی»، «فاطمه کروبی»، «مصطفی تاج‌زاده»، «عبدالله نوری»، «درودیان»، «اکبر گنجی»، «ابراهیم اصغرزاده»، «علی افشاری»، «احمد باطبی» و «عباس عبدی» ماجرای توقیف روزنامه «سلام» را به میان دانشگاهیان و دانشجویان کشاندند و از طریق توزیع اعلامیه، دانشجویان را به آشوب و اغتشاش دعوت کردند؛ لذا در 18 تیر 78 نخستین جرقه آشوب‌های خیابانی زده شد.


حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبرگزاری آنا درباره چگونگی آغاز فتنه 78 گفت: «جریان اصلاحات به بهانه حمایت از روزنامه سلام و در اصل پیرو سیاست فشار از پایین، حرکتی را از طریق جنبش دانشجویی دنبال کرد که منجر به حوادث ۱۸ تیر شد».


در فتنه 18 تیر 78، نقش موسوی خوئینی‌ها و تاج‌زاده بسیار بارز بود و هر دوی آنها در آن مقطع به‌عنوان کاتالیزور فتنه، به ایفای نقش پرداختند. علیرضا زاكانی، نماینده مردم قم در مجلس یازدهم در یکی از مناظرهای خود با تاج‌زاده که در 28 خرداد 98 برگزار شد، با بیان اینکه «امروز پیوستگی قدرت و ثروت بیداد می‌كند و رابطه سال 78 و 88 حلقه مفقوده همین جریان است و عواملش یكی است و اساس آن دعوای قدرت، ثروت‌اندوزی و تبعیت از بیگانه است»، گفت: «بنده معتقدم این غائله جهت محو کردن پرونده قتل‌های زنجیره‌ای و عدم رسیدگی به آن ایجاد شد.»



هدف موسوی خوئینی‌ها از نوشتن نامه اخیرش به رهبر معظم انقلاب


هرچند از فتنه سال 78 حدود 21 سال می‌گذرد، اما این روزها گویا اصلاح‌طلبان برای بار دیگر درصدد فتنه جدید از جنس همان دوران هستند و قرار است دوباره موسوی خوئینی‌ها، شروع‌کننده این فتنه باشد. در روزهای گذشته موسوی خوئینی‌ها نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشته است. او در این نامه تمام دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی را در این چهار دهه زیر سؤال برده است.


برخی کارشناسان و تحلیلگران مسائل سیاسی معتقدند که هدف موسوی خوئینی‌ها از نوشتن این نامه، راه‌اندازی فتنه جدیدی در سال 99 است و در این مسیر روی کمک‌ هم‌فکران و هم‌مسلکان خود حساب ویژه‌ای باز کرده؛ لذا نامه موسوی خوئینی‌ها به رهبر انقلاب و بیان ادعاهای واهی و ناچیز شمردن دستاوردهای انقلاب اسلامی و هم‌سخنی با دشمنان، تداعی‌کننده ماجرای توقیف روزنامه «سلام» و فتنه 78 است.


درواقع موسوی خوئینی‌ها و اصلاح‌طلبان پیرو او به دلیل فشار افکار عمومی و ناکارآمدی دولت مورد حمایت جریان اصلاحات، درصدد هستند تا از طریق فرافکنی، حاشیه‌سازی و تهدید نظام به فتنه جدید در سال 99، بقای سیاسی خود را با تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان و ساختار حاکمیتی تضمین کنند؛ یعنی کاندیداهای محبوب آنها برای انتخابات 1400 تأیید صلاحیت شوند؛ لذا به باور برخی کارشناسان مسائل سیاسی این راه و روش اصلاح‌‌طلبان در گذشته امتحان شده و دیگر رنگ و بویی برای مردم ندارد و از اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی کاسته شده است.



رضا روستاآزاد، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره نامه اخیر موسوی خوئینی‌ها اظهار کرد: «این شگردی است که در گذشته هم از اصلاح‌طلبان بارها مشاهده شده و الان هم فکر می‌کنند که امروز حنایشان رنگی دارد.»


همچنین محمد هاشمی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از مخالفان نامه موسوی خوئینی‌ها به رهبر معظم انقلاب در گفتگو با خبرنگار آنا، این نامه را برخلاف وحدت و انسجام ملی دانست که می‌تواند مردم را مأیوس و دشمنان را شاد کند و در همین رابطه یادآور شد: «نظام جمهوری اسلامی دستاوردهای بسیاری داشته و نباید کاری کرد که این دستاوردها نادیده گرفته شود. همچنین در شرایط کنونی همه مسئولان باید پاسخگو باشند و هیچ‌کس نمی‌تواند از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی کند.»


به اعتقاد بسیاری از کارشناسان جریان اصلاحات از دهه 70 به بعد، همیشه بقای خود را در گروی بحران‌سازی، سیاه‌نمایی و دوقطبی‌سازی دیده است و در این مسیر  برخی احزاب وابسته به جریان چپ، از کمک‌های خارجی هم بهره‌مند بودند؛ لذا با کمی تأمل و اندیشه می‌توان به‌راحتی فتنه‌های سال‌های 78 و 88 را در این قالب مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و البته احتمال می‌رود که این جریان در سال 99 درصدد فتنه‌سازی و اغتشاشات باشد و قطعاً فتنه احتمالی بی‌ارتباط با نامه موسوی خوئینی‌ها نیست.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر