صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۳ - ۲۵ آبان ۱۳۹۴
یک فوق تخصص گوارش و کبد در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

مصرف خودسرانه مُسکن‌ها موجب افزایش بروز زخم‌های گوارشی شده است

یک فوق تخصص گوارش و کبد، عنوان کرد: مصرف خودسرانه انواع مُسکن‌ها موجب افزایش زخم‌های گوارشی از جمله زخم معده و اثنی عشر شده است.
کد خبر : 50006

دکتر جعفر فره‌وش در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با بیان اینکه هلیکوباکتر پیلوری و مصرف مُسکن عامل اصلی بروز زخم‌های گوارشی است، گفت: در گذشته هلیوباکترها عامل بروز بیش از 80 درصد زخم‌های گوارشی مانند زخم معده و اثنی عشر بودند، اما خوشبختانه امروزه با افزایش سطح بهداشت عمومی و ارتقاء درمان هلیکوباکتر‌ها این عامل بسیار کم‌رنگ شده و مصرف خودسرانه انواع مُسکن‌ها مانند آسپرین و ایبوپروفن عامل شایع بروز زخم‌های گوارشی شده است.


این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه تشدید علائم زخم‌های گوارشی در برخی افراد به صورت فصلی تغییر می‌کند، افزود: در برخی افراد در فصول سرد و در برخی دیگر در فصول گرم علائم بیماری تشدید می‌شود که تاکنون علت این امر مشخص نیست اما شاید بتوان به میزان تابش نور و واکنش مغز اشاره کرد.


وی تصریح کرد: زخم‌های گوارشی همچنین می‌تواند به دلیل ابتلای شخص به بیماری‌های نادر ایجاد شود اما در برخی دیگر نیز بروز بیماری هیچ گونه عاملی ندارد که به آنها زخم‌های گوارشی با علت ناشناخته گفته می‌شود.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، خاطرنشان کرد: به افراد توصیه می‌شود برای جلوگیری از بروز و افزایش زخم‌های گوارشی در جامعه از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها خودداری و بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر