صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۴ - ۱۵ تير ۱۳۹۹

رژیم خام خواری چیست؟ + مزایا و معایب

خام خواری تغذیه با مواد خام گیاهی است که طبیعت آن را در برابر اشعه خورشید ساخته و پرداخته و در اختیار بشر قرار داده‌است.
کد خبر : 499780

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا​، رژیم خام خواری از یک دهه پیش مورد توجه قرار گرفت و در سال های اخیر محبوبیت بیشتری یافت. طرفداران رژیم خام خواری بیشتر وگان ها هستند که معتقدند غذاهای گیاهی باید در طبیعی ترین حالت (نپخته و فرآوری نشده) مصرف شود چون آنزیم های طبیعی در غذاهای زنده مزایای فراوانی برای بدن دارند.


خام خوار به فردی گفته می شود که تنها غذاهای خام مصرف می کند. نکته اینجاست که مصرف چه مقدار از مواد خام سبب می شود که فردی را خام خوار بنامیم. بیشتر متخصصین معتقدند که اگر 75 درصد از غذای مصرفی فردی یا بیش از این مقدار را مواد غذایی خام تشکیل دهند، چنین فردی را می توان خام خوار به حساب آورد.


در این رژیم غذایی همه غذاها با منشأ حیوانی، و همه غذاهای طبخ شده در دمای بالاتر از ۴۸ درجه سانتی‌گراد (۱۱۸ فارنهایت) حذف شده‌اند.


خام خوارها چه میخورند؟


این رژیم به طور کامل از غذاهای خام تشکیل شده است. این غذاها شامل میوه ها، سبزیجات، آجیل ها، دانه ها، غلات و حبوبات ( که معمولا خیس خورده یا جوانه زده هستند ) و جلبک دریایی است. در رژیم خام خواری بیشتر از روش آب گیری، خشک کردن، خیساندن و جوانه زدن استفاده می شود.


تمام مواد غذایی گیاه‌خواری، بدون این که دخالتی از نظر پختن، حرارت دادن، بو دادن و کنسرو کردن در آن بشود یا فعل و انفعالات شیمایی در آن انجام گردد تا در نتیجه موجب تغییر حالات فیزیکی یا شیمیایی آن بشود، استفاده میشود. در این روش تغذیه گوشت و لبنیات و فراورده‌های آن و تخم مرغ به هیچ نوع و صورتی مصرف نمی‌شود، خام خواران از مواد محرکه نه به عنوان محرکه بودن بلکه به دلیل تغیر شکل یافتن محصول و حرارت دیدین آنها مانند قهوه، چای، الکل، یا سیگار خوداری می‌کنند و آن‌ها را به کار نمی‌برند (برخی افراد تحت این رژیم، شیر خام تازه دوشیده شده و تخم مرغ نپخته هم مصرف می کنند. البته باید به خاطر داشته باشیم که مصرف شیر خام خطرناک است و برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مختلف، حتماً باید شیر را پاستوریزه نمود. تخم مرغ را هم برای نابود کردن سالمونلا باید قبل از مصرف پخت، از هر ۳۰۰۰۰ تخم مرغ، یک تخم مرغ آلوده به سالمونلا است.


حبوبات و غلات و به شکل آرد و پخته شده مانند نان و شیرینی و بیسکویت در آن ‌جایی ندارد.


تاریخچه رژیم غذایی خام خواری


طرفداران رژیم غذایی خام خواری اعتقاد دارند که این رژیم متعلق به دوران ماقبل تاریخ است؛ زمانی که انسان ها هنوز آتش را کشف نکرده بودند. همچنین این طرفداران باور دارند که دستگاه گوارش انسان به خصوص برای هضم مواد غذایی خام و انواع سبزیجات تکامل یافته است. ابداع اولین رژیم های غذایی خام خواری به قرن 19 بر می گردد.


معایب رژیم خام خواری:


ازدیاد مس: حبوبات و منابع پروتئین گیاهی دارای مقدار زیادی عنصر مس و مقدار کمی از عنصر روی می باشند و امروزه اکثر افراد دارای مس مازاد در بدنشان می باشند.


مقدار زیاد کربوهیدرات: حبوبات و غلات دارای مقدار زیادی کربوهیدرات می باشند، مصرف بی رویه آن ها باعث تولید بیش از حد آنزیم های گوارشی و هورمون انسولین و تخلیه بدن از عناصر مفید مانند روی، کرم و منگنز می شود.


کمبود پروتئین: منابع گیاهی معمولا دارای مقدار پروتئین کم و یا دارای پروتئینی با کیفیت پایین می باشند. اسیدهای آمینه Taurine ،Methionine ،Carnitine ،Cysteine به میزان بسیار کم در منابع گیاهی وجود دارند، این اسیدهای آمینه برای تصفیه کبد و سم زدایی و دفع فلزات اضافی از بدن ضروریند، بدون آن ها بدن نمی تواند سموم را به طور صحیح و کامل دفع نماید. همچنین کمبود پروتئین در برنامه غذایی در طولانی مدت عوارضی مانند ریزش موها، کاهش توده عضلات، ضعف بدنی و غیره را بدنبال خواهد داشت.


کمبود شدید ویتامین دی: ماهی، گوشت و تخم مرغ منابع اصلی ویتامین دی هستند که برنامه های غذایی گیاه خواری فاقد آن هاست.


ویتامین B12 : ویتامین B12 فقط در منابع حیوانی و گوشت یافت می شود، کمبود آن بسیار خطرناک و با عوارضی جسمی و روانی شدید مانند از دست دادن حافظه، کم خونی کشنده، تخریب سیستم اعصاب، مشکلات گوارش، ریزش مو و... همراه است.


طبیعت سرد: منابع گیاهی بخصوص میوه ها و اکثر حبوبات دارای طبیعت بسیار سرد می باشند، که مصرف طولانی مدت آن ها سبب کاهش سرعت متابولیزم بدن شده و عوارضی را به همراه خواهد داشت. امروزه اکثر افراد دارای بدنی با طبیعت سرد می باشند.


بنا بر تجربه و تحقیقات هیچ گاه رژیم های گیاه خواری را برای مدت طولانی توصیه نمی کنیم، در خیلی از افراد سبب ایجاد ناراحتی های جدی و عوارض سخت می گردد که جبران آن ها و تنظیم مجدد بدن گاهی بسیار دشوار و مستلزم صرف زمان و برنامه های درمانی طولانی مدت است.


مزایای رژیم خام خواری:


بزرگترین مزیت رژیم خام خواری این است که از میوه و سبزیجات به اندازه استفاده می کنید. در واقع فیبر و آنتی اکسیدان زیادی دریافت می کنید و مصرف قند و چربی را پایین می آورد. پختن بعضی غذاها مانند ویتامین C موجود در اسفناج و هویج، با توجه به نوع آنها سبب از بین رفتن بعضی از خواصشان می شود. همچنین در رژیم خام خواری پرخوری نمی کنید بنابراین در بعضی افراد برای تثبیت و کاهش وزن جواب می دهد. اما مواد مغذی برخی دیگر از غذاها مانند لیکوپن در گوجه فرنگی هنگام پخته شدن بهتر جذب بدن می شود. البته محدود کردن رژیم غذایی سبب کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی مانند B12، ویتامین D و کلسیم در بدن می شود. دائما غذای خام خوردن بسیار دشوار است و دلتان برای بسیاری از طعم ها تنگ می شود. همچنین درست کردن غذا بدون پختن به زمان و ابزار خاصی نیاز دارد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر