صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۷ - ۱۴ تير ۱۳۹۹

دو ناو هواپیمابر آمریکا به دریای جنوبی چین اعزام شدند

نیروی دریایی تروریستی ایالات‌متحده آمریکا در حالی از اعزام دو فروند ناو هواپیمابر به دریای جنوبی چین خبر داد.
کد خبر : 499612

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نیروی دریایی تروریستی ایالات‌متحده آمریکا در حالی از اعزام دو فروند ناو هواپیمابر به دریای جنوبی چین خبر داد که انجام رزمایش دریایی از سوی پکن در این منطقۀ مورد مناقشه، با انتقاد‌های زیادی همراه شده بود.


تمرین‌های دریایی پکن در دریای جنوبی چین پیش‌تر مورد انتقاد شدید ایالات‌متحده و نیز کشورهای هم‌جوار قرار گرفته بود.


چین و آمریکا در حالی متقابلاً یکدیگر را به دامن زدن به تنش در این آبراه استراتژیک متهم می‌کنند که روابط میان دو کشور اینک بر سر موضوعات مختلف، از نحوه مدیریت شیوه کنترل همه‌گیری ویروس کرونا گرفته تا مسئله امنیت ملی در هنگ‌کنگ، بیش از هر زمان دیگری متشنج شده است.


نیروی دریایی آمریکا یک روز پس از انتقاد شدید پنتاگون از رزمایش پکن در آب‌های دریای جنوبی چین اعلام کرد که دو ناو هواپیمابر یواس‌اس رونالد ریگان و یواس‌اس نیمیتز را برای شرکت در یک تمرین دریایی با هدف حمایت از کشتی‌رانی آزاد در اقیانوس آرام به این منطقه اعزام می‌کند.


در بیانیه نیروی دریایی آمریکا به محل دقیق انجام تمرین‌های نظامی که قرار است در منطقه‌ای به وسعت ۱۵۰۰ کیلومتر/ ۹۰۰ مایل دریایی و با حضور ناو‌های هواپیمابر این کشور انجام شود، اشاره‌ای نشده است.


وال استریت ‌ژونال که به عنوان نخستین منبع پیش‌تر از انجام این تمرین دریایی خبر داده بود به نقل از یک فرمانده نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده که هدف از این رزمایش نشان دادن پایبندی و تعهد ایالات‌متحده به شرکا و متحدان واشنگتن نسبت به امنیت و ثبات منطقه‌ است.


این فرمانده نیروی دریایی آمریکا در عین حال یادآور شده که تمرین‌های نظامی پیش‌بینی شده در دریای جنوبی چین در پاسخ و واکنش به رزمایش چین انجام نمی‌شود.


ایالات‌متحده آمریکا پاییز سال گذشته میلادی نیز در اقدامی کم‌سابقه به همراه ۱۰ کشور جنوب شرق آسیا در یک رزمایش دریایی در منطقه شرکت کرده بود.


دریای جنوبی چین پهنه‌ای آبی به وسعت بیش از سه میلیون کیلومترمربع است که پکن به‌رغم اختلاف با همسایگان بر ۹۰ درصد آن ادعای مالکیت دارد.


ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان از جمله کشورهای مشرف به آب‌های دریای جنوبی چین هستند که هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند.


وزارت دفاع آمریکا پیش از این انجام رزمایش توسط چین در منطقه یاد شده را عاملی برای برهم زدن نظم و ثبات قلمداد و آن را محکوم کرده بود. این رزمایش که پکن روز چهارشنبه از آغاز آن خبر داده، قرار است تا روز یکشنبه ادامه یابد.


پکن روز جمعه در واکنش به انتقاد‌های واشنگتن، حضور نظامی ایالات‌متحده در آب‌های دریای جنوبی چین و برگزاری تمرین نظامی در این منطقه را غیرقانونی خواند و بر حق مسلم خود برای انجام رزمایش در این پهنه آبی تأکید کرد.


چین هفته گذشته اعلام کرده بود که تمرین‌های نظامی پنج‌روزه این کشور از روز نخست ماه جاری میلادی در آب‌های نزدیک به جزایر پاراسل که ویتنام نیز بر آن ادعای مالکیت دارد، جریان می‌یابد.


ویتنام و فیلیپین پیش از انجام این رزمایش، تدارک و برنامه‌ریزی برای انجام آن توسط پکن را مورد انتقاد قرار داده و هشدار داده بودند که این تحرکات می‌تواند موجبات تشدید تنش در منطقه و تیرگی بیشتر روابط پکن با همسایگان شود.


واشنگتن دریای جنوبی چین را بخشی از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیردریایی‌هایش جهت تردد در این دریا تأکید می‌ورزد. واشنگتن همچنین اقدامات پکن در نظامی و انحصاری کردن کنترل بر دریای جنوبی چین را تهدیدی برای امنیت این منطقه از آسیا قلمداد می‌کند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر