حمایت وزارت بهداشت از انجمنهای علمی ضعیف است/ مشکلات مالی بر سر راه تشکلهای علمی
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب میشود که عصاره آن میتواند از دلِ دانشگاهها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ انجمنهای علمی دانشجویی از جمله تشکلهایی هستند که میتوانند به طور جدی به موضوع تولید علم وارد شوند و فعالیت آنها کمتر رسانهای میشود.
اهمیت دادن به نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفتگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاهها، اساتید، نخبگان و دانشجویان عضو انجمنهای علمی بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالشهای این انجمنها بپردازد.
در این گفتگو میزبان مهدی عتبه، دبیر دبیران انجمنهای علمی دانشجویی و دبیر انجمن علمی دانشجویی بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی آبادان هستیم که در ادامه مشروح این گفتگو را میخوانید.
بیشتر بخوانید:
آنا: چه راهکارهایی را برای تولید علم در دانشگاه توسط انجمنهای علمی در نظر دارید؟
عتبه: دانشگاه میتواند با برگزاری سمینارهای مفید و کارگاههای علمی-آموزشی، برپایی غرفه و مسابقات علمی، دانشجویان را به سمت فعالیت در جهت تولید علم سوق داده و بار علمی آنان را افزایش دهد.
برای مثال در هنگام کمپین بیماریها، دانشگاه میتواند ابتدا کارگاه آموزشی برگزار کند و سپس از همان دانشجویان برای غربالگری بیماریها استفاده کند و موجب تقویت علمی دانشجویان شود.
حمایت ضعیف وزارت بهداشت از انجمنهای علمی
آنا: رویکرد نظام آموزش عالی را در خصوص حمایت کردن از انجمنهای علمی دانشجویی چگونه ارزیابی میکنید؟
عتبه: حمایت وزارت بهداشت از انجمنهای علمی بسیار ضعیف است و باید بیشتر از حال حاضر به آنها توجه کنند.
برگزاری کمپینهای پزشکی با حضور دانشجویان برای آموزش مسائل پزشکی به مردم اثرگذار است؛ اما به دلیل کمبود بودجه از سوی مسئولان مربوطه بهخوبی دنبال نمیشود.
مشکلات مالی بر سر راه انجمنهای علمی
آنا: چالشهای انجمنهای علمی دانشجویی چیست؟
عتبه: مهمترین مشکل انجمنهای علمی مشکلات مالی است که موجب میشود بسیاری از برنامههای علمی مفید برگزار نشود و با این مسئله بهسختی میتوان دانشجویان را به فعالیت در انجمن علمی تشویق کرد.
آنا: چه راهکاری برای تقویت انجمنهای علمی در دانشگاهها وجود دارد؟
عتبه: علیرغم مشکلات موجود، میتوان با برنامههای علمی، اثرگذار و مفید دانشجویان را علاقهمند به کار کردن در انجمن کنیم تا با اقدامات انجمنهای علمی بیشتر آشنا شوند.
مسئولان دانشگاهی باید برنامههای غیرضروری و هزینهبر را حذف کنند و بودجه مناسبی به انجمنهای علمی اختصاص دهند.
پیشنهاد برگزاری مسابقات علمی در خوابگاههای دانشجویی
آنا: برای اینکه انجمنهای علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاهها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟
عتبه: انجمن علمی میتواند از دانشجوی فعال شرکتکننده در کمپینهای مختلف استفاده کند تا به مردم آموزش پزشکی مناسبی دهند و سطح علمی جامعه و مردم افزایش پیدا کند.
با توجه به اینکه برخی از دانشجویان در خوابگاهها زندگی میکنند فرصت خوبی برای برگزاری مسابقات علمی است تا دانشجویان تشویق شوند که در عرصه تولید علم نقشآفرینی کنند.
آنا: نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمنهای علمی چگونه آغاز شد؟
عتبه: بنده در دانشگاه که در ترم یک و دو تحصیل میکردم، مدام فعالیتها، کارگاهها و غرفههای انجمنهای علمی دیگر رشتهها را میدیدم؛ اما برای اولین بار وقتی در یک کارگاه علمی رشته خودمان شرکت کردم و فعالیت اعضای مجموعه خود را که دیدم خیلی علاقمند به فعالیت در حوزه انجمنهای علمی شدم و در ترم ۳ در انتخابات شرکت کردم و دبیر انجمن شدم.
اقدامات انجمنهای علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
آنا: درباره انجمن علمی دانشجویی بهداشت عمومی توضیح دهید. از ابتدای شکلگیری این انجمن تاکنون چه فعالیتهایی انجام شده است؟
عتبه: من از ترم ۳ تا الآن که ترم ۶ هستم دبیر انجمن علمی دانشجویی بهداشت عمومی و دبیر ناظر بر انجمنهای علمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان هستم و در این مدت تمام سعی خود را کردیم تا هرچه بیشتر دانشجویان را به سمت انجمن علمی جذب کنیم.
برای مثال انجمن ما در کمپینهای فشار خون، دیابت، سرطان و پوکی استخوان شرکت داشت و علاوه بر برگزاری کارگاههای آموزشی، غرفههای غربالگری نیز برگزار کردیم که افراد درباره وضعیت سلامتی خود آگاه شوند.
همچنین با برگزاری کارگاه آموزش مدارس به بعضی مدارس آبادان رفتیم و تا جایی که توانستیم دانشآموزان را با بیماری مزمن و شایع آگاه کردیم.
همچنین تعدادی کارگاههای علمی مقالهنویسی، غربالگری و... در سطح شهر برگزار کردیم تا به افزایش اطلاعات علمی مردم کمک کنیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/پ
انتهای پیام/