صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۴ تير ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

عقب‌گرد روحانی از لغو محدودیت‌های کرونایی/ دولت از فقدان تصمیم‌گیری واحد رنج می‌برد؟

دولت قول داده بود که بعد از رفع برخی محدودیت‌های کرونایی و با آغاز طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی، تجهیزات مترو و حمل و نقل عمومی را گسترش دهد، اما تا به امروز این وعده دولت عملیاتی نشده است و مقرر شده دوباره محدودیت‌ها بازگردد.
کد خبر : 499381

 به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، چند روزی است رئیس جمهور از بازگشت برخی محدودیت‌های کرونایی سخن می‌گوید. او این سخن را در جلسه رؤسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح کرد و در این جلسه ضمن انتقاد از رعایت نشدن فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی در مترو و اتوبوس، این موضوع را در افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تأثیرگذار عنوان کرد.


حسن روحانی که زمانی طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی را طرح مؤثر در کنترل این بیماری عنوان می‌کرد، این روزها در سخنانش به ناکارآمدی این طرح اذعان کرده است، اما در کمال تعجب به جای اینکه از نواقص این طرح و اقدامات دولتش در زمینه مقابله با کرونا بگوید، مردم را مقصر جلوه می‌دهد! جالب است زمانی‌که کارشناسان و متخصصان حوزه بهداشت و درمان از همان آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور؛ یعنی از اوایل اسفندماه از رئیس جمهور خواسته بودند، قوانین منع رفت و آمد را برای مدتی به شدت وضع کند تا از سرعت شیوع این ویروس کاسته شود، دولت با اکراه و با تأخیر فراوان در نیمه دوم تعطیلات عید نوروز قانون منع  آمد و شد را وضع کرد؛ در صورتی که به باور کارشناسان اگر از همان ابتدا این قانون را اعمال می‌کرد، دامنه شیوع کرونا گسترش پیدا نمی‌کرد.


وعده‌های کرونایی که عملی نشد


همچنین کارشناسان معتقدند دولت بعد از کاهش  محدودیت‌های رفت و آمد، باید یک سری اقدامات و تصمیمات را تا مهار کامل کرونا ادامه می‌داد و برخی خدمات مانند حمل و نقل عمومی را بیش از پیش تقویت می‌کرد، اما در عمل اتفاق خاصی رخ نداد.


به عنوان مثال لغو موقت طرح ترافیک سبب شد تا تراکم جمعیت در مترو به عنوان یکی از منابع اصلی شیوع ویروس کرونا به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد، اما به یکباره شهرداری تهران از بازگرداندن این طرح خبر داد و همین مسئله منجر به افزایش مسافران مترو شد. همچنین قرار بود دولت منابع مالی لازم را برای افزایش تعداد وسایل حمل و نقل عمومی به خصوص افزایش تعداد واگن‌های مترو تخصیص دهد، اما این موضوع فقط در حد شعار باقی ماند و لاغیر.


متقی‌فر: دولت در مقابله با کرونا هنوز بی‌برنامه است


مجید متقی‌فر، سخنگوی جبهه پایداری در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عنوان کرد: «دولت در موضوع مقابله با کرونا از خود جدیت نشان نمی‌دهد و با برنامه‌ریزی جلو نمی‌رود و حتی گاهی هم رفتارهای متناقض از طرف دولت سر می‌زند.»


وی افزود: «اینکه در درون دولت و ستاد مقابله با کرونا، سیاست‌ها همگون نیست و با هم متفاوت است، نشان‌دهنده این است که خیلی مسئولانه برخورد نمی‌شود.»


سخنگوی جبهه پایداری با بیان اینکه افزایش آمار فوت‌شدگان ناشی از کرونا، از دورقمی به سه رقمی، فاجعه محسوب می‌شود، یادآور شد: «یکی از اقدامات اشتباه دولت یا شهرداری، بازگرداندن طرح ترافیک است که یک اقدام نسنجیده و خطرناک به حساب می‌آید و همین تصمیم منجر افزایش جمعیت در مترو شد.»


به گفته متقی‌‌فر؛ «دولت باید محدودیت‌های سختگیرانه‌ای را اعمال کند تا کرونا منجر به فاجعه نشود و قطعاً با توصیه‌های بی‌پایه و بدون عمل هیچ تغییری رخ نخواهد داد.»


دولت در جلسه رؤسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده است که «با توجه به تجارب به‌دست‌آمده طی ماه‌های اخیر، قرار نیست محدودیت‌ها به شکل کلی و وسیع برقرار شود»، بلکه دولت می‌خواهد محدودیت‌های جدید را منطبق با محیط‌های شناسایی‌شده و مبتنی بر روش‌های مؤثر در کاهش شیوع بیماری کرونا اعمال کند و در این راستا به استانداران، اختیارات لازم را در شهرستان‌های قرمز استان تحت مدیریت خود اعطا کرده است.


بی‌تفاوتی دولت به توصیه کارشناسان


اظهارات مقامات دولتی و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا نشان می‌دهد بعد از گذشت حدود چهار ماه از تشکیل این ستاد، هنوز وحدت رویه و هماهنگی در اقدامات وجود ندارد و از همه مهم‌تر اینکه هنوز رئیس جمهور به این قطعیت نرسیده، کرونا در سراسر کشور گسترش یافته و نباید اختیارات خود را به استانداران واگذار کند.


 رئیس جمهور که نباید در شیوع  و فراگیری این ویروس شک داشته باشد، در اظهارنظرها و مواضع خود این‌گونه نشان می‌دهد که هنوز درباره خطرناک بودن این ویروس شک دارد و در این باره به قطعیت نرسیده است؛ لذا بازگشایی غیراصولی کسب و کارها و عدم حمایت مالی از مشاغل آسیب‌پذیر و نیز اقشار ضعیف به ویژه کارگران، گویای این واقعیت است که دولت برنامه مدونی و مستحکمی برای مهار این ویروس ندارد؛ در صورتی که مقامات وزارت بهداشت بارها هشدار داده‌اند با آغاز به کار مشاغل باید منتظر افزایش آمار مبتلایان و قربانیان کرونا بود.


مدیریت ضعیف دولت در مهار کرونا برای همه مشخص است، به ویژه اینکه او اصرار دارد چرخ اقتصاد کشور نباید برای یک دقیقه هم بایستد، حتی به قیمت به خطر افتادن جان مردم، اما برخلاف باور رئیس جمهور کشورمان، هنوز در بسیاری از کشورهای دنیا حتی در کشورهای پیشرفته، فعالیت صنایع مختلف به طور کامل آغاز نشده یا محدودیت‌های کرونایی کاملاً لغو نشده است، اما دولت دوازدهم بدون در نظر گرفتن شرایط و بدون توجه به توصیه‌های کارشناسی، محدودیت‌ها را کاملاً لغو کرده و نیز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را که واقعاً در کاهش شیوع کرونا تأثیرگذار بود به طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی تغییر داد که به باور بسیاری از کارشناسان مسائل بهداشتی تا به امروز بی‌تأثیر بوده است.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
رضا ویسی
22:44 - 1399/04/14
برنامه می خوای از دانشگاه آزاد بخواهید ... وسط کرونا ۳۰۰۰ دانشجوی دکتری را دور هم جمع می کند بقصد آزمون الکی و مسخره جامع!!!