صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۱۲ تير ۱۳۹۹
گزارش آنا از مهم‌ترین اخبار دفاعی هفته؛

سیستم غافلگیرانه به ساختار دفاعی سپاه اضافه می‌شود/ انفجار در سیستم گاز پارچین اقدامی سایبری نیست

در این هفته اخبار و رویدادهای مهمی در حوزه امنیتی و دفاعی به وقوع پیوسته که در این گزارش به مهمترین این رویدادها اشاره خواهد شد.
کد خبر : 499220

به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، از شنبه، هفتم شهریور ماه سال جاری تا به امروز، در حوزه مسائل امنیتی و دفاعی اتفاقات و رویدادهای مهمی رخ داده است که در این گزارش به مهمترین آنها پرداخته خواهد شد.


ورود سیستم غافلگیرانه به ساختار دفاعی سپاه


سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه در روز هفتم شهریور ماه، از نمایشگاه دستاوردهای سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نزسا بازدیدی به عمل آورد. در این نمایشگاه از جدیدترین دستاوردهای نیروی زمینی سپاه در حوزه «جنگ الکترونیک»، «فاوا»، «پهپاد و زرهی» سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه رونمایی شد.



فرمانده کل سپاه در این بازدید ضمن بیان بی‌اثر خواندن تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا، از ورود سیستم غافلگیرانه به ساختار دفاعی سپاه خبر داد و در همین رابطه گفت: «آن چیزی که بیگانگان در مورد تمدید تحریم‌های تسلیحاتی مطرح می‌کنند، اثری در قدرت دفاعی ما ندارد و در آینده نزدیک شاهد ورود سیستم‌های غافلگیرانه خواهیم بود.»


کمک به‌یادماندنی نیروهای مسلح به دولت


دومین خبر مهم در حوزه مسائل امنیتی و دفاعی، خبری مربوط به اظهارات سرلشکر رحیم صفوی در خصوص کمک نیروهای مسلح به دولت در حوزه مهار کروناست. همه ما ورود بسیجی‌وار و بدون ادعای نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج را در اوایل شیوع ویروس کرونا برای مهار این ویروس به یاد داریم. 



اگر نیروهای مسلح در این قضیه ورود نمی‌کردند، به احتمال بسیار زیاد، دولت به‌راحتی از پس مهار این ویروس و نیز رفع نیازمندی‌های بهداشتی جامعه بر نمی‌آمد، ولی ورود جهادگونه نیروهای مسلح سبب شد تا هم کمبود ماسک و دستکش رفع شود و هم به خانواده‌هایی که به خاطر کرونا، آسیب اقتصادی دیده بودند، کمک معیشتی صورت گیرد و از همه مهمتر اینکه در مهار شیوع ویروس کرونا بسیار خوش درخشیدند؛ سرلشکر رحیم صفوی در همین رابطه در روز هشتم تیر ماه می‌گوید: «اگر در ماجرای مقابله با کرونا، نیروهای مسلح به کمک دولت نمی‌آمدند مقابله با کرونا برای دولت بسیار مشکل‌تر از آنچه می‌شد که تا امروز انجام شده است.»؛ پس بر این اساس نمی‌توان خدمات نیروهای مسلح را در حوزه مهار کرونا از یاد برد.


خطر مجتمع‌های صنعتی شیمیایی برای امنیت سلامت شهرها


معمولاً مجتمع‌های صنعتی شیمیایی باید از شهرها خارج و به مناطقی دور از سکونت مردم، منتقل شوند؛ زیرا ممکن است آلاینده‌ها و مواد شیمایی موجود در این مجتمع‌ها امنیت شهروندان را به خطر بیندازد؛ لذا بر همین اساس سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در روز هشتم تیرماه در همایش همایش ملی پدافند شیمیایی می‌گوید: «ایجاد مجتمع‌های صنعتی شیمیایی در مجاورت شهرها، یک خطا و خطر بالقوه است؛ چون خدای نکرده در صورت بروز حادثه، مواد شیمیایی با حرکت باد به‌سادگی‌ جابجا می‌شوند.»


آیا انفجار در سیستم گاز پارچین اقدام سایبری بود؟


در رسانه‌های داخلی خبری مبنی بر وقوع یک انفجار در سیستم گاز پارچین منتشر شد. هرچند امیر عبدی، معاون فرهنگی و روابط عمومی وزارت دفاع علت وقوع این حادثه را نشت مخازن گاز در منطقه عمومی پارچین عنوان کرد، اما بلافاصله رژیم صهیونیستی و رسانه‌های وابسته به آن، موج‌سواری رسانه‌ای خود را آغاز کردند و آن را به حمله سایبری توسط این رژیم ارتباط دادند و حتی پا را از این هم فراتر گذاشتند و گفتند که در این مرکز موشک‌های بالستیک نگهداری می‌شود، این در حالی است که مقامات رسمی وزارت دفاع در گزارش‌های خود به‌وضوح این ادعا را رد کرده‌اند.


همچنین در این خصوص یک مقام مطلع نظامی در پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی رسانه‌های معاند می‌گوید: «تصاویر موجود و همچنین عکس‌های ماهواره‌ای که از رسانه‌های مدعی وقوع انفجار در تأسیسات موشکی منتشر شده نشان‌دهنده سوختگی پوشش گیاهی اطراف مخزن منفجر شده گاز است.»



او با اشاره به تطبیق مختصات عکس‌های ماهواره‌ای با محل اعلام‌شده از سوی ایران یادآور شد: «چگونه ممکن است انفجاری در زیر زمین رخ بدهد، اما بدون آن که حفره‌ای در روی زمین ایجاد شود باعث ایجاد سوختگی پوشش گیاهی گردد.»


این مقام نظامی خاطرنشان کرد: «گزارش تصویری و عکس‌های منتشرشده به‌روشنی بیانگر انفجار محدود و در سطح زمین است و ربطی به مراکز ادعایی ساخت موشک در تونل‌های زیرزمینی ندارد. مخزن گاز منفجر شده به صورت دستی کنترل و شارژ می‌شده و اساساً امکان حمله سایبری به آن نیز وجود نداشته است.»


همچنین سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور پیرامون ادعای رژیم صهیونیستی درباره انجام اقدام سایبری در پارچین می‌گوید: «مباحث سایبری بسیار پیچیده است و باید دقیق تحلیل شود و پس از تحلیل، نتیجه قطعی اعلام شود. در خصوص این موضوع هم تا زمانی‌‌که به جمع‌بندی‌ نهایی نرسیم نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم.»


بازدید سردار حاجی‌زاده از پژوهشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت


سردار حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران دوشنبه این هفته، نهم تیر ماه با حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران، از بخش‌های مختلف پژوهشکده مهندسی خودرو این دانشگاه بازدید به عمل آورد. در این بازدید که علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی او را همراهی می‌کرد از پلتفرم ملی یک خودرو رونمایی شد.



سردار حاجی‌زاده در جریان این بازدید گفت: «ریل‌گذاری بسیار خوبی برای صنعت خودرو انجام شده و سپاه پاسداران در این مسیر تعامل خوبی با نهادهای علمی و صنعتی کشور برقرار کرده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباطات بسیار خوبی با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای علمی در کشور برقرار کرده و آمادگی دارد در زمینه معرفی سرمایه‌های انسانی نخبه در کشور با خودروسازان همکاری کند.»


احداث ۲۳ هزار واحد مسکونی سازمانی برای نیروهای ارتش


آخرین خبری که در هفته جاری در حوزه مسائل امنیتی و دفاعی در خبرگزاری آنا منتشر شده است، خبری بود که می‌تواند کارکنان نیروی شاغل در ارتش جمهوری اسلامی ایران را خوشحال کند. رهبر معظم انقلاب بارها دستور داده‌اند باید مشکلات معیشتی کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران حل و فصل شود؛ لذا در این راستا فرمانده کل و فرماندهان نیروهای چهارگانه ارتش، برای تحقق مطالبه رهبری تلاش بسیاری کرده‌اند.


امیر کیومرث حیدری در روز چهارشنبه، یازدهم تیرماه در جریان بازدید از تیپ ۳۲۱ مرند، هوانیروز، تیپ ۳۶۴ مهاباد و گروه ۱۱ توپخانه مراغه از پروژه منازل سازمانی در حال ساخت تیپ‌های ۳۲۱ و هوانیروز هم بازدید کرد.



وی در حاشیه این بازدیدها ضمن بیان این مطلب که «تمام دغدغه فرمانده کل ارتش بر طرف کردن موانع و مشکلات معیشتی کارکنان است و احداث و ساخت منازل سازمانی جدید اولویت مهم در حوزه معیشتی است»، از ساخت ۲۳ هزار واحد مسکونی در قالب خانه‌های سازمانی برای نیروهای ارتش خبر داد و این موضوع می‌تواند برای کارکنان ارتش جمهوری اسلامی خبری خوش محسوب شود.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر