صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۰ - ۱۰ تير ۱۳۹۹
گزارش کامل آنا از نشست شورای امنیت درباره برجام؛

آلمان و انگلیس با فعال شدن مکانیزم ماشه مخالفت کردند/ آمریکا: اروپا در تیررس ایران قرار می‌گیرد/ روسیه: هدف آمریکا معلوم نیست

شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی مجازی با موضوع اجرای برجام برگزار کرد.
کد خبر : 498937

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی مجازی با موضوع اجرای برجام برگزار کرد.


«رزماری دیکارلو»، معاون دبیر کل سازمان ملل در این نشست ضمن ابراز تأسف از خروج آمریکا از برجام خواستار بازگشت ایران به اجرای کامل تعهداتش شد.


وی گفت: «دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار رفع تحریم‌هایی شده که پاسخ ایران به بیماری کووید-۱۹ را دشوار می‌کند.»


دی‌کارلو اضافه کرد: «ما همچنین از گام‌هایی که ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام برداشته هم نگرانیم. در نتیجه این اقدامات، ایران از محدوده‌های تعیین‌شده در برجام در خصوص غنی‌سازی اورانیوم و ذخایر آب‌سنگین فراتر رفته است. ایران همچنین محدودیت‌های وضع‌شده علیه برنامه تحقیق و توسعه هسته‌ای را زیر پا گذاشته است.»


این مقام سازمان ملل اضافه کرد: «امروز ما یک‌بار دیگر از ایران می‌خواهیم به اجرای کامل این توافق بازگردد.»


دی‌کارلو اضافه کرد: «ما همچنین از ایران می‌خواهیم نگرانی‌های مطرح‌شده از سوی سایر کشورها در خصوص اقداماتش که با ضمیمه B قطعنامه مغایر هستند را رفع کند.»


پمپئو: اقدام نکنید کشورهای اروپایی را در تیررس ایران قرار می‌گیرند


مایک پمپئو، در نشست شورای امنیت با موضوع اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مدعی شد که ایران درخواست آمریکا برای کمک در زمینه مبارزه با ویروس کرونا را رد کرده است.


پمپئودر ادامه به موضوع اتمام محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران در اکتبر پرداخت و گفت: «ایران [در صورت اتمام محدودیت‌های تسلیحاتی] قادر به خرید و فروش سلاح خواهد بود.»»


وزیر خارجه آمریکا مدعی شد ایران حتی قبل از اتمام محدودیت‌های تسلیحاتی، ممنوعیت سازمان ملل در این زمینه را نقض کرده است. او مدعی شد که ایران مثل استرالیا نیست که به تعهداتش پایبند باشد.


پمپئو گفت: «اگر شما اقدام نکنید، ایران قادر به خرید جنگنده خواهد بود و این کشورهای اروپایی را در تیررس ایران قرار خواهد داد.»


وی همچنین ادعا کرد: «رفع محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران به این کشور اجازه دسترسی به هواپیما و زیردریایی را خواهد کرد و ایران با آنها آزادی تردد دریایی در آبراه‌های منطقه را تهدید خواهد کرد.»


وی ادعا کرد: «ما می‌دانیم تمدید تحریم‌های تسلیحاتی فشار بیشتری به ایران وارد خواهد کرد تا مثل یک دولت نرمال رفتار کند.»


وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: «اگر ایران تهدید علیه صلح و امنیت بین‌الملل نیست، نمی‌دانم چه چیزی چنین چیزی است.»


پمپئوگفت که آمریکا خواستار همکاری با شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی است. او گفت: «ترجیح واشنگتن همکاری با این شورا برای تمدید این محدودیت‌ها جهت محافظت از زندگی بشر و امنیت ملی‌‌مان است.»


نماینده چین: آمریکا دست از تحریم‌های یکجانبه بردارد و به برجام بازگردد


نماینده چین گفت: "برجام یک توافق چندجانبه مهم است که در نهایت به قطعنامه ۲۲۳۱ منجر شد. این قطعنامه در صورت اجرای مؤثر معنی می‌یابد. حمایت از برجام به پاسداری از منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به صورت چندجانبه و ثبات می‌انجامد. در گزارش دبیر کل شنیدید که این اقدامات مغایر با قطعنامه و برجام است. از آمریکا می خواهیم که دست از تحریم‌های یکجانبه بردارد و به برجام بازگردد. چین مخالف تمدید تحریم‌ تسلیحاتی ایران است. همه مفاد این قطعنامه باید رعایت شود. آمریکا که از برجام خارج شده دیگر نمی‌توان تاثیری برآن بگذارد."


نماینده چین افزود:" ما از ایران می‌خواهیم از اقداماتی که زیان بیش‌تری به همراه دارد خودداری کند. چین از همه طرفین می‌خواهد که با آژانس بین‌المللی انرژی همکاری کنند. کشورهای خارج از منطقه باید نقش مثبتی داشته باشند. از همه طرفین می‌خواهیم به کاهش تنش یاری برسانند. گزارش دبیر کل تائیدی است بر اهمیت پاسداری از برجام.


نماینده چین ادامه داد: ما از سازوکار ویژه مالی (اینستکس) حمایت می‌کنیم. این کانال به ویژه در این دوران همه‌گیری کرونا مؤثر است. شورای امنیت و دبیرخانه‌اش باید به وظیفه‌اش عمل کند و اطمینان حاصل کند که ایران هم به برجام پایبند است. البته ارائه اطلاعاتی که فقط یک منبع داشته درباره تسلیحات، جای سؤال دارد.


نماینده آلمان: مخالف استفاده آمریکا از ساز و کار حل و فصل اختلافات در برجام هستیم


نماینده آلمان در نشست شورای امنیت با موضوع اجری قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در خصوص توافق هسته‌ای ایران مخالفت کشورش را با استفاده آمریکا از ساز و کار حل و فصل اختلافات در برجام برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران اعلام کرد.


پیش از سخنرانی نماینده آلمان، نماینده چین گفته بود که آمریکا به دلیل خروج از برجام از هیچ حقی برای استفاده از مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها برای احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران برخوردار نیست.


نماینده آلمان گفت: «من با سخنان نماینده چین در خصوص مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها هم‌نظرم.»


نماینده انگلیس: فعال کردن مکانیسم ماشه هم کاربردی ندارد


نماینده انگلیس گفت: "ما در حمله به پایگاه‌های آمریکا در عراق دیدیدم که تجهیزات نظامی منشأ ایرانی داشت. حملات به آرامکو تأثیری بر بازار جهانی داشت. شاهد حملاتی در خلیج‌فارس بودیم. تحقیقات نشان داد که همه این اقدامات منشأ ایرانی داشته است. ما از شورای امنیت می‌خواهیم که به نگرانی‌ها درباره منقضی شدن قطعنامه ۲۲۳۱ رسیدگی کند. همچنین فعال کردن مکانیسم ماشه هم کاربردی ندارد. ما معتقدیم برجام در شرایط موجود تنها راه است."


نماینده انگلیس هم خاطرنشان کرد که از نظر این کشور هم بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران با برجام «سازگار نیست.»


نماینده انگلیس گفت: «انگلیس بارها تعهد کامل خودش به برجام را اعلام کرده است. این در راستای منافع امنیتی جمعی ما است که حفظ نظام منع اشاعه هسته‌ای را هم شامل می‌شود.»


او در ادامه گفت: «ما تلاش خستگی‌ناپذیری برای حفظ برجام داشته‌ایم. از خروج آمریکا از برجام و به موازات آن، اقدامات ایران که مغایر با تعهدات برجامی این کشور هستند متأسفیم.»


نماینده روسیه: هدف آمریکا معلوم نیست


نماینده روسیه: "ما از گزارش وزیر خارجه آمریکا استقبال می‌کنم. جای تأسف دارد که ایشان صبر نکردند تا سخنرانی دیگران هم بشنوند. متأسف هستیم که در دنیا دیپلماسی چندجانبه به مخاطره افتاده است. با نگرانی شاهد فشار حداکثری آمریکا بوده‌ایم که باید سیاست خفقان حداکثری توصیف شود. هدف آمریکا معلوم نیست. مسئولین بحران کنونی با آمریکا است. دو سال پیش این توافق هسته‌ای گام‌به‌گام تضعیف کرد و سرانجام از آن خارج شد.


وی ادامه داد: "ایالات‌متحده عامدانه از اجرای تعهدات خود دست کشید. ایران به تعهدات خود ادامه داد در چارچوب برجام. آمریکا نه تنها ایران را تحریم کرد که دیگر کشورها را هم تهدید کرده است. برای رسیدن به توافق برجام همه کشورها امتیازاتی دادند. سیستمی از کنترل‌ها را این توافق برای رسیدن به هدف در برداشت. شالوده آن این بود که اگر ایران به تعهدات خود عمل کنندِ تحریم‌ها در اکتبر امسال برداشته می‌شود."


نماینده استونی: از همه طرفین خواستار اجرای تعهدات هستیم


نماینده استونی: "اجرای کامل برجام و قطعنامه سازمان ملل متعهد را خواستار هستیم. گزارش دبیر کل نشان می‌دهد که ایران اقداماتی بی‌ثبات کننده انجام داده است. ما نگرانیم از اقدامات ایران در حوزه فناوری فضایی.


استونی از همه طرفین خواستار اجرای تعهدات است. این وظیفه مشترک همه ما است. ما از تلاش‌های بین‌المللی در این رابطه حمایت می‌کنیم."


نماینده آفریقای جنوبی: برجام تنها تضمین موجود است


نماینده آفریقای جنوبی گفت : "برجام مهم‌ترین دستاورد در حوزه جلوگیری از گسترش سلاح‌های اتمی است. بر این اساس باید تمامی کشورها به این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ پایبند باشند. ما باید از تحریک برای نقض این تعهدات خودداری کنیم."


نماینده آفریقای جنوبی تأکید کرد: "آمریکا باید در نظر داشته باشد که اقداماتش اثر می‌گذارد بر اینکه اجرا نکردن تعهدات ایران در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱. برجام تنها تضمین موجود است. ما باید سالگرد برجام را جشن بگیریم. آفریقای جنوبی از افزایش تنش در خلیج‌فارس و اثر آن بر امنیت جهانی نگران است."


نماینده آفریقای جنوبی تصریح کرد: "تنش در خلیج‌فارس بر همه امنیت جهانی اثرگذار است. شورای امنیت باید حمایت کند از هر ابتکاری که به صلح و ثبات یاری رساند و این صرفاً مربوط به خلیج‌فارس و منطقه نیست. همه ما اکنون متأثر از همه‌گیری کرونا هستیم. بیش از ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌ایم. هیچ‌کس از این پدیده مصون نیست. اکنون باید دست در دست هم بدهیم. آفریقای جنوبی از تقویت گفت‌وگو حمایت می‌کند."


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر