تکمیل خطوط نیمه تمام مترو در اولویت قرار دارد/ تکمیل متروی پرند با منابع شهرداری محقق نخواهد شد
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی امام در نشست خبری صبح امروز که در محل مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران برگزار شد در خصوص اقدامات انجام شده مترو در سال ۹۸ اظهار کرد: سال ۹۸، سال خوبی برای مترو بود به طوریکه ۹ کیلومتر در بخش جنوبی خط ۶ با سه ایستگاه در فروردین ماه با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید و در ادامه دو ایستگاه دیگر به این خط اضافه شد.
وی ادامه داد: همچنین ۸/۵ کیلومتر در خط ۷ با دو ایستگاه بسیج و مهدیه وارد مدار شد و همچنین ۳ ایستگاه بسیج، مهدیه و مولوی در دی ماه سال گذشته افتتاح شد.
مدیرعامل متروی تهران با اشاره به برنامههای مترو در سال ۹۹، گفت: اولویت نخست ما تکمیل خطوط نیمه تمام مترو است. این اولویت افتتاح در خطوط ۶و۷ با طول ۶۴ کیلومتر است که در حال حاضر نیاز به تکمیل دارد و براساس نرخ امروز ارزشی معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان دارد.
امام تصریح کرد: برنامه حداقلی ما بهرهبرداری از ۶ ایستگاه با ۷ کیلومتر در خط ۶، ۵ ایستگاه در خط ۷ و یک ایستگاه (اقدسیه) در خط ۳ است.
وی وارد شدن ۲ رام قطار به شبکه مترو در تیرماه و ایجاد سه پست برق در خطوط ۳، ۷ و ۶ را از برنامههای دیگر مترو در سال جاری دانست.
مدیرعامل متروی تهران در ارتباط با وضعیت ۹۱۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت بانک آینده نیز عنوان کرد: این مورد مربوط به ۱۳۰۰ میلیارد تومان اوراق سال ۹۷ است که ۹۱۰ میلیارد مربوط به بانک آینده و ۳۹۰ میلیارد نیز مربوط به بانک صنعت و معدن بود که سهم بانک صنعت و معدن اواخر مهر ۹۸ واریز شد اما سهم بانک آینده به دلیل عدم تأیید ۱۰۰ ملک معرفی شده سازمان املاک و مستغلات بهعنوان وثیقه معطل ماند.
امام ادامه داد: براساس پیگیریهای انجام شده ۲۰ میلیارد تومان در وثیقه بانک آینده قرار گرفت که ۱۴/۸ میلیارد آن به حساب مترو واریز شد. با توجه به عدم پذیرش وثیقه شهرداری با همکاری بانک مرکزی مقرر شد بانک شهر ضمانت نامه بانکی را جایگزین وثیقه کند که احتمال دارد تا هفته آینده شاهد آزادسازی باقی این مبلغ معطل مانده در بانک آینده باشیم.
وی در ادامه در خصوص منابع مالی مترو در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: اوراق مشارکت سال ۹۸ به مبلغ هزار میلیارد تومان، بودجه شهرداری با ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مشخص شده (۸۰۰ میلیارد آن غیر نقد و ۲ هزار میلیارد نقد)، تومان مجتمع ایستگاهی مترو در سال جاری خواهد بود.
مدیرعامل مترو تهران در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه وضعیت متروی پرند در سال جدید چه خواهد بود نیز عنوان کرد: این خط به طول ۵۰ کیلومتر از ایستگاه شاهد تا شهر جدید پرند است که در این میان ۳۱ کیلومتر آن افتتاح شده هر چند استفاده قابل توجهی از آن نمیشود و حدود ۲۰۰ نفر روزانه از آن استفاده میکنند.
امام در ارتباط با ۱۹ کیلومتر باقی مانده از خط پرند گفت: ۷۰ درصد این خط دارای پیشرفت فیزیکی است و در صورت بهرهبرداری از آن اتفاق خوبی برای مردم پرند خواهد افتاد.
وی تصریح کرد: تکمیل این خط با منابع شهرداری محقق نخواهد شد زیرا این منابع موجود برای متروی تهران نیز پاسخگو نیست و در صورتی که بودجههای دولتی تأمین شود این خط که برای تکمیل به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد به بهرهبرداری خواهد رسید.
انتهای پیام/۴۱۰۵
انتهای پیام/