صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۶ تير ۱۳۹۹
جوادزاده در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

تولید 12 محصول اولیه در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان/ واحدهای فناور علوم انسانی راه‌اندازی می‌شوند

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان از تولید 12 محصول اولیه در هسته‌ها و واحدهای فناور این مرکز خبر داد و گفت: «سال جدید افزایش تعداد هسته‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار قرار دارد.»
کد خبر : 498345

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- مجتبی آزادیان؛ در راستای برنامه چهارم توسعه و سیاست‌های کلان دولت برای توسعه ساختارها و زیربناهای لازم برای رشد فعالیت‌های دانایی‌محور در بخش‌های مختلف از طریق ایجاد و گسترش مرکز رشد فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان  از سال 1394 به درخواست مجوز راه‌اندازی مرکز رشد با عنوان علوم طبیعی و مواد پیشرفته در شهر زاهدان اقدام کرد و با تأمین ساختمان و فضای فیزیکی مناسب و آماده‌سازی، تجهیز و تأمین خدمات فنی و تخصصی و استقرار ستاد مدیریتی، بستر لازم برای استقرار ۳۰ هسته و واحد فناور آماده شد.


در همین زمینه سیدمهدی جوادزاده رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در گفتگو با خبرنگار آنا به بیان تاریخچه، چگونگی راه‌اندازی، کارکردها و فعالیت‌های این مرکز پرداخته و محصولات دانش‌بنیان، اهداف و برنامه‌های آن را تشریح کرده است که در زیر می‌خوانیم.


آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد واحدهای فناور و چگونگی راه‌اندازی آن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان را بیان کنید.


جوادزاده: مرکز رشد واحدهای فناور واحد زاهدان با در اختیارداشتن دو طبقه ساختمان به مساحت هزار و 500 مترمربع، سال 1395 با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان و اخذ مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان مرکزی دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد.


این مرکز با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه حرفه‌های جدید توسط کارآفرینان در قالب واحدهای نوپای صاحب ایده در زمینه‌های مختلف که منجر به فناوری دانش‌بنیان شود، پشتیبانی می‌کند.


مرکز رشد واحدهای فناور واحد زاهدان سال 1396 بین مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مقام برتر و سال 1397 در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی به‌عنوان غرفه برتر انتخاب شد.


آنا: از برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحد زاهدان بگویید.


جوادزاده: با توجه به نامگذاری سال ۱۳۹۹ به نام جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری و ظرفیت‌های عظیم انسانی، علمی و زیربنایی، دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در راستای تقویت تولید ملی و منطقه‌ای در حوزه دانش‌بنیان و در راستای تحقق  سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری و اقدامات راهبردی  نقشه جامع علمی کشور و به‌منظور آموزش و ترویج تفکر خلاق، ایده‌پردازی و توسعه فرهنگ نوآوری در کشور و تحقق کارآفرینی مبتنی‌بر نوآوری، تمهیدات و بسترهای لازم برای اشتغال دانش‌بنیان را از طریق راه‌اندازی سرا‌های  نوآوری و مرکز رشد فراهم کرده است.


اکنون در حال آماده‌کردن طرح‌های توجیهی برای راه‌اندازی سرای نوآوری هستیم که به‌زودی شاهد راه‌اندازی  این سراها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان خواهیم بود.


در استان سیستان و بلوچستان بیش از 6 سرای نوآوری برای واحدهای دانشگاهی استان پیش‌بینی شده که شامل سرای نوآوری گیاهان دارویی و میوه‌های گرمسیری، سرای نوآوری گردشگری، سرای نوآوری محصولات دریایی، سرای نوآوری سنگ‌های قیمتی، سرای نوآوری محیط زیست و سرای نوآوری انرژی‌های نو است.


تمرکز بر افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان



ازجمله مهم‌ترین برنامه‌‌های سال جدید، افزایش تعداد هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان است. برگزاری وبینارهای آشنایی با روش‌های جذب سرمایه برای کسب و کارهای خرد و خانگی، کرونا و پیامدهای پس از آن، کسب و کارهای خرد و توسعه کسب و کارهای مدرن و خانگی و روستایی، پرورش گل و گیاه، برگزاری کارگاه سوزن‌دوزی، آینه‌دوزی بلوچی و گلیم سیستانی و  پرورش و تولید قارچ نیز از دیگر برنامه‌هاست.


برگزاری کارگاه تراش سنگ‌های قیمتی، فراهم‌کردن بسترهای لازم برای حضور مراکز R&D (تحقیق و توسعه) در مرکز رشد، ایجاد و تجهیز زیرساخت‌های لازم مانند آزمایشگاه تخصصی، کارگاه عمومی و کتابخانه تخصصی برای ارائه خدمات به واحدهای فناوری از دیگر اهداف و برنامه‌های مهم امسال مرکز رشد است.


آنا: نقش مراکز رشد در جهش تولید (شعار سال 99) چیست؟


جوادزاده: مراکز رشد می‌توانند نقش بسزایی در رونق تولید و اشتغال داشته باشند. بسیاری از استادان، دانشجویان و برخی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان ایده‌های نوین و کاربردی خود را در این مراکز عرضه می‌کنند که می‌تواند منشأ خدمات ویژه‌ای در زمینه تولید و اشتغالزایی جوانان باشد؛ بنابراین حمایت از این هسته‌ها و شرکت‌ها به رونق اقتصادی، اشتغال و درنهایت جهش تولید کمک قابل توجهی می‌کند.


آنا: چنانچه محصول (دانش‌بنیان) و یا دستاورد برجسته علمی در مرکز رشد واحد متبوع شما فعالیت دارد، فعالیت‌های آن را تشریح کنید.


جوادزاده: بیش از 12 محصول اولیه حاصل تلاش 20 هسته و واحد فناور مستقر در مرکز رشد واحد زاهدان است و اکنون یک شرکت فناور در حال تبدیل‌ به شرکت دانش‌بنیان است که در زمینه آبیاری هوشمند فعالیت می‌کند.


تولید 12 محصول اولیه در هسته‌ها و واحدهای فناور


محصولات اولیه تولیدشده توسط هسته‌ها و واحدهای فناور این مرکز رشد شامل «تولید اتانول از خرما و میوه‌های گرمسیری»، «تولید نوشابه چای ترش»، «ماسک صورت و بدن ژینا»، «قیر از مواد بازیافتی»، «مشتقات کینازولینون»، «فیلتر هوای خودرو و نانوفیلتر»، «آب‌شیرین‌کن در چابهار»، «تولید نمک دریایی غنی‌شده»، «تولید فیلتر خودروهای سبک و سنگین»، «تولید مواد بهبوددهنده نان»، سیستم «آبیاری هوشمند»، «تولید و بسته‌بندی محصولات گرمسیری شامل خرما، چای ترش و ...»، «تولید آجر شیلی» و «تثبیت‌کننده‌های گیاهی برای مقابله با ریزگردها»ست.


راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناوری علوم انسانی در سال 99 در موضوعات فناوری آموزشی-مشاوره‌ای و اجتماعی، فناوری علوم شناختی، فناوری فرهنگی و گردشگری مذهبی، فناوری اقتصادی و مدیریت نیز در حال پیگیری است که در این راستا تفاهم‌نامه‌ای با مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد تدوین شده است. در حال راه‌اندازی و جذب شتاب‌دهنده‌های تخصصی ازجمله گردشگری، کشاورزی و میوه‌های گرمسیری و ... هم هستیم.


آنا: آیا در دوره مبارزه با کرونا در مرکز رشد واحد متبوع‌تان به تولید محصولی دست یافته‌اید؟


جوادزاده: برای مقابله با کرونا، تولید الکل یا همان اتانول، کارگاه تولید ماسک و یک دستگاه ضدعفونی‌کننده هوا را فعال داریم که نمونه اولیه آن توسط یکی از هسته‌های فناور ساخته شده و کارهای آن در حال انجام است.


در واحدهایی مانند ایرانشهر، چابهار، زابل و سراوان هم مراکز رشد فعال داریم. در واحد خاش مرکز رشد ما اقماری است، به این معنی که زیر نظر واحد زاهدان است. هرکدام از این مراکز رشد دارای تعدادی هسته و واحد فناور فعال هستند که امسال و سال‌های آتی فعالیت‌شان بیشتر خواهد شد.


حمایت معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از طرح تولید اتانول



به گزارش آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان نیز چندی پیش گفته بود: «سورنا ستاری معاون علمی و‌ فناوری رئیس جمهور از طرح تولید اتانول و ژل صورت که توسط اعضای هیئت علمی واحد زاهدان به مرحله تولید رسیده است، حمایت کرد.»


با هدف معرفی طرح‌های اقتصادی، دانش‌بنیان، حمایت نهادها برای سرمایه‌گذاری در به نتیجه رسیدن طرح‌های تحقیقاتی، کاهش وابستگی به شهریه و گسترش فرهنگ دانشگاه نسل چهارم در دانشگاه آزاد اسلامی استان از دکتر ستاری برای بازدید از هسته‌ها و واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان دعوت شده بود.


در این بازدید مقرر شد نحوه حمایت و سرمایه‌گذاری درباره طرح‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان بررسی و نتایج پس از جمع‌بندی اعلام شود.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر