صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۵ - ۰۹ تير ۱۳۹۹
کرامت در دنیای کتاب| 7

«مناظرات تاریخی امام رضا (علیه السلام) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر» چگونه بود؟

مناظرات علمی هفت‌گانه امام رضا (ع) با بزرگان مکاتب مختلف در کتاب «مناظرات تاریخی امام رضا (علیه السلام) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر» بررسی شده است.
کد خبر : 498063

به گزارش خبرنگار ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، دهه اول ماه ذی‌العقده که آغازش با ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر و پایانش با ولادت حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) همراه است؛ دهه کرامت نامیده شده است. گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا به مناسبت فرارسیدن این ایام پرفضیلت در قالب پرونده «کرامت در دنیای کتاب» کتاب‌هایی پیرامون زندگی حضرت امام رضا (ع) و کریمه اهل بیت حضرت معصومه معرفی می‌کند.


در هفتمین مطلب از این پرونده شما را با کتاب «مناظرات تاریخی امام رضا (علیه السلام) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر» اثر آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی آشنا می‌کنیم.




شکی نیست که زندگی امام علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) ابعاد مختلفی دارد که یکی از ابعاد مهم آن بعد فرهنگی و علمی و پاسداری از حریم عقاید اسلامی در برابر امواج سهمگین حملات مکتب‌ها و فرقه‌های مختلف به اصول و فروع اسلام در شرایط خاص عصر آن حضرت است بررسی این بعد علمی که از بعد ولایت الهیه آن امام نشئت می‌گیرد، در شرایطی که امروز در آن زندگی می‌کنیم بسیار سازنده و راهگشا و حاوی رهنمودهای دقیق و ظریفی در برخورد با مکتب‌ها و مذاهب مختلف است. هدف نویسنده در این پژوهش این بعد زندگی امام را به طور فشرده و دقیق بررسی کرده است.


برای پی بردن به اهمیت این بخش از تاریخ درخشان زندگی امام باید قبل از هر چیز امور زیر را مورد توجه قرار داد، بافت حکومت بنی‌عباس و کیفیت موضع‌گیری‌های آن‌ها در برابر ائمه اهل‌بیت، شرایط خاص فرهنگی و سیاسی حاکم بر جامعه اسلامی در آن روز مخصوصاً از نظر هجوم افکار بیگانگان و طوفان‌های سخت فکری و عقیدتی و جریان‌هایی که برای دگرگون ساختن حکومت اسلامی و کشاندن آن به موضع انفعالی و تبدیل دستگاه خلافت به یک دستگاه سلطنت مستبد و بی‌رحم به کار افتاده بود و در نهایت انگیزه‌های مامون برای تشکیل جلسات مناظره با امام.


گرچه مناظرات امام علی بن موسی الرضا (ع)، فراوان است، ولی از میان آنها مناظرات هفت‌گانه که برجستگی خاصی دارد در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است. این مناظرات عبارتند از: مناظره با جاثلیق، مناظره با رأس الجالوت، مناظره با هربز اکبر، مناظره با عمران سایی (این چهار مناظره در یک مجلس و با حضور معاون و جمعی از دانشمندان و رجال خراسان صورت گرفت)، مناظره با سلیمان مروزی که مستقلاً در یک مجلس و با حضور مأمون و اطرافیانش صورت گرفت، مناظره با علی بن محمد جهم، مناظره با ارباب مذاهب مختلف در بصره.


کتاب «مناظرات تاریخی امام رضا (علیه السلام) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر» در قطع رقعی و 100 صفحه از سوی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر