معاون اول رئیسجمهوری: پاسخهای بابک زنجانی توهینآمیز است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری، ظهر امروز -یکشنبه- در سومین کنفرانس ملی مدیریت بحران که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: مفهوم بحران فراتر از موضوع بلایای طبیعی است و هر مسئله، تهدید و آسیب را نمیتوان بحران تلقی کرد. بلکه بحران زمانی رخ میدهد که آسیبها و تهدیدات به خوبی مدیریت نشود و هزینههای مادی و معنوی برای کشور ایجاد کند.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار امیدواری کرد: دستگاههای مدیریتی کشور و متولیان رسیدگی به حوادث و بحرانها با اشراف و مدیریت صحیح بتوانند حوادث و بلایا را مدیریت کنند و با اطلاعرسانی دقیق مردم را نیز در جریان مسائل قرار دهند.
وی افزود: اگر درخصوص حوادث و بحرانها و نیز راهکارهای پیشگیری و مقابله با حوادث اطلاعرسانی کافی انجام شود، مردم و نهادهای مدنی حضور و مشارکت خوبی خواهند داشت و بخش قابل توجهی از بحرانها با مشارکت آنها بهتر و موثرتر مدیریت و کنترل خواهد شد.
جهانگیری ایران را کشوری حادثهخیز و درگیر با بحرانهای مختلف زیستمحیطی، بلایای طبیعی و تهدیدات اقتصادی و اجتماعی مختلف توصیف کرد و افزود: در حوادث غیرمترقبه، کشور با مسائل جدی روبهروست و بلایای مختلف طبیعی که در ایران بروز میکند متاسفانه هزینههای زیادی را بر مردم و نظام و دولت تحمیل میکند.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به دانش و تجربیات جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشگیری و مدیریت بحران خاطرنشان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که از تجربیات گذشته بهترین و دقیقترین استفاده را داشته باشیم و بتوانیم در جهت پیشگیری از وقوع بحرانها گام برداریم.
جهانگیری با اشاره به مسائل مرتبط با تغییرات اقلیمی و آبوهوایی که این روزها در کشور مطرح میشود، تصریح کرد: هنوز ابعاد و جوانب مختلف تغییرات آبوهوایی به صورت دقیق مشخص نیست و لازم است کارهای علمی دقیقی انجام شود تا بتوانیم پیش بینیهای لازم را برای عواقب احتمالی این رخداد نوظهور انجام دهیم.
وی با بیان اینکه حیات انسان و طبیعت با هم گره خورده است، گفت: برخی اتفاقاتی که در طبیعت رخ میدهد میتواند به حیات انسان آسیب وارد کند. البته برخی دخالتهای بیمورد و نابجای بشر در طبیعت نیز زمینه بروز مشکلات مختلف را فراهم کرده است.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: تصرفات غیرقانونی اراضی، ساخت و سازهای غیرقانونی در مسیر رودخانهها و کنار دریاها که بعضاً از آن به عنوان زمینخواری، کوهخواری و دریاخواری یاد میشود اتفاقات نامبارکی هستند که هم به طبیعت لطمه وارد میکنند و هم بعضاً برخی دستگاههای رسمی کشور را به فساد آلوده میکنند و موجب از بین رفتن منابع کشور میشوند.
جهانگیری تصریح کرد: همه دستگاهها در سراسر کشور موظف و مکلف هستند با تخلفات و تصرفات غیرقانونی در طبیعت، جنگل ها و اراضی به صورت جدی برخورد کنند تا عزم جدی دولت در برخورد با این گونه مفاسد باید به نمایش گذاشته شود.
وی همچنین ضرورت مقاومسازی ساختمانها و واحدهای مسکونی سراسر ایران را نیز مورد تاکید قرار داد و از ستاد بحران و وزارت کشور خواست در جهت پیشگیری از وقوع بحرانهای مختلف برنامهریزی جدی داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: پس از موضوع پیشگیری از وقوع حوادث آنچه اهمیت زیادی دارد وجود بیمه و توسعه پوششهای مختلف بیمهای است زیرا اگر همت جدی به خرج دهیم و کشاورزان، واحدهای مسکونی و واحدهای عمومی را تحت پوشش بیمه قرار دهیم، مطمئناً هزینههای کمتری را نسبت به شرایط فعلی متحمل خواهیم شد.
جهانگیری با تاکید براینکه بیمهها باید به صورت جدی پای کار بیایند و پوشش فراگیر و مطمئنی به مردم بدهند تا نگرانی مردم کمتر شود، از وزارت امور اقتصادی و دارایی و بیمه مرکزی خواست موضوع را به طور جدی دنبال کنند.
وی همچنین با اشاره به برخی ساختوسازها در مسیر رودخانههایی که در شهرهای مختلف کشور صورت گرفته از وزارت کشور خواست به شهرداریهای استانهای مختلف ابلاغ کند که روند اینگونه ساختوسازهای غیرقانونی که ناشی از برخی سهلانگاریها در نظارت دقیق بر ساختوسازها بوده است، باید در اسرع وقت اصلاح شوند.
معاون اول رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به پرونده متهم نفتی نیز اشاره و خاطر نشان کرد: قابل قبول نیست که فردی 2 میلیارد و 700 میلیون دلار پول مملکت را در اختیار داشته باشد و در دادگاه از موضع قهرمان و طلبکار صحبت کند.
جهانگیری ادامه داد: این شخص ادعا میکند که فلان مقدار پول در فلان حساب دارد و سوال این است که اگر چنین پولی وجود دارد پس چرا داراییهای مملکت را مسترد نمیکنید تا خود را نجات بدهید؟
دفاع معاون اول از وزیر نفت
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: چرا در دادگاه این موضوع مطرح نمیشود که چه کسانی این پول را در اختیار این متهم نفتی قرار دادهاند؟ چرا گفته نمیشود با این پول چه کرده است و هم اکنون این منابع درکجاست؟ دائما به وزیر انقلابی، متدین و پاک کشور جناب آقای دکتر زنگنه انتقاد میشود که چرا موضوع را پیگیری کرده است. آقای زنگنه یکی از پاکترین، قویترین و باسابقه ترین وزرای نفت کشور است.
در این مراسم رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در سخنانی بر لزوم گسترش بیمه در کشور تاکید کرد و گفت: توسعه بیمه به معنای کاهش هزینههای دولت و افزایش رضایتمندی مردم است.
نجار افزود: اگر صنعت بیمه در حوادث و بلایا به کمک مردم نیاید، با مشکلات جدی روبهرو خواهیم بود و در مقابل اگر بیمهها به صورت همهجانبه مردم را تحت حمایت قرار دهند، شاهد تحولات بزرگی در این زمینه خواهیم بود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) هم در این مراسم گفت: خوشبختانه کشور از توانمندی و تجربیات خوبی در مواجه با حوادث غیرمترقبه برخوردار است و در اتفاقاتی نظیر بازسازی بم، خرمشهر، رودبار و منجیل دستاوردهای خوبی حاصل شد.
فتاح با تاکید بر ضرورت توسعه صنعت بیمه کشور افزود: بیمه میتواند در بسیاری از حوادث برای مردم نجات بخش باشد و اهمیت آن بسیار زیاد است.
انتهای پیام/