صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۰۴ تير ۱۳۹۹
عبدالباری عطوان:

تحریم دمشق نتیجه نگرانی آمریکا از امنیت اسرائیل است/ 2 گزینه جدی سوریه برای مقابله با قانون «سزار»

یک تحلیلگر برجسته عرب‌زبان درباره قانون سزار نوشت: اگر مردم سوریه در چارچوب قانون تحریمی آمریکا گرسنه نگه داشته شوند، یا دست به عملیات شهادت‌طلبانه می‌زنند یا مشکلات مهاجرتی برای اروپا ایجاد می‌کنند.
کد خبر : 497616

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا، عبدالباری عطوان در گزارشی که روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم منتشر کرد، نوشت: ولید المعلم، رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه پس از غیبتی طولانی روز گذشته (سه‌شنبه) کنفرانسی مطبوعاتی برگزار کرد؛ این کنفرانس مطبوعاتی درواقع مکمل بیانیه‌ای بود که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه دو هفته پیش خطاب به مجلس الشعب سوریه در زمینه نحوه مواجهه با قانون تحریمی آمریکا موسوم به «سزار» صادر کرد. در این بیانیه اسد خواستار تمرکز بر جبهه داخلی، تحکیم آن شده بود و به برخی اشتباهات حزب حاکم با هدف جلوگیری از اشتباهات آینده اعتراف کرد.




بیشتر بخوانید:


قانون سزار، قانون ناامیدشدگان است/ بزرگ‌تر از جفری نیز نمی‌تواند آینده سوریه را تحت تأثیر قرار دهد




طبق این گزارش، معلم در کمال آرامش و خونسردی، صریح و مستقیم، خلاصه ولی با دقت سخنان خود را مطرح و تأکید کرد هدف از تحریم‌های جدید آمریکا (سزار) گرسنه‌ کردن مردم سوریه در راستای تضعیف ثبات کشور است و قصد دارند معیشت مردم را تحت تأثیر قرار دهند. وی گفت هر کس منافع ملی را در نظر دارد، در راستای گرسنه کردن مردم گام برنمی‌دارد، با پول داخلی خرید و فروش می‌کند و اشغالگران هستند که چاه‌های نفت و گاز سوریه را نشانه رفته‌اند.



ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه


این تحلیلگر برجسته جهان عرب می‌نویسد: درست است که معلم در این کنفرانس خبری از اقدامات و راهبرد دولت برای مقابله با قانون سزار پرده برنداشت تا دشمنان از آن سوءاستفاده نکنند، ولی منابع نزدیک به دولت سوریه گفتند سلاح‌های متعددی برای فعال کردن وجود دارد که مهم‌ترین آن آزاد کردن روند مهاجرت به اروپاست. اگر سوری‌ها گرسنه شوند و به سرحد مرگ برسند؛ مانند آن چیزی که جیمز جفری، نماینده ویژه دولت آمریکا در سوریه و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح کرده‌اند،  خودشان یکی از دو گزینه را انتخاب خواهند کرد؛ یا به مقاومت و عملیات شهادت‌طلبانه علیه رژیم اشغالگر اسرائیل و اهداف آمریکا در منطقه دست می‌زنند یا سوار کشتی می‌شوند و صدها هزار نفرشان از راه دریا راهی اروپا می‌شوند.


اقدام ترکیه، راهکار سوریه


عطوان در گزارش خود آورده است: اگر ترکیه به‌طور مؤثر و فعالانه‌ای از سلاح مهاجرت برای زیر فشار قرار دادن اروپا استفاده کرد و از رویکردش کوتاه نیامد و ‌توانست به 6 میلیارد یورو کمک‌های مالی اتحادیه اروپا برای توقف روند مهاجرت به این قاره از مرزهایش دست یابد، چرا سوریه و لبنان چنین کاری انجام ندهند. میلیون‌ها سوری و صدها هزار پناهجوی فلسطینی در لبنان حضور دارند که برای رفتن به سمت اروپا هیچ چیزی جز قایق کم ندارند.


به نوشته رأی‌الیوم، نکات و مواضع جدیدی را که وزیر امور خارجه سوریه در قبال موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای اتخاذ کرده است می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:


- حمایت علنی از دولت مصر و حکومت شرق لیبی، یعنی نیروهای ارتش ملی به ریاست خلیفه حفتر در برابر مداخله نظامی ترکیه که از حکومت وفاق ملی لیبی پشتیبانی می‌کند. رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه شیوه حمایت دمشق از ارتش ملی را اعلام نکرد و منتظر دانستن گزینه‌های طرف مصری در این زمینه است.



مشخص است موضع دمشق در حمایت سیاسی منحصر نمی‌شود و شاید به ارسال نیرو و پاسخ نظامی به مداخله ترکیه و هماهنگی با متحد خود، روسیه بینجامد.



- اطلاعاتی که جفری فاش کرده، نشان می‌دهد آمریکا با شروط مدنظر خود به سوریه پیشنهاد مذاکره با حکومت دمشق داده است، یکی از این شروط دست کشیدن از ایران و حزب‌الله و حمایت از طرح (صلح ادعایی آمریکا) موسوم به «معامله قرن» است؛ پیشنهادی که البته مشخصاً دمشق آن را به سطل زباله انداخته است.



جیمز جفری، نماینده ویژه دولت آمریکا در سوریه


- قانون سزار آخرین تیر ترکش تحریم‌های آمریکا علیه سوریه و دال بر درماندگی آن‌هاست. سوریه از سال 1978 با مشابه چنین تحریم‌هایی مواجه بوده و آن‌ها را شکست داده و بر توطئه‌های گذشته و کنونی غلبه کرده است. در حال حاضر ارتش سوریه از آمادگی بیش از 80 درصد (برای مقابله با دشمن) برخوردار است.


- دمشق بستن مرزها یا حضور نیروهای بین‌المللی را در نوار مرزی خود با لبنان نمی‌پذیرد و با این اقدام به هر شیوه و ابزار ممکن مقابله می‌کند.


عبدالباری عطوان در پایان گزارش خود آورده است: قانون سزار که عجولانه تدوین شده، نتیجه نگرانی واقعی آمریکا از امنیت رژیم اسرائیل و آینده آن است. دولت ترامپ به این نتیجه دست یافته که حملات اسرائیل به سوریه با هدف خروج نیروهای (مستشاری) ایران و حزب‌الله از آنجا با شکست مواجه شده و نتوانسته اهداف خود را محقق کند، حتی نتیجه عکس داشته و موجب توانایی نظامی بیشتر محور مقاومت شده است.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر