استکبارستیزی ایران در ونزوئلا، ترامپ را به زانو درآورد/ تغییر نگرش آمریکا به جمهوری بولیواری
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم در سرمقاله خود نوشت: جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در کتاب خود با عنوان «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» (The Room Where It Happened) که بخشهایی از آن این روزها در شبکههای اجتماعی منتشر شده، آورده است؛ دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا که موضوع مداخله نظامی در ونزوئلا را با هدف سرنگون کردن حکومت نیکلاس مادورو، رئیسجمهور قانونی ونزوئلا تأیید میکند و خواستار انتصاب خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا به این سمت بود تا این کشور را به بخشی از آمریکا تبدیل کند، در محافل خصوصی مادورو را رقیبی مستحکم و گوایدو را یک کودک میخواند.
بیشتر بخوانید:
ترامپ آماده دیدار با رئیسجمهور ونزوئلاست
طبق این گزارش، ترامپ روز گذشته (دوشنبه) در مصاحبه با پایگاه خبری آکسیوس گفت: من درباره به رسمیت شناختن خوان گوایدو بهعنوان رئیسجمهور فکر دیگری دارم و اکنون آمادهام با نیکلاس مادورو دیدار کنم. رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سؤالی درباره احتمال دیدارش با مادورو گفت: من درباره آن فکر میکنم. مادورو هم دوست دارد دیدار کنیم. من هرگز با دیدارها مخالفتی ندارم و بهندرت مخالفت میکنم.
آکسیوس در ادامه نوشت: ترامپ همچنین گفت اعتماد زیادی به گوایدو ندارد، کسی که در به دست گرفتن حکومت ونزوئلا در بهترین شرایط حمایتی آمریکا و دهها کشور دیگر شکست خورد.
دگرگون شدن سیاستهای آمریکا درقبال ونزوئلا
طبق این گزارش، در صورت ملاقات ترامپ با مادورو سیاست خارجی دولت آمریکا نسبت به این کشور بولیواری دگرگون خواهد شد. این در حالی است که مقامات ارشد کاخ سفید ازجمله مایک پنس، معاون رئیسجمهور و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا بارها انرژی زیادی برای حمایت از گوایدو صرف کردهاند. با وجود این، یک مقام سابق دولت ترامپ که نخواست نامش فاش شود، گفت: ترامپ پیشتر نیز برای دیدار با مادورو در محافل خصوصی ابراز تمایل کرده بود و در دولتش در سالهای 2017 و 2018 این نگرانی وجود داشت که ترامپ با مادورو دیدار کند.
بولتون در کتاب خود به بررسی علت مواضع تند ترامپ علیه مادورو پرداخت و نوشت: این یک ژست تبلیغاتی برای جلب آرای جمهوریخواهان فلوریدای جنوبی است. فلوریدای جنوبی، منطقهای است که بیش از 100 هزار مهاجر ونزوئلایی را در خود جای داده و در سال 2016 ترامپ در این منطقه با کمتر از دو درصد آرا، بیشتر از رقیب دموکرات خود پیروز شد که نتیجه رضایتبخشی نبود. ترامپ و تیمش تصمیم گرفتند با اتخاذ مواضع همسو با مهاجران ونزوئلایی در قبال دولت کاراکاس، در انتخابات 2020 نتیجه بهتری در فلوریدای جنوبی به دست آورند.
رأیالیوم مینویسد: این اظهارات ترامپ که ناشی از تسلیم شدن وی (در برابر سیاستهای اشتباهش) است، در حالی مطرح میشود که کشتی ایرانی حامل چندین تُن مواد غذایی تنها بعد از چند هفته از پهلو گرفتن نفتکشهای ایرانی حامل بنزین در بنادر ونزوئلا، وارد حریم دریایی این کشور شده است؛ اقدامی که به منزله شکستن محاصره اقتصادی آمریکا علیه کشور بولیواری به شمار میرود.
شکست سیاستهای ترامپ
این روزنامه فرامنطقهای در گزارش خود میافزاید: تجدیدنظر رئیسجمهور آمریکا نشاندهنده شکست سیاستهای وی و همه نقشههایش برای سرنگون کردن حکومت مادورو و به زانو درآوردن ملت ونزوئلاست. ترامپ تلاش کرد به کاراکاس جاسوس و مزدور بفرستد و نقشه کودتا را در سر میپروراند، ولی بهدلیل ایستادگی رئیسجمهور این کشور، حمایت مردم ونزوئلا از مادورو و کمک مؤسسات نظامی این کشور به بقای حکومت از سویی و حمایتهای متحدانش ازجمله ایران، چین و روسیه در تمامی توطئههایش ناکام ماند.
نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا
رأیالیوم مینویسد: ایستادگی در برابر تحریمها و محاصره اقتصادی، کارآمدترین و بهترین راهی بود که توانست شروط آمریکا را برای پایان محاصره با شکست مواجه کند. شروط و محاصرهای که توانسته بود کشورهایی را که مورد تهاجم و اشغال قرار گرفته بودند، همچون لیبی با بحران مواجه کند و در عراق باعث فتنه داخلی شود. بله، نیکلاس مادورو رهبری سرسخت در شکستن محاصرههاست و توانست با قدرتی عالی که نشئتگرفته از ایستادگی مردم کشورش در برابر امپریالیسم آمریکاست، اثبات کند آماده جنگ و حتی کشتهشدن در راه آرمانهای ملتش است. وی گوایدو را نیز به زانو درآورد؛ همان کسی که 60 کشور و رئیسجمهور و در رأس آنها آمریکا (زمانی) وی را بهعنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت میشناختند.
در پایان این گزارش آمده است: بعید نیست اصرار ایران بر ارسال نفتکشهای حامل بنزین و کشتی حامل مواد غذایی به ونزوئلا برای مبارزهطلبی با ترامپ و تهدیداتش بوده باشد؛ اقدامی که نقش مهمی در تجدیدنظر رئیسجمهور آمریکا و اظهارنظرش درباره آمادگی برای دیدار با مادورو داشته است. این تجدیدنظر در سیاست آمریکا میتواند پیام مهمی برای کشورهایی همچون ایران و سوریه باشد که باید در برابر محاصرههای ظالمانه ایستادگی کنند، ایستادگی کنند و ایستادگی کنند.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/