صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۳ - ۰۲ تير ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

روند فرسایشی جذب اساتید در مؤسسات غیرانتفاعی/ جذب اساتید بی‌کیفیت در دستور کار است؟

شواهد نشان می‌دهد که مؤسسات غیرانتفاعی با کمبود اساتید مواجه هستند اما گزارش‌ها حاکی از آن است که روند جذب اساتید در این مؤسسات زمان‌بر و فرسایشی شده است.
کد خبر : 497016

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اخیرا علی آهون‌منش، رئیس اتحادیه مؤسسات غیرانتفاعی در اظهارنظری از فرآیند جذب اعضای هیئت علمی در مؤسسات غیرانتفاعی انتقاد کرد و آن را زمان‌بر خواند.


این در حالی است که محمدعلی کی‌نژاد، رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره فرایند طولانی شدن جذب هیئت علمی در مؤسسات غیرانتفاعی می‌گوید کل دانشگاه‌های کشور چه دولتی و چه غیردولتی همه یک آیین‌نامه جذب دارند، متقاضیان جذب در فراخوان شرکت کرده و پس از طی فرایند مربوطه در دانشگاه‌ها جذب می‌شوند.


وی ادامه داد: اگر متقاضیان دارای مدارک و سوابق خوبی باشند، مشکل در جذب آنها وجود ندارد، منتهی برخی از متقاضیان هستند که سوابق و مدارک آنها کیفیت لازم ندارند، طبیعی است که باید یک کمیته‌ای تشکیل شود و دوباره مصاحبه شوند، البته این فرایند در این مدت کرونا طولانی شده، قبلاً طولانی نبود.




بیشتر بخوانید:


ارجاع ۷۰۰ هزار دانشجو به یک عضو هيئت علمی/ بخشنامه آموزش الکترونیکی وزارت علوم شوخی با دانشجویان است!




یکی از مشکلات مهم مؤسسات غیرانتفاعی نبود هیئت علمی کافی است و برخی گزارش‌ها حاکی از آن است به صورت میانگین نسبت استاد به دانشجو در این مؤسسات به میزان یک به 114 نفر است. بسیاری از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی در این مؤسسات مشغول به تدریس هستند. در مواردی هم استادان به تنهایی در این مؤسسات تدریس می‌کنند. 


براساس اطلاعات سایت اینترنتی مؤسسه غیاث‌الدین جمشید کاشانی در گروه برق و کامپیوتر یک استاد تمام وقت مشغول به فعالیت هستند و گروه فناوری اطلاعات در این دانشگاه حتی یک استاد تمام وقت ندارد. این در حالی است که براساس دفترچه سال 99 در این گروه‌ها دانشجو جذب می‌شود.


مؤسسه دیگری که در یکی از شهرهای استان مازندران واقع شده و در تهران نیز دفتر دارد، به متقاضیان خود اعلام می‌کند که نیازی به حضور در کلاس ندارید و فقط برای پایان ترم به همین دفتر مراجعه کنید، سؤالات در اختیار شما قرار می‌گیرد و بعد از نوشتن پاسخ سؤالات می‌توانید مدرک خود را دریافت کنید.


براساس اعلام سایت مؤسسه غيرانتفاعی علم و فن – اروميه در گروه‌های عمران، مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی، مهندسی برق، مهندسی مکانیک و برق تنها یک عضو هیئت علمی تمام وقت به چشم می‌خورد. این در حالی است که این مؤسسه قصد دارد در سال 99، 900 دانشجو جذب کند.


به نظر می‌رسد که اقبال نزولی داوطلبان آزمون‌ها از این دست مؤسسات سبب شده که جذب هیئت علمی در این دانشگاه‌ها کمی جدی‌تر گرفته شود چراکه رفتار داوطلبان آزمون‌ها نشان می‌دهد که دیگر داوطلبان به هر قیمتی نمی‌خواهند پذیرش بگیرند و حتماً کیفیت دانشگاه را مدنظر قرار می‌دهند.  حال باید منتظر بود تا مشخص شود که آیا اعضای هیئت علمی باکیفیت مایل به ورود به این دانشگاه‌ها هستند یا اینکه همچنان با جدال، عده‌ای که پرونده خوبی ندارند وارد این مؤسسات می‌شوند و تدریس را برعهده می‌گیرند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر