سقوط پهپاد گلوبال هاوک با سامانه سوم خرداد باعث سرخوردگی آمریکا شد/ انتقال از سیاست دفاعی به راهبرد تهاجمی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی نوشت: یک سال پیش پدافند هوایی ایران پهپاد شناسایی «گلوبال هاوک» آمریکا را که حریم هوایی این کشور را نقض کرده بود، بر فراز آبهای خلیج(فارس) سرنگون و بعدها سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصاویر بدنه پهپاد تکهتکه شده را منتشر کرد.
بهدنبال این حادثه ایران اعلام کرد که در هنگام ساقط کردن پهپاد یک هواپیمای جاسوسی را حامل 35 نظامی آمریکایی رصد میکرده، ولی از ساقط کردن آن صرفنظر کرده است. بهدنبال این حادثه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا که شوکه شده بود، از نقشه واشنگتن برای حمله به پایگاههایی در داخل ایران خبر داد و به ایران پیام داد که خود را آماده حمله آمریکا بدون پاسخ به آن کند. با وجود این، میانجیگران به واشنگتن پیام آشکاری دادند و آن این بود که هرگونه حمله به خاک ایران با واکنش قاطع و بدون ملاحظه تهران مواجه خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
تغییر موازنه استراتژیک به نفع جمهوری اسلامی در خلیج فارس
طبق این گزارش، واشنگتن حمله خود را انجام داد ولی آنچه باعث سرخوردگی آمریکا شد، این بود که ایران با یک سامانه داخلی به نام «سوم خرداد» پهپاد آمریکایی را هدف قرار داد. تهران دو روز قبل در نمایشگاه توانمندیهای صنایع دفاعی جمهوری اسلامی از برخی سامانههای خود رونمایی کرد. مهمترین موضوع، ادغام این سامانه پدافندی با شناورهای ناوگان دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و این، یعنی انتقال راهبرد دفاعی ایران به معادلات جدیدی که میتواند در برابر حملات نیروی هوایی آمریکا یا هر نیروی مهاجمی توانمندیهای خود را بروز دهد و در خطی پیشرفته قرار بگیرد.
رونمایی از سامانه پدافند هوایی «سوم خرداد»
الاخبار مینویسد: پیشتر جزیره ابوموسی که منطقه محل اختلاف ایران با امارات در خلیج(فارس) است، خط پیشروی پدافند هوایی ایران به شمار میرفت، ولی اکنون سپاه ایران با وجود در اختیار داشتن سکوهای پدافند هوایی شناور، توانایی مانور دفاعی و مشغول کردن دشمن را در نقاط جلوتر دارد تا مانع از هرگونه نفوذ هوایی احتمالی از جنوب اقیانوس هند و منطقه خلیج(فارس) به سمت جنوبغربی کشور شود و اهداف مدنظر را هدف قرار دهد.
در این گزارش آمده است: پیشرفت نیروی دریایی بهعنوان قدرت راهبردی پیشرو، بر مبنای خواستههای آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب ایران انجام شده است که ارتش و سپاه را به پیشرفت تا عالیترین حد ممکن فراخوانده بودند. جمهوری اسلامی ایران در راستای نشان دادن قدرت نیروی دریایی خود، نفتکشی را از کانال سوئز عبور داد و در امتداد مرزهای دریایی فلسطین اشغالی به حرکت درآورد. آنها همه هشدارهای ارتش اسرائیل را نادیده گرفتند تا اینکه به طرطوس رسیدند و سپس به سلامت از همان مسیری که حرکت کرده بودند، بازگشتند.
ایران از گروگانگیری و سپس جنگ نفتکشها به سلامت عبور کرد و توانست نفت خود را هم به سوریه و هم در ادامه به ونزوئلا برساند.
الاخبار نوشت: ایران با اقدامات نظامی خود زمینههای نافرمانی و مقابله با حضور ایالات متحده آمریکا را در آبهای سرزمینی کشورها فراهم کرده است. برنامه بعدی ایران که تا چندی دیگر عملیاتی خواهد شد، ارسال ناو جنگی و کشتی نظامی به سواحل اقیانوس اطلس است تا بتوانند در خط صفر مرزی با کشتیهای آمریکایی گشتزنی کنند. این اقدام ممکن است به منزله تهدید نظامی برای ناوگان دریایی آمریکا بهشمار نرود، اما وجهه نظامی ایالات متحده را مخدوش میکند و دستاورد بزرگی برای ایران و چالشی فرا روی هژمونی آمریکا خواهد بود.
بهنوشته این روزنامه لبنانی، تهران قصد دارد انحصارطلبی آمریکا را در زمینه تصمیمگیریهای منطقهای و بینالمللی درهم بشکند و واشنگتن بارها در مقابل تهران مجبور شده است تا در تصمیمگیریهای راهبردی و درازمدت خود تجدید نظر کند؛ موضوعی که موضع ایران را همواره تقویت و باعث ترغیب تهران به ایستادگی در برابر دشمنی آمریکا شده است.
ایران گامهای خود را در برابر توطئهها و سیاستهای آمریکا استوار و البته مخفی برمیدارد و مقامهای کاخ سفید در بازههای زمانی مختلف به آن اعتراف کردهاند. آمریکا از اینکه تاکنون نتوانسته واکنش مناسبی به اقدامات ایران نشان دهد، دچار خسارتهای زیادی شده است. تنها موفقیت ظاهری آمریکا ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که تنها چند روز بیشتر دوام نیاورد و موشکهای ایران پایگاه «عینالاسد» را بر سر نیروهای آمریکایی خراب کردند. این در حالی است که ایران همزمان میتوانست دهها پایگاه ثابت و سیار آمریکا را در منطقه به آتش بکشد.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/