صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۸ - ۲۴ آبان ۱۳۹۴

ناسا توانایی‌ کره زمین را بررسی می‌کند

به دنبال وخیم‌تر شدن اوضاع آلودگی هوا و و گرمایش زمین، ناسا برنامه‌ای چندساله و چند بخشی را برای بررسی عوامل مؤثر در آن آغاز کرده است.
کد خبر : 49667

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ناسا، میزان دی‌اکسید کربن موجود در جو زمین به بالاترین حد خود یعنی 400 ذره در هر میلیون رسیده است که این میزان طی 400 هزار سال گذشته سابقه نداشته است.


از آنجاکه افزایش دی‌اکسید کربن، حیات موجودات زنده روی کره زمین را تهدید می‌کند، این پدیده یک خطر جدی برای نسل بشر محسوب می‌شود. کره زمین برای مقابله با افزایش میزان دی‌اکسید کربن، روش‌های خود را دارد که مهم‌ترین آنها جذب این ماده از سوی گیاهان، اقیانوس‌ها و گیاهان دریایی است.


کره زمین مکانیزمی برای جذب دی‌اکسید کربن دارد که به این شکل است که 50 درصد از دی‌اکسید کربن تولید‌شده روی سیاره ما را دریافت و به محصولات مفید تبدیل می‌کند. اگر این روند نیز مختل شود یا کاهش یابد، به زودی تمام موجودات خفه خواهند شد.


اکنون سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا برنامه‌ای چندساله و چندوجهی را تعریف کرده است تا به بررسی اثر گرم شدن کره زمین بر مکانیزم جذب دی‌اکسید کربن بپردازد. بخشی از این برنامه با ارسال دو ماهواره برای بررسی آلودگی دی‌اکسید کربن در سراسر کره زمین، سال گذشته آغاز شد.


به گفته لسلی اوت، پژوهشگر علوم اقلیمی ناسا، در صورتی که کار جذب دی‌اکسید کربن از سوی زمین متوقف شود، ما سالانه با افزایش دو برابری میزان دی‌اکسید کربن مواجه خواهیم بود و فرصت زیادی برای زندگی برایمان باقی نمی‌ماند.


در بخش دیگر برنامه ناسا، دو دستگاه تجهیزات تازه به ایستگاه بین‌المللی فضایی ارسال می‌شود که با استفاده از آن به بررسی دقیق‌تر تغییرات دمایی اقیانوس‌ها و دیگر نقاط زمین پرداخته شود و پرنده‌ بلندپرواز این سازمان نیز با پروازهای دوره‌ای، کار بررسی سواحل مرجانی را انجام خواهد داد.


از سوی دیگر سازمان بررسی آب‌و‌هوا و اقیانوس آتلانتیک شمالی، تیم‌های مجزایی را روانه اقیانوس اطلس شمالی و قطب شمال کرده است تا روی انفجار جمعیتی فیتوپلانگتون‌ها در این منطقه تحقیق کنند.


ناسا همچنین پروژه‌ای 10 ساله برای بررسی اثرات تغییرات تازه در آلاسکا در کنار این برنامه به اجرا خواهد گذاشت.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر