صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

کلکسیونی از بی‌کفایت‌ها در پرونده بدهی سرخابی‌ها/ وقتی «مدیران سفارشی» تیشه به ریشه عشق مردم می‌زنند

تنها هنر مدیران سفارشی در دوران مدیریتشان در باشگاه‌های سرخابی ایجاد بدهی‌های مختلف بوده است.
کد خبر : 496651

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پرسپولیس و استقلال با کوهی از بدهی به مربیان و بازیکنان خارجی پیشین خود مواجه هستند و مهم‌ترین عامل به وجود آمدن چنین شرایطی را می‌توان بی‌کفایتی مدیران سفارشی این دو باشگاه دانست.


بررسی وضعیت استقلال از زمان آمدن فتحی
باشگاه استقلال در چند سال اخیر همواره با بدهی‌های سنگین خارجی خود روبه‌رو بوده است؛ اما از زمان آمدن امیرحسین فتحی به این باشگاه که یک‌شبه و با سفارش وزارت ورزش و جوانان اتفاق افتاد، بدهی‌های استقلال به خاطر قراردادهای ناشیانه‌ای که به امضا رسید، روز به روز بیشتر شد.


جذب خارجی‌های بی‌کیفیت با قراردادهای سنگین
جذب بازیکنان بی‌کیفیت خارجی چون الحاجی گرو، بویان نایندوف و مارکوس نیومایر در روزهای ابتدایی مدیریت فتحی در استقلال رخ داد. بازیکنانی که هیچ یک از لحاظ فنی کارایی برای استقلال نداشتند و عمر حضورشان در این باشگاه کوتاه بود؛ اما در عوض، قراردادهایشان آن‌قدر سنگین بود که شاید هر سه بازیکن در کل دوران فوتبال خود چنین قراردادهای خوبی را امضا نکرده بودند. قرار بود این بازیکنان جای خالی بازیکنان موفقی چون مامه بابا تیام و سرور جباروف دو ستاره خارجی این باشگاه را پر کنند.


اخراج ناشیانه شفر
هنر دیگر مدیر سفارشی استقلال اخراج وینفرد شفر چند هفته قبل از پایان فصل بود که باعث شد این مربی آلمانی برای دریافت مطالباتش به فیفا شکایت کند. شانسی که استقلال آورد، این بود که شفر پس از جدایی با تیم بنی یاس امارات به توافق رسید و از این رو طبق قوانین فیفا نتوانست مدعی مبلغ سال آخر قراردادش شود. جالب اینکه این اتفاق را آقایان هنر مدیریتی خود می‌دانند و معتقدند به موقع شفر را اخراج کردند تا تمام پولش را نپردازند؟


بی‌کفایتی در حفظ استراماچونی
شاید خود مدیران استقلال هم فکر نمی‌کردند آندره‌آ استراماچونی در اولین سال حضورش در فوتبال ایران، آن‌قدر خوب نتیجه بگیرد؛ اما این اتفاق هم باعث نشد تا پرداختی‌ها به این مربی موفق ایتالیایی به‌موقع انجام شود تا او بهانه‌ای برای فسخ یک‌طرفه قراردادش نداشته باشد. این اتفاق رخ داد تا استقلال بزرگ‌ترین ضربه را هم از نظر فنی و هم از نظر مالی متحمل شود. مسلماً حفظ استراماچونی می‌توانست رؤیای هواداران استقلال را که چندین سال است در حسرت قهرمانی زجر می‌کشند، پایان دهد ولی حالا این مربی ایتالیایی جدا از مطالباتش، خواهان دریافت غرامت هم شده است.


پرسپولیس و وداع با مربی همیشه قهرمان
شاید فقط ایرج عرب و اعضای هیئت مدیره سفارشی باشگاه پرسپولیس این هنر را داشتند که برانکو را پس از چهار سال حضور درخشان در این تیم که همراه با هفت قهرمانی بود، از روی نیمکت سرخ‌پوشان فراری دهند. اتفاقی که باید آن را در تاریخ فوتبال ایران به ثبت رساند؛ چرا که برانکو این قابلیت را داشت که رؤیای قهرمانی پرسپولیس در آسیا را برای هواداران این تیم محقق کند.


انتخاب بی‌دلیل کالدرون
در روزهایی که باشگاه پرسپولیس با مشکلات مالی فراوان دست و پنجه نرم می‌کرد و نتوانسته بود طلب مربیان کروات خود را پرداخت کند، این باشگاه با درایت مدیران بی‌کفایتش با دستمزدی بالاتر از برانکو، گابریل کالدرون را به عنوان سرمربی انتخاب کرد. آن‌هم در شرایطی که پرسپولیس آن‌قدر تیم کامل و پرستاره‌ای بود که با استخدام یک مربی ایرانی می‌توانست امتیازاتی که با کالدرون کسب کرده بود را به دست آورد.


جذب بی‌کیفیت‌ترین و گران‌ترین خارجی پرسپولیس
هنر دیگر مدیران سفارشی پرسپولیس جذب جونیور براندائو برزیلی بود که با 570 هزار دلار جذب شد و بعد از سه ماه با دریافت 300 هزار دلار ایران را ترک کرد و به اندازه چند سال حضورش در تیم‌های مختلف درآمد داشت. فوتبالیست برزیلی تا سال‌های سال از پول این قرارداد نهایت لذت را در زندگی می‌برد.


اخراج بی‌دلیل کالدرون و هزینه سنگین جانشین وی
محمد حسن انصاری‌فرد انتخاب بعدی وزارت ورزش برای مدیرعاملی پرسپولیس بود که او هم هنر مدیریتش را به رخ مدیران قبلی کشید و نشان داد چیزی از آنها کم ندارد. عدم پرداخت دستمزد کالدرون در موعد مقرر و اخراج او باعث شد تا باشگاه پرسپولیس صاحب یک پرونده شکایتی دیگر در فیفا شود. جذب بی‌دلیل آنتونی استوکس و اضافه کردن 300 هزار دلار دیگر بر بدهی‌های پرسپولیس هم از هنرهای مدیریتی انصاری‌فرد بود. جدای از آن پرداخت 6 میلیارد تومان برای صدور رضایتنامه یحیی گل‌محمدی از باشگاه شهر خودرو که در تاریخ فوتبال ایران نظیر نداشت هم از عواید انتخاب این مدیر سفارشی بود.


پرداخت 100 هزار یورو برای اعتراض به پرونده برانکو!
مهدی رسول‌پناه که یک‌شبه وارد فوتبال و همه‌کاره یکی از پرطرفدارترین باشگاه‌های آسیا شد، هنوز فرصت این را نیافته تا تصمیمات مهمی برای این باشگاه بگیرد؛ اما او هنرش را در جمع کردن پرونده برانکو به بهترین شکل ممکن نشان داد. در شرایطی که تمامی هواداران پرسپولیس انتظار داشتند این باشگاه رفتار مناسبی با مربی موفقی چون برانکو ایوانکوویچ داشته باشد و طلب او را پرداخت کند، رسول‌پناه تشخیص داد به رأی فیفا درباره پرونده این مربی اعتراض کند، رأیی که بسیار واضح بود و جای تردید نیست که پرسپولیس محکوم به پرداخت بدهی مربیان سابق کروات خود است.


این تصمیم رسول‌پناه جدا از ناراحتی برانکو و هواداران باعث شد نزدیک به 100 هزار یورو از دارایی‌های پرسپولیس در فیفا برای اعتراض به دادگاه بین‌المللی حکمیت ورزش (CAS) هزینه شود، آن‌هم در شرایطی که قیمت یورو 20 هزار تومان است. در شرایطی که باشگاه پرسپولیس می‌توانست در چندین قسط مطالبات برانکو را بپردازد ولی حالا در چندین ماه آینده مدیرعامل بعدی پرسپولیس مطالبات برانکو را پرداخت می‌کند و به احتمال فراوان این اتفاق در دولت بعدی خواهد بود.


البته این مدیران بی‌کفایت خیلی زود از وزارت ورزش با دریافت پُستی بهتر، پاداش عملکرد خود را گرفتند و دغدغه‌ای از این بابت ندارند. هر چند تا زمانی که قرار باشد مدیریت  دو باشگاه سرخابی و فدراسیون‌ها از عوامل به اصطلاح هم‌حزبی انتخاب شوند، نتیجه همان است که در ورزش کشور شاهد آن هستیم.


انتهای پیام/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر