صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۰ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
در بیانیه مشترک مطرح شد؛

تأکید ایران و روسیه بر مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی در حل موضوعات جهانی

وزیران امور خارجه ایران و روسیه در بیانیه‌ای مشترک بر مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی در حل موضوعات جهانی تأکید کردند.
کد خبر : 496180

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «اعلامیه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در زمینه ارتقای حقوق بین‌الملل» در ۱۳ بند تنظیم شد و امروز در مراسمی رسمی به امضای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و سرگئی لاوروف، همتای روس وی رسید.


طبق این بیانیه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مصمم هستند با رویکردهای غیرقانونی یک‌جانبه در حل‌و‌فصل بحران‌های جهانی مقابله کنند و فعالانه رویکردهای جمعی و چندجانبه عادلانه مبتنی بر اصول و قواعد کلی شناخته شده حقوق بین‌الملل را برای حل موضوعات فوری و ضروری منطقه‌ای و جهانی ارتقا دهند.


در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مفاهیمی را که در تلاش برای تضعیف نظم بین‌المللی مبتنی بر حقوق بین‌الملل هستند، مردود اعلام می‌کنند.


همچنین ایران و روسیه بر تعهد کامل خود به اصول حقوق بین‌الملل که در منشور ملل متحد و اعلامیه سال ۱۹۷۰ درباره اصول حقوق بین‌الملل مربوط به روابط دوستانه و همکاری میان دولت‌ها منطبق با منشور ملل متحد، منعکس شده‌اند، تأکید کردند. اصول حقوق بین‌الملل که اساس روابط بین‌المللِ عادلانه و برابر هستند، همکاری برد ـ برد را به منصه ظهور می‌رسانند و فضای مشترکی را برای همکاری‌های امنیتی و اقتصادیِ برابر و جدایی‌ناپذیر ایجاد می‌کنند.


اصل برابری حاکمیت‌ها برای ثبات در روابط بین‌الملل حیاتی است


این بیانیه آورده است:‌ جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر این نکته اشتراک نظر دارند که اصل برابری حاکمیت‌ها برای ثبات در روابط بین‌الملل حیاتی است. دولت‌ها از حقوق خود بر مبنای استقلال و برابری بهره‌مند می‌شوند و تعهدات و مسئولیت‌هایشان را بر مبنای احترام متقابل برعهده می‌گیرند. دولت‌ها حق دارند در ایجاد و اِعمال حقوق بین‌الملل به صورت برابر مشارکت کنند. آن‌ها همچنین متعهد هستند به نحو منسجم و مستمر، حقوق بین‌الملل را با حسن نیت رعایت کنند.


جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه همچنین بر اصل لزوم خودداری دولت‌ها از تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت سرزمینی یا استقلال سیاسی هر کشور دیگر برخلاف منشور ملل متحد تأکید کردند. بر این مبنا، دو کشور مداخله‌های نظامی یک‌جانبه را محکوم می‌کنند.



دو کشور از اصل مداخله نکردن در امور داخلی یا خارجی دولت‌ها حمایت و هرگونه مداخله دولت‌ها در امور داخلی یا خارجی دولت‌های دیگر با هدف تغییر جعلی حکومت‌های مشروع را  محکوم می‌کنند.



طبق این بیانیه، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه هرگونه اقدام یا تلاش برای تضعیف یا بی‌ثبات‌سازی دولت‌ها یا نهادهای آن‌ها را به هر شکل یا بهانه‌ای، نقض اصل یادشده قلمداد می‌کنند. همچنین ایران و روسیه اِعمال فراسرزمینی مغایر با حقوق بین‌الملل قوانین ملی دولت‌ها را به‌عنوان مصداق دیگری از نقض اصل مداخله نکردن در امور داخلی دولت‌ها محکوم می‌کنند.


جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به‌عنوان بخشی از اصل مداخله نکردن در امور داخلی یا خارجی دولت‌ها بر حق حاکمه و غیر قابل نقض دولت‌ها در تعیین نظام سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود برای توسعه روابط بین‌المللی و اِعمال حاکمیت دائمی بر منابع طبیعی خود، مطابق با اراده مردمشان و بدون دخالت خارجی، مداخله، براندازی، اجبار یا تهدید به هر صورت را تأکید کردند.


دو کشور همچنین بر اصل حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات تأکید کردند و اعتقاد راسخ دارند دولت‌ها باید اختلافاتشان را با ابزارها و سازوکارهایی که بر سر آن توافق کرده‌اند، حل‌و‌فصل کنند. این روند به حل مسالمت‌آمیز اختلافات طبق حقوق بین‌الملل قابل اِعمال کمک می‌کند و در نتیجه می‌تواند به کاهش تنش‌ها و افزایش همکاری صلح‌آمیز منجر شود.


در پایان بیانیه آمده است:‌ بدیهی است برای حفظ نظم حقوقی بین‌المللی ضرورت دارد که همه ابزارها و سازوکارهای حل‌وفصل اختلافات مبتنی بر رضایت باشند و با حسن نیت و روحیه همکاری به کار گرفته شوند. اهداف مذکور نباید با سوءاستفاده در عمل، تضعیف شود. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در این زمینه اشتراک نظر دارند که اجرای با حسن نیت اصول و قواعد کلی شناخته شده حقوق بین‌الملل، مانع از رویه اتخاذ استانداردهای دوگانه یا تحمیل اراده برخی دولت‌ها بر برخی دیگر خواهد شد. دو کشور تحمیل اقدامات زورمدارانه یک‌جانبه را که همچنین به‌عنوان «تحریم‌های یک‌جانبه» شناخته شده‌اند، مصداقی از چنین رویه‌ای قلمداد می‌کنند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر