صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۱ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۹

بهترین روش ارتودنسی کدام است؟

انتخاب بهترین روش ارتودنسی برای هر شخصی میتواند دشوار باشد. ما در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم که بهترین روش ارتودنسی متناسب با شرایط و سن خود را پیدا کنید.
کد خبر : 496172

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، وقتی صحبت از ارتودنسی می شود ، گزینه های مختلف و زیادی برای انتخاب نوع و روش درمان به جهت صاف کردن دندان ها وجود دارد. انتخاب بهترین روش ارتودنسی برای هر شخصی میتواند دشوار باشد. زیرا به طور قطع نمیتوان گفت چه سیستم یا دستگاه ارتودنسی برای هر شخصی مناسب است. ما در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم که بهترین روش ارتودنسی متناسب با شرایط و سن خود را پیدا کنید. به همین خاطر ما 5 روش رایج و بسیار پرطرفدار ارتودنسی را به شما معرفی میکنیم و میگوییم که هر روش چگونه است، فواید و مزایایش چیست و هر کدام برای چه کسی مناسب است.


5 نوع رایج درمان ارتودنسی در جهان


نوع 1: ارتودنسی ثابت با بریس فلزی


بریس های فلزی از ابتدایی ترین و قدیمی ترین روش های صاف کردن دندان ها در جهان هستند. هر چند که قدمت زیادی دارند اما همچنان پرطرفدار و بسیار کاربردی هستند. سیستم های ارتودنسی ثابت فلزی شامل چند بخش اصلی زیر هستند:



  • براکت

  • سشیم قوس دار

  • باند ها و سایر بخش های دیگر


در این سیستم براکت ها با کمک چسپ مخصوصی به فضای جلوی دندان ها متصل میشود. سپس از بین آن ها یک سیم قوس دار ارتودنسی میگذرد تا بتوان با اعمال فشار، دندان ها را وادار کرد به موقعیت جدید حرکت کنند تا صاف شوند.


متخصص ارتودنسی با کمک همین سیم قوس دار فشار مد نظر را به براکت ها و سپس به تک تک دندان های کج وارد میکند، تا پایان دوره درمان، همه دندان ها صاف شوند. از سیستم ارتودنسی ثابت با بریس فلزی بیشتر برای صاف کردن دندان های کودکان و نوجوانان استفاده میشود. از همین رو بهترین روش ارتودنسی برای کودکان و نوجوانان قطعا ارتودنسی ثابت است.



  • هزینه ارتودنسی کودکان با سیستم ثابت به نسبت سایر روش های ارتودنسی کمتر است. به همین جهت آن ها در دسته درمان های ارتودنسی ارزان نیز جای داده میشوند. اما تمیز کردن و مسواک زدن دندان ها با وجود این بریس ها کمی دشوار است.

  • تنوع رنگ در این سیستم ارتودنسی زیاد است. نوجوانان میتوانند با سفارش انواع باندها و الاستیک های رنگی، بریس های خود را به هر رنگی که دوست داشتن در بیاورند. به همین جهت به این سیستم، ارتودنسی رنگی نیز اطلاق میشود.



 


نوع 2: ارتودنسی سرامیکی


ارتودنسی ثابت با بریس های سرامیکی بهترین جایگزین برای ارتودنسی با بریس های فلزی مرسوم است. در این سیستم از براکت هایی به رنگ دندان ها و از جنس سرامیک دندانپزشکی استفاده میشود. به همین علت به این سیستم ارتودنسی سرامیکی هم گفته میشود. این سیستم در دسته ارتودنسی نامرئی قرار دارد.


سیستم سرامیکی مورد علاقه بهترین متخصصان ارتودنسی در جهان است. زیرا میتوانند گزینه مناسبی برای بیماران مشکل پسند باشند. تقاضا برای این سیستم ارتودنسی در جهان رو به افزایش است و در ایران هم استقبال از آن ها زیاد است.


هزینه ارتودنسی ثابت با براکت ها سرامیکی از براکت ها فلزی بیشتر است و مراقبت و نگهداری از آن ها نیز به طبع به دلیل پیشگیری از رنگ پذیری بالاتر است. اگر بزرگسال هستید و دوست ندارید کسی دستگاه ارتودنسی شما را ببیند، بهتر است از سیستم سرامیکی استفاده کنید. در اصل این سیستم بهترین روش ارتودنسی برای بزرگسالان است.


نوع 3: ارتودنسی لینگوال


این سیستم در اصل دقیقاً متشکل از همان بریس های فلزی است اما تفاوتی با آن ها دارد. و ان این است که ما براکت ها و سیم ارتودنسی را به فضای پشت دندان ها متصل میکنیم. به دلیل اینکه دیده نمیشوند ما به آن ها ارتودنسی نامرئی نیز میگوییم.


درحالی که روند درمان با این سیستم خوب پیش میرود اما تمیز کردن پشت دندان ها با این دستگاه سخت است و امکان وارد شدن آسیب به زبان و سایر ساختارهای دهانی با این ارتودنسی وجود دارد. آنها همچنین می توانند صحبت کردن و ادای کلمات را با دشواری روبرو کنند.


ارتودنسی لینگوال یا زبانی برای کسانی که شرایط ارتودنسی شدید و جدی و نیاز به درمان گسترده تری دارند گزینه مناسبی نیست. زیرا هم طول درمان با آن ها زیاد است و هم هزینه بیشتری دارند. به همین خاطر شاید نتوان به این سیستم لقب بهترین روش ارتودنسی را داد.


نوع 4: ارتودنسی دیمون یا خودتنظیم


مانند بریس های فلزی و سرامیکی مرسوم، در ارتودنسی دیمون هم ما از سیستم براکت و سیم استفاده میکنیم. امروزه بیشتر متخصصان ارتودنسی خوب در سطح کشور از این بریس ها برای درمان مشکلات عدم تراز دندان بیماران خود استفاده میکنند. اما باید قبول کنیم که این بریس ها برای هر کسی مناسب نیستند و طرفداران خاص خود را دارند.


تفاوت اصلی ارتودنسی دیمون با ارتودنسی ثابت با بریس های سنتی، استفاده از براکت های متفاوت است. سیم در این نوع ارتودونسی به راحتی و آزادانه بین براکت ها در حرکت است و به اصطلاح خودش، خودش را تنظیم میکند. و نیاز به تنظیم چندانی از سوی متخصص ارتودنسی نیست. دقیقا مشابه بریس های سنتی ارتودنسی ثاب، در این سیستم نیز از براکت های فلزی و سرامیکی استفاده میشود.



این نوع ارتودنسی کمتر مواد ریز غذایی را لابلای خود و دندان ها به دام می اندازد، درد کمتری دارد و نیاز خیلی کمی به مراجعه به متخصص ارتودنسی دارد. مدت زمان یا دوره درمان نیز با این سیستم بسیار کوتاه تر از سایر روش ها است. به همین خاطر از این نظر میتوان بریس های دیمون را بهترین روش ارتودنسی نیز در نظر گرفت.


نوع 5: اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی


اینویزیلاین ها یا (Invisalign) رایج ترین و مؤثرترین سیستم ارتودنسی نامرئی هستند. بیشتر کسانی که از این دستگاه های ارتودنسی استفاده میکنند بزرگسالانی هستند که دوست ندارند از بریس های ارتودنسی ثابت استفاده کنند. این دستگاه ها در واقع متحرک هستند و میتواند به راحتی آن ها هر موقع که لازم بود برداشت و دوباره روی دندان ها قرار داد. تمیز کردن دندان ها با آن ها آسان است و دشواری های ارتودنسی ثابت را ندارند. از این حیث برای کسانی که دوست دارند کسی متوجه درمان ارتودنسی آن ها نشود، اینویزیلاین های بهترین روش ارتودنسی محسوب میشوند.


اینویزیلاین ها معمولاً از بریس های سنتی فلزی بیشتر است اما هاین سیستم تنها قادر با برطرف کردن مشکلان جزئی عدم هماهنگی دندان نها است و نمیتواند مشکلات جدی و شدیدتر را اصلاح کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: ارتودنسی
ارسال نظر