صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۰۵ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات اعلام کرد؛

10 هزار پایان‌نامه‌ و رساله‌ ثبت‌شده در سال گذشته دارای قلمرو جغرافیایی بودند

آمار پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ثبت شده با قلمرو جغرافیایی در سال 1398 نشان داد؛ 10 هزار و 164پارسا (16.75 درصد) دارای قلمروِ فرامرزی،‌ ملی، استانی، یا شهری بوده‌اند.
کد خبر : 495535

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله، و پیشنهاده (SABT.IRANDOC.AC.IR)؛ یکی از پرسش‌هایی که هنگام ثبت این مدارک از دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی می‌شود، قلمرو جغرافیایی آنها است.


بر پایه داده‌هایی که در سال گذشته در این سامانه وارد شده‌اند، از 60 هزار و 674 پایان‌نامه و رسالة (پارسا) ثبت شده، 10 هزار و 164پارسا (16.75 درصد) دارای قلمروِ فرامرزی،‌ ملی، استانی، یا شهری بوده‌اند. به عنوان نمونه، مدارکی مانند «فراتحلیل مطالعات اوقات فراغت با تأکید بر فعالیت بدنی و ورزش» قلمرو جغرافیایی ندارند و مدارکی مانند «بررسی رابطة مدیریت دانش و مدیریت تغییر در بانک‌های شهر کازرون» دارای قلمرو جغرافیایی هستند. در این میان،‌ مدارکی مانند «بررسی نقش سیاسی شیعیان عراق در نظام سیاسی عراق نوین» دارای قلمرو «برون‌مرزی»، «بررسی وضعیت آب ‌و هوایی در فلات ایران» دارای قلمرو «ملی»، «پتانسیل‌سنجی ژئوتوریسم و ژئوپارک در استان کرمانشاه» دارای قلمرو «استانی» و «تحلیل جغرافیایی مسکن در شهر کاشان» دارای قلمرو «شهری» هستند. افزون بر این، اگر یک مدرک،‌ چند استان را در بر داشته باشد،‌ دارای قلمرو «ملی» به شمار می‌رود. اگر مدرکی،‌ چند شهر را در بر داشته باشد،‌ دارای قلمرو «استانی» است.


اگر یک مدرک، منطقه‌ای کوچک‌تر از شهر (مانند یک یا چند روستا) را در بر داشته باشد، استان و شهر همسان با آن به کار می‌رود.


اگر مدرکی، به یک پدیدة طبیعی (مانند کوه، دریا، دریاچه، خلیج، آتشفشان، بیابان، تنگه، جزیره، جنگل، آبشار، چشمه، خور، دره، دماغه، و...) در یک شهر یا استان پرداخته باشد،‌ قلمرو «استانیِ» آن به کار می‌رود. اگر یک مدرک، به یک پدیدة طبیعی در چند استان پرداخته باشد، دارای قلمرو «ملی» است. جدول‌های پیوست، ریز اطلاعات این مدارک را نشان می‌دهند.



در سال 1398، 383 پارسا با قلمرو برون‌مرزی، 1585 پارسا با قلمرو ملی، 3542 پارسا با قلمرو استانی و 4654 پارسا با قلمرو شهری در سامانة ملی ثبت پایان‌نامه، رساله، و پیشنهاده، وارد شده‌اند.



در سال 1398، 8196 پارسا با قلمرو استانی یا شهری در مناطق آمایش آموزش عالی ثبت شده که 1439 پارسا در منطقه یک آمایش آموزش عالی بوده است.



همچنین در این بازه زمانی، 3542 پارسا با قلمرو استانی ثبت شده که استان تهران با 444 پارسا پیشتاز است.



گفتنی است شمار پارساهای ثبت‌ شده با قلمرو شهری برای 50 شهر نخست در سال 1398، نشان می‌دهد که شهر تهران با 719 پارسا شهر نخست درقلمرو جغرافیایی پایان‌نامه‌ها است.


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر