صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۰ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کلامی:

نرخ‌گذاری تثبیتی کالاهای انتقالی به گروه‌های جدید ادامه می‌یابد

سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی تأکید کرد: نرخ‌گذاری تثبیتی کالاهای انتقال یافته از گروه یک به گروه 2 تخصیص ارز مانند قیمت شکر هماند گذشته ادامه خواهد داشت.
کد خبر : 495495

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، محمدرضا کلامی سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت در نشست خبریدر این نشست که با حضور عباس تابش «معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان» و جمشید گلپور «رئیس مرکز اصناف و بازرگانان» برگزار شد، افزود: در سال 1399 4 محور مهم از سوی مدرس خیابانی «سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت» برای این وزارتخانه تعریف و ابلاغ شده است که جهش تولید و صادرات حداکثری با توجه به برنامه‌های اقتصاد بدون نفت دو مورد از این برنامه‌ها است و‌ توسعه عمق ساخت داخل و مدیریت و کنترل بازار محورهای بعدی وزارت صمت به شمار می‌آیند.


وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که در کالاهایی که ظرفیت‌های تولید داخل داریم، به سمتی برویم که نیاز داخل تأمین شود و جلوی واردات کالاهایی که امکان ساخت داخل و ظرفیت تأمین نیاز داخل را دارند، می‌گیریم.


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: کارگروه تنظیم بازار از ۱۴ وزارتخانه و دستگاه‌های مرتبط و ‌نظارتی تشکیل شده است و از تمامی ظرفیت‌های کشور برای تنظیم بازار در این کارگروه استفاده می‌شود.


کلامی اضافه کرد: اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون به عنوان نمایندگان بخش خصوصی در کارگروه تنظیم بازار حضور دارند و ۱۷ کمیته کالایی تخصصی ذیل این کارگروه در رشته‌های مختلف کالایی تشکیل شده است که کار رصد و پایش را به‌صورت تخصصی در دستور کار دارند.


وی در خصوص تأمین ارز کالاهای پزشکی و بهداشتی، گفت: 25 قلم کالای اساسی و ۵۰۰ ردیف تعرفه مرتبط با اقلام پزشکی و بهداشتی در سال گذشته از ارز دولتی استفاده کرده‌اند و نگذاشتیم در شرایط سخت کمبودی در بازار احساس شود.


برگزاری بیش از ۶۰ جلسه کارگروه ملی و بیش از ۸۰۰ جلسه کارگروه‌های استانی تنظیم بازار


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت در ادامه این نشست خبری، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ بیش از ۶۰ جلسه کارگروه ملی تنظیم بازار و بیش از ۸۰۰ جلسه کارگروه‌های استانی برگزار شده است که در همین راستا حدود ۴۰ درصد مصوبات کارگروه تنظیم بازار در خصوص تأمین کالاها بوده است.


کلامی در خصوص مدیریت عرضه در سطح بازار، یادآوری کرد: شبکه‌های توزیع به‌واسطه تأمین حداکثری کالا به‌گونه‌ای کالا را در سطح کشور عرضه کرده‌اند که مردم بدون دغدغه توانستند کالاهای خود را خرید کنند.


ذخایر کالاهای استراتژیک کشور در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد


وی گفت: در حال حاضر از نظر ذخایر کالاهای استراتژیک در وضعیت بسیار خوبی هستیم و طبق برنامه‌ریزی انجام شده از ارز حاصل از صادرات برای تأمین کالاها و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولید کشور در سال ۱۳۹۹ استفاده می‌کنیم.


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت ادامه داد: در شرایط حساسی مثل شیوع کرونا یا پس از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین، کالاهای مورد نظر مردم به خوبی تأمین شد و‌ مشکلی نداشتیم و‌ نوسانات قیمتی به حداقل ممکن رسید.


افزایش 2 برابری سهم فروشگاه‌های زنجیره‌ای در توزیع کالا


کلامی با تأکید بر ضرورت هماهنگی برای استفاده از ارز حاصل از صادرات برای تأمین مواد اولیه بخش تولید بیان کرد: بیش از سه میلیون واحد صنفی در کشور داریم و در گذشته فروشگاه‌های زنجیره‌ای در توزیع کالا سهم ۵ درصدی داشتند که امروز این سهم به ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است که سبب رقابتی شدن شبکه توزیع شده است.


وی گفت: ۶۰۰ شرکت پخش کالایی در کشور داریم، در شرایط کرونا کالارسانی مناسبی انجام شده است و‌ در این حوزه موفق بودیم.


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت با تأکید بر اینکه از عرضه و فروش اینترنتی حمایت می‌کنیم، گفت: مرکز اصناف طرحی برای عرضه و‌ توزیع کالاهای صنوف توزیعی و خدماتی به صورت اینترنتی در دستور کار دارد و همچنین از ظرفیت‌های دستگاه‌های مرتبط و ظرفیت‌های مردمی برای نظارت بر بازار استفاده می‌کنیم.


کلامی در بخش دیگری ادامه داد: صنوف باید به عنوان حبیب‌الله به این موضوع توجه کنند که نبود مصرف‌کننده، بخش عرضه را دچار رکود فعالیت می‌کند.


تنظیم بازار فرادستگاهی است


وی تصریح کرد: تنظیم بازار یک اقدام فرادستگاهی است و هماهنگی دستگاه‌ها به‌گونه‌ای است تا بازار مدیریت شود و‌ کالا با فراوانی و با قیمت مناسب به دست مردم و مصرف‌کنندگان برسد؛ در شرایطی که با تحریم‌های ظالمانه دشمنان مواجهیم، تلاش می‌کنیم تا کمبودی در کالاها در سطح بازار نباشد.


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت اضافه کرد: در لوازم‌خانگی کوچک و بزرگ ۱۹ هزار و ۷۰۰ دستگاه ظرفیت نصب شده داریم، برنامه تولید ۱۱.۶ میلیون دستگاه لوازم‌خانگی با افزایش ضریب خوداتکایی در سال ۹۹ در دستور کار داریم که به نسبت آمار تولید 8.8 میلیون دستگاه در سال ۱۳۹۸، شاهد افزایش 30 درصدی تولید لوازم‌خانگی در سال 99 خواهیم بود.


کلامی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۵۰۰ واحد تولیدی لوازم‌خانگی در کشور داریم، اضافه کرد: با افزایش تولید حقوق مصرف‌کننده نیز رعایت می‌شود.


توجه به معیشت مردم در سیاست‌گذاری تأمین کالاها


وی با اعلام اینکه حدود ۴۹ میلیون تن در ۲۵ قلم کالای اساسی، نیاز کالایی کشور است، گفت: معیشت مردم و سبد خانوار ایرانی برای ما در اولویت است و سیاست‌گذاری در تأمین کالاها به‌گونه‌ای است که معیشت مردم دچار مشکل نشود.


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت ادامه داد: نهاده‌های دامی به‌واسطه آب بری بالا از ۱۰ میلیون تن نیاز کشور حدود یک میلیون تن آن در داخل تولید می‌شود و ‌تامین ارز نهاده‌های دامی از محل ارز ۴۲۰۰ انجام می‌شود.


کلامی بیان کرد: در مقاطع فولادی سال گذشته ۲۷ میلیون تن شمش و اسلب تولید شده است و حدود ۹ میلیون تن مازاد تولید شمش داریم.


موظف شدن واحدهای تولیدکننده اسلب به عرضه محصولات خود در بورس


وی افزود: شیوه قیمت‌گذاری در مقاطع فولادی به‌واسطه عرضه در بورس است و در همین راستا مصوب شده است تمامی واحدهای تولیدکننده اسلب باید محصول خود را در بورس عرضه کنند.


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت بیان کرد: برای جلوگیری از سو استفاده و سوداگری، تمام انبارها و‌ مراکز نگهداری برای احتکار ناامن خواهد شد، دادستانی، تعزیرات و نهادهای نظارتی با متخلفات برخورد می‌کنند.


کلامی گفت: امسال مقادیر تولید اسلب باید ۵ درصد برای تعادل عرضه و تقاضا افزایش یابد، معاونت معدنی وزارت صمت این موضوع را رصد می‌کند.


وی با بیان اینکه میزهای کالایی ساخت داخل در معاونت صنایع شکل گرفته است، افزود: به دنبال افزایش عمق ساخت داخل برای کاهش ضریب وابستگی و خودکفایی بیشتر هستیم کما اینکه با تلاش‌های انجام شده هم اکنون در برخی کالای لوازم‌خانگی تا ۹۰ درصد عمق ساخت داخل داریم.


سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی تأکید کرد: نرخ‌گذاری تثبیتی کالاهای انتقال یافته از گروه یک به گروه 2 تخصیص ارز مانند قیمت شکر هماند گذشته ادامه خواهد داشت.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر