800 دستگاه اتوبوس و 200 آتشنشان با تجهیزات ایمنی به عراق اعزام میشوند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مجتبی عبداللهی در نشست خبری تشریح اقدامات شهرداری تهران برای اربعین حسینی اظهار کرد: در شهرداری تهران کمیتههایی مطابق با کمیتههای مطابق با وزارت کشور زیر نظر کمیتههای این وزارتخانه تشکیل شده و اقداماتی که قرار است در ایام منتهی به اربعین صورت گیرد در آنها دنبال میشود.
وی افزود: به عنوان مثال کمیته درمان شهرداری با کمیته درمان وزارت کشور هماهنگیهای لازم را برای انجام امور در این ایام انجام خواهند داد. امسال با توجه به مصوبهای که شورای شهر تهران تعیین کرده بود شهرداری برای خدمترسانی به زائران اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
معاون خدمات شهری شهردار تهران با بیان اینکه ارتباطمان ازسال گذشته با مسئولان نجف و کربلا برقرار است، تصریح کرد: هفته گذشته دعوتی از استاندار و اعضای شورای شهر نجف صورت گرفت و جلسهای با حضور شهردار تهران و اعضای شورای شهر کربلا نیز تشکیل شد.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران با همکاری سپاه پاسداران از جمله سازمانهایی هستند که در خدماترسانی و پشتیبانی در این ایام به صورت جدی ورود کردهاند، عنوان کرد: در ایران و عراق همه نگاهها به عملکرد شهرداری و سپاه دوخته شده است. البته شهرداری تهران جلساتی را با سایر کلانشهرها برگزار کرده و از آنها برای خدماترسانی به زائران دعوت به عمل آورده است.
عبداللهی گفت: از دو روز پیش مراسم راهپیمایی زائران در شهر بصره واقع در جنوب عراق و همچنین ورودی شلمچه در خوزستان آغاز شده است. فرهنگ بسیاری از شیعههای جهان به این صورت است که بعد از پیادهروی خود را به شهر کربلا میرسانند زیارت کرده و به مبدأ بازمیگردند.
وی افزود: از نجف تا کربلا 80 کیلومتر فاصله وجود دارد که در این مسیر جای خالی به اندازه 20 متر وجود ندارد که موکب یا حسینیه وجود نداشته باشد. حدود 4 مسیر به کربلا ختم میشود که از جمله آنها بصره و کوت هستند اما بیشترین ایرانی از مسیر نجف به کربلا مشرف میشوند.
معاون شهردار تهران گفت: آمار 20 میلیونی زائران سال گذشته کربلا درست است اما واقعیت این است که این تعداد در یک روز و یک لحظه در کنار هم نیستند بلکه تعداد قابل توجهی از زائران با ورود به کربلا و انجام زیارت بعد از کمی استراحت به شهرهای خود بازمیگردند.
وی تصریح کرد: در شهرداری تهران ستادی تشکیل شده که چند تن از معاونان شهردار در آن عضو هستند و هر یک مسئولیت یک کمیته را برعهده گرفتهاند. امسال با محوریت معاونت فرهنگی و اجتماعی در اربعین حسینی پیادهروی از میدان امام حسین به حرم عبدالعظیم حسنی نیز انجام خواهد شد.
عبداللهی گفت: خدماترسانی در مرز چذابه برعهده منطقه 4 شهرداری تهران، مرز مهران برعهده منطقه 5 و مرز شلمچه برعهده منطقه 6 خواهد بود. 60 درصد از زائران از مرز مهران که بزرگترین مرز و با امکانات بیشتری است عبور میکنند. اما از وزارت کشور درخواست کردهایم تا برای عبور از مرزهای شلمچه و چذابه نیز اطلاعرسانی لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: حدود سه ماه است که شهرداری تهران فعالیتهای خود را برای ادامه خدمات به زائران آغاز کرده و در این راستا بازدیدهایی از مرکز کشور عراق صورت گرفته است. سال گذشته مشکلات فراوانی در مرز مهران وجود داشته و شاهد ترافیک سنگینی در این محدوده بودیم. اما امسال زمین 50 هکتاری در حال آمادهسازی برای پارک اتومبیلهای شخصی است این درحالی است که سه مکان دیگر با این وسعت نیز درحال آمادهسازی است.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: امکانات مختلفی مانند تأمین سرویس بهداشتی و انتقال زائران به نقطه مرزی تدارک دیده شده، در مرز مهران حدود 184 سرویس بهداشتی نوسازی شده و یکصد چشمه بهداشتی پرتابل در حال نصب، همچنین محل اسکانهای موقت نیزدر حال ساخت است.
وی با بیان اینکه در مرز شلمچه و چذابه نیز اسکان موقت زائرین و سایر اقدامات در حال انجام است، گفت: اداره کل درمان با 150 پزشک و پرستار در سه مرز مذکور مستقر خواهند شد و پیشبینی میشود که به بیش از یکصد هزار نفر خدمات درمانی ارائه شود.
عبداللهی با بیان اینکه وضعیت نظافت شهر نجف بسیار بد است، گفت: مسئولین عراق از ما برای پرداختن به این موضوع درخواست کردند براین اساس نیز حدود یک ماه است انجام اقدامات لازم در این شهر آغاز شده است. خودروهای انتقال زباله، تجهیزات لازم و 500 مخزن زباله به شهر نجف ارسال شده است.
وی عنوان کرد: یک سال و نیم است در نجف اتوبانی به نام امام خمینی (ره) راه اندازی شده که زیباسازی و طراحی فضای سبز آن به طول 8 کیلومتر در دستور کار قرار گرفته و انجام اقدامات مربوط به آن در حال پیگیری است. شهرداری تهران سه چادر بزرگ در تیرهای 657، 728 و 827 مستقر کرده و با محوریت سازمان بسیج شهرداری خدمات لازم ارائه میشود. شرکت شهر سالم نیز برای ارائه خدمات درمانی در کنار این موکب یا چادرها مستقر خواهد شد.
معاون شهردار تهران اظهار کرد: هفته گذشته حدود 800 نفر از کارگران و پرسنل را در مرحله اول به شهر کربلا منتقل کردیم که تا روز اربعین در سه مرحله دو هزار کارگر برای استقرار در این شهر اعزام خواهند شد.
وی گفت: در شهرداری کربلا دفتری به شهرداری تهران اختصاص داده شده که نیروهای مربوطه در آن مستقر شوند. امکانات مختلفی برای نظافت این شهر نیز ارسال شده و قرار است با همکاری سازمان حج و زیارت و وزارت کشور 150 چادر 200 نفره در کربلا آماده شود.
عبداللهی با بیان اینکه بخشی از اسکان زائران برعهده شهرداری و بخشی دیگر برعهده سپاه پاسداران است، گفت: 200 نفر از پرسنل سازمان آتش نشانی برای ارائه آموزشهای لازم به عراق اعزام شدهاند علاوه بر این پیشبینی کردهایم تعداد وانت سبک و موتورسیکلت نیز به خاک عراق اعزام شود تا خدمات و آموزشهای اولیه لازم به موکبها ارائه شود.
وی افزود: یکی از اقدامات خوب سال گذشته شهرداری تهران اعزام 800 دستگاه اتوبوس به عراق بود که ممکن است این رقم امسال به هزار مورد افزایش یابد. اتوبوسها زائران را از سه مرز مذکور به شهر کوت انتقال میدهند و دوباره به مرز بازمیگردند. قرار است از شهر کوت به بعد نیز انتقال زائران به نجف و کربلا برعهده سپاه پاسداران باشد. بنابراین مأموریت شهرداری انتقال زائران از مرکز به کوت است.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خوبی که امسال پیشبینی کردهایم «راهنمای زائر» است. این اقدام با کمک شهرداری کرج و شیراز و سازمان فناوری شهرداری تهران صورت گرفته براین اساس نرم افزاری تهیه شده که هر فردی که گم شود میتواند به ورود به شبکه راهنما، همراهان خود را بیابد. برای این امر 40 کیوسک ساخته شده و در سرتاسر مسیر تردد زائران وجود دارد.
وی گفت: شهرداری تهران همچنین کمیتهای به عنوان کمکهای مردمی و هیئتهای مذهبی پیشبینی کرده و شماره حسابی تعیین کرده تا افراد بتوانند کمکهای خود را به این کمیته ارائه دهند این در حالی است که همه افراد میتوانند از نحوه هزینه کرد کمکی که کردهاند مطلع شوند.
عبداللهی تصریح کرد: جلیقههایی برای نیروهای اعزامی شهرداری تهران پیشبینی شده که سبز فسفری است و عنوان خدام الحسین روی آن حک شده است.
وی در باره پرسش خبرنگاری درباره بیمه زائران گفت: ما همکاران خودمان را بیمه میکنیم ولی طرح بیمه زائران در ستاد مرکزی مطرح و مقرر شد اقداماتی در این خصوص انجام شود اما هنوز تصمیم گیری نهایی صورت نگرفته است. به گمانم این امر توسط سازمان حج و زیارت صورت گیرد.
معاون شهردار در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه آیا برای جابجایی زائران هزینهای دریافت میشود یا خیر اظهار کرد: قصد دریافت پول از زائران را نداریم اما ممکن است در ستاد مرکزی وزارت کشور نرخ گذاری صورت گیرد اما تا این لحظه شهرداری تهران و سپاه پاسداران تصمیمی برای دریافت وجه از زائران ندارد.
وی همچنین درباره بودجه پیش بینی شده برای ارائه خدمات شهرداری به زائران نیز گفت: 5 میلیارد تومان برای این امر پیش بینی شده و بخشی از اقدامات با امکانات داخلی شهرداری انجام میشود.
انتهای پیام/