صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۱ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۹

نخستین چشم بیونیک سه‌بعدی جهان ساخته شد

دانشمندان موفق به ساخت نخستین چشم  سه‌بعدی بیونیک با قابلیت دید ابرانسانی و دید در شب شدند.
کد خبر : 495108

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، چشم انسان ابزاری فوق‌العاده پیچیده است بنابراین جای تعجب ندارد که روند مهندسی معکوس آن برای دانشمندان دشوار باشد. حال محققان نخستین چشم مصنوعی سه‌بعدی جهان را ساخته‌اند که عملکرد آن از تمامی دوربین‌ها و دستگاه‌های ساخته شده دست انسان بهتر است و حتی بهتر از چشم انسان عمل می‌کند.


چشمان بیونیک راهی برای بازیابی قوه بینایی به افرادی است که نابینا یا کم‌بینا هستند. نه‌تنها نمونه‌های پیشرفته‌ای از چشم بیونیک در جهان ساخته شده بلکه برخی از بیماران در حال استفاده از آن هستند. روند کار این دستگاه‌ها مشابه است؛ دوربینی در مرکز یک عینک قرار می‌گیرد و اطلاعات را پردازش کرده و به ایمپلنتی که در شبکیه چشم بیمار قرار گرفته ارسال می‌کنند. این سیگنال‌ها به مراکز بینایی مغز مخابره می‌شوند و کاربر می‌تواند دنیای اطراف را به شکل نگاتیوی ببیند.


حال گروه تحقیقاتی از دانشگاه علم و فناوری هنگ‌کنگ چشم مصنوعی به نام «چشم الکتروشیمی» توسعه داده‌اند. در چشم‌های بیونیک معمولی از سنسورهای تصویری دوبعدی استفاده می‌شود اما چشم الکتروشیمی ساختاری مانند شبکیه چشم با منحنی مقعری در آن دارد.  این سطح با سنسورهای نوری پوشانده شده تا رفتار گیرنده‌های نوری شبکیه چشم انسان را تقلید کند. این سنسورها به مجموعه‌ای از سیم‌های ساخته شده از فلز مایع (که مانند اعصاب بینایی عمل می‌کنند) متصل می‌شوند.


به گفته گروه تحقیقاتی، تصاویر ثبت شده با چشم الکتروشیمی کاملا شفاف و واضح هستند. باوجود این که عملکرد این چشم سه‌بعدی بیونیک نسبت به نمونه‌های قبلی پیشرفت چشمگیری داشته اما هنوز به پای چشم انسان نمی‌رسد. با این حال دانشمندان بر این باورند که این فناوری پتانسیل بیشتری دارد و با اصلاح و پیشرفت آن می‌توان به قدرت دید بهتری از چشمان انسان رسید.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر