صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۲ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۹

چین تحقیقات دانشگاه هاروارد در خصوص زمان آغاز کرونا را به سخره گرفت

چین نتایج تحقیقات اخیر دانشگاه هاروارد انگلیس درباره نحوه شیوع کرونا و زمان آغاز پاندمی کووید-19 را رد و آن را مسخره توصیف کرد.
کد خبر : 494972

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از الجزیره، «هوآ چون‌یینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران، نتیجه تحقیق اخیر دانشگاه هاروارد درباره شیوع ویروس کرونا در چین و توسل آن به تصاویر ماهواره‌ای از میزان رفت‌وآمد به یک بیمارستان در ووهان را رد کرد.


مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا اعلام کرد، تیم تحقیقاتی این مدرسه با مطالعه اطلاعات رفت‌وآمدها به بیمارستانی در چین به این نتیجه رسیده که احتمالاً شیوع ویروس کرونا در این کشور در ماه آگوست سال گذشته (۱۰ مرداد تا ۹ شهریور) آغازشده است.


مسئولان این تحقیق اعلام کردند در تحقیقات خود از تصاویر ماهواره‌ای محوطه بیمارستان و پارکینگ بیمارستان «ووهان» چین که اولین بار ویروس کرونا در این شهر شناسایی شد، استفاده کردند.


به ادعای محققان دانشگاه هاروارد، نتایج بررسی نشان داد که زمان آغاز شیوع ویروس کرونا در ووهان، دسامبر ۲۰۱۹ (۱۰ آذر تا ۱۰ دی‌ماه ۱۳۹۸) نبوده و قبل از آن هم کرونا شیوع یافته بود.


در بخشی از این تحقیق آمده است: «اگرچه ما نمی‌توانیم تأیید کنیم که افزایش میزان (رفت‌وآمدها (به بیمارستان ووهان در ماه آگوست سال گذشته) مستقیماً در رابطه با ویروس جدید بوده اما شواهد ما از دیگر تحقیقات که نشان می‌دادند پیدایش (کرونا) قبل از شناسایی آن در بازار فروش حیوانات زنده هونان (در ووهان) حادث‌شده بود، تأیید می‌کند».


«هوآ چونیینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تحقیق دانشگاه هاروارد گفت: «به نظر من مسخره است، بسیار مسخره است که بر اساس بررسی‌های ساختگی چنین نتیجه‌گیری شود».


شیوع کرونا در ووهان اواخر ژانویه ۲۰۲۰ (اوایل بهمن ۱۳۹۸) خبرساز شد و با شدت گرفتن آن مقام‌های چین این شهر را تحت قرنطینه قرار دادند و با تدابیر ویژه توانستند ظرف چند ماه این بیماری را تحت کنترل در بیاورند.


«کیت نیل» استاد همه‌گیرشناسی بیماری‌های عفونی در دانشگاه ناتینگهام انگلیس در مصاحبه با شبکه الجزیره درباره صحت علمی تحقیق دانشگاه هاروارد درباره شیوع ویروس کرونا ابراز تردید کرد.


او گفت: «(کار تحقیقاتی هاروارد) یک کار جالب است اما مطمئن نیستم که خیلی ما را به سمت جلو پیش ببرد».


از اواخر دی‌ماه ۱۳۹۸ که شیوع ویروس کرونا در ووهان چین خبرساز شد، اظهارنظرها درباره زمان آغاز شیوع ویروس کرونا و منشأ آن یکی از جنجالی‌ترین موضوعات بوده است.


دراین‌بین، مقام‌های آمریکایی بارها به چین درباره «مخفی‌کاری» درباره شیوع ویروس کرونا اتهام زده و حتی رئیس‌جمهور و وزیر آمریکا این ویروس را «ویروس چینی» توصیف کردند.


اتهام‌زنی‌های آمریکایی‌ها به چین با واکنش مقام‌ها و رسانه‌های چین مواجه شده و آن‌ها تئوری‌های واشنگتن درباره منشأ کرونا را «احمقانه و کذب» خوانده‌اند.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر