صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
رئیس جریان النهضه لبنان در گفتگو با آنا:

سلاح مقاومت برای دفاع از منافع ملی لبنان است/ خلع سلاح حزب‌الله، رمز شب فتنه

رئیس جریان النهضه لبنان با بیان اینکه سلاح مقاومت برای دفاع از منافع ملی است و نمی‌تواند عاملی برای جنگ داخلی باشد، خلع سلاح حزب‌الله را رمز شب فتنه توصیف کرد.
کد خبر : 494852

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ناآرامی‌های لبنان مدتی است فروکش کرده، اما آنچه که در صحنه سیاسی این کشور به چشم می‌خورد، موج‌سواری عناصر نفوذی بر سَر مطالبات مردمی به‌ویژه در عرصه اقتصادی است. نفوذی‌ها که با هدایت محور عبری-عربی-غربی فعالیت می‌کنند، نوک پیکان حملات خود را به سوی حزب الله لبنان نشانه رفته‌اند.


بیشتر بخوانید:


گوترش خواستار خلع سلاح حزب‌الله شد


درواقع هدف اصلی عناصر نفوذی ایجاد کمپینی علیه حزب‌الله و مقاومت در لبنان است که خلع سلاح حزب‌الله را در دستور کار قرار خواهد داشت. نفوذی‌ها به‌دنبال شعله‌ور کردن فتنه داخلی در لبنان هستند و رمز شب فتنه «خلع سلاح حزب‌الله» است؛ رؤیایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی سال‌هاست آن را در سر می‌پرورانند و تاکنون موفق به تحقق آن نشده‌اند.


برای بررسی این موضوع و سایر تحولات سیاسی لبنان با شیخ «غازی حنینه»، رئیس جریان «النهضه» و عضو جمعیت علمای مسلمانان لبنان گفتگو کرده‌ایم که در زیر مشاهده می‌کنید:


آنا: پس از انتخاب حسن دیاب به نخست‌وزیری لبنان شاهد برخی اختلاف‌افکنی ها از سوی طرف‌های وابسته به محور عربی و غربی  بودیم که درنهایت به آشوب داخلی  منجر شد، تا حدی که آینده سیاسی لبنان را با توجه به روی کار آمدن نخست‌وزیر جدید تحت تأثیر قرار داده بود. علت این حوادث را چه ارزیابی می‌کنید؟


حنینه: ریشه تحولات کنونی لبنان به حدود هشت ماه پیش برمی‌گردد و به‌دلیل شیوع ویروس کرونا برای مدتی دچار وقفه شد. درواقع تحولات سیاسی لبنان همانند دیگر نقاط جهان تحت تأثیر شیوع کرونا قرار گرفته است. دلایل متعددی ازجمله بحران اقتصادی، کاهش رفاه و کاهش ارزش پول ملی (تورم) باعث شده است تا شاهد باشیم مردم در اعتراض به وضع موجود به خیابان‌ها بریزند.



شیخ غازی حنینه، رئیس جریان النهضه لبنان


مانند هر تجمع قانونی دیگری در سایر کشورها برخی افراد آشوب‌طلب به‌دنبال فرصتی برای بر هم زدن امنیت و ثبات داخلی هستند. آن هم با توجه به اینکه صحنه لبنان بخشی از صحنه محور مقاومت است و دشمنان بارها تلاش کرده‌اند بحران‌ها را به سایر کشورها ازجمله جمهوری اسلامی ایران بکشانند و در سوریه، یمن و ... جنگ داخلی به راه بیندازند.


لبنان نیز تحت تأثیر چنین بحرانی قرار گرفته است و دشمنان جنگ را به داخل مرزهای ما کشانده‌اند. به همین دلیل موضع‌گیری قطعی سیاستمداران لبنانی بر حفظ انسجام و وحدت ملی است و معتقدند مقاومت حق طبیعی هر شهروند لبنانی است و مردم حق دارند در راستای مقاومت در برابر دشمن و در چارچوب جریان حزب‌الله سلاح در اختیار داشته باشند و این حق طبیعی و قانونی است که مجامع جهانی بر آن تأکید می‌کنند.


ما معتقدیم صحنه کنونی لبنان نتیجه قائل نشدن به این حق برای مردم از سوی دشمنان است. قاعده فروش سلاح بخشی از صنعت آمریکاست که بدون آن نمی‌تواند اقتصاد خود را بچرخاند و در این راستا با به راه انداختن آتش فتنه و جنگ به‌دنبال فروش سلاح‌های خود به عربستان و امارات است. آمریکا حتی در فروش سلاح حقی برای دشمن صهیونیستی قائل است و از آن‌ها در برابر مقاومت لبنان حمایت می‌کند.


آنا: در تظاهرات هفته‌های گذشته شاهد حضور پررنگ طیف‌های سیاسی نه‌چندان شناخته شده، ولی وابسته به مخالفان دولت بودیم. آن‌ها در آشوب‌هایی که به راه انداختند، سلاح حزب‌الله را عامل رکود اقتصادی لبنان معرفی کردند. آیا چنین ادعاهایی صحت دارد؟ 


حنینه: تحولاتی که در لبنان شاهدیم، ساخته و پرداخته طبقه سیاسی فاسدی است که وابستگی شدیدی به آمریکا دارند و بحران‌های اقتصادی و مالی را سرپوشی بر تمایلات خود قرار داده‌اند. این طبقه سیاسی فاسد همان‌هایی هستند که اموال مردم را می‌دزدند تا شهروندان لبنانی را در مضیقه قرار دهند. آمریکا نیز در حد مقدورات خود از این طبقه سیاسی حمایت می‌کند و به آن‌ها دیکته کرده است به مردم لبنان در راستای کنار گذاشتن سلاح مقاومت فشار وارد کنند.



محور عبری-عربی-غربی به‌دنبال خلع سلاح حزب‌الله هستند تا بدون مقاومت در لبنان، سوریه و عراق بتوانند طرح «خاورمیانه جدید» خود را پی‌ریزی کنند.



در این میان دشمن صهیونیستی به‌دنبال دادن هدیه (رشوه) به برخی کشورهای عرب بود تا آن‌ها را به منظومه کشورهای عربی تحت کنترل خود بیفزاید که نقشه آن‌ها با جنگ تموز (جنگ سال 2006 رژیم صهیونیستی و لبنان) نقش بر آب شد.


آمریکا از نقشه خود در منطقه که همان بی‌ثبات کردن و ایجاد آشوب در لبنان و دیگر کشورهای جریان مقاومت است، دست نکشید و از همه امکانات و ادوات سیاسی خود سود جست. آخرین حربه آن‌ها، حربه مالی و اقتصادی است که در این راستا تحریم‌هایی را علیه سوریه اعمال کردند که به‌طور مستقیم بر لبنان تأثیر می‌گذارد. منظور «قانون قیصر» است که تلاش می‌کند منابع مالی سوریه و لبنان را بخشکاند.


این اقدامات ناتوانی دولت آمریکا را در مقابله مستقیم با دولت لبنان نشان می‌دهد که به تحریم اقتصادی و تحریک برخی گروه‌های داخلی از جمله کتائب، حزب السبعه (گروه‌های وابسته به جریان 14 مارس) و برخی دیگر از جریان‌های وابسته به حزب المستقبل روی آورده‌اند و در پوشش اعتراض به نابسامانی‌های اقتصادی به‌دنبال فشار وارد کردن بر حزب‌الله لبنان هستند. آن‌ها مدعی هستند بازارهای مالی و اقتصادی در نتیجه وجود سلاح در دست مقاومت تعطیل و دچار رکود شده است. بنابراین در رأس شعارهایشان موضوع خلع سلاح مقاومت را قرار داده‌اند. این در حالی است که واقعیت لبنان چیز دیگری است و ادعاهای آن‌ها محلی از اعراب ندارد.



آنا: در میانه آشوب برخی جریان‌ها شاهد توهین‌ به مقدسات مسلمانان بودیم و به همسران پیامبر(ص) جسارت و توهین شد. نحوه واکنش حزب‌الله را به این توطئه چگونه توصیف می‌کنید؟ 


حنینه: همه مسلمانان و شهروندان لبنانی، مقاومت و نمادهای آن را مقدس می‌شمارند و حتی اهل سنت و شیعه به ام‌المؤمنین عایشه احترام می‌گذارند و همسران رسول خدا(ص) را محترم می‌شمارند و توهین به این مقدسات محکوم است. به‌دنبال این ماجرا حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای درباره عوامل فتنه و سوءاستفاده کنندگان از آن هشدار داد و به موضع شرعی آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران و فتوای ایشان درباره حرام بودن اهانت به همسران پیامبر اکرم(ص) و عموم مقدسات اسلام استناد کرد. این جنبش همچنین تأکید کرد با هر چه که به ایجاد تفرقه، اختلاف، تنش مذهبی، طائفه ای و دینی منجر شود، مخالف است.


بیانیه رسواکننده حزب‌الله لبنان آبی بر آتش فتنه‌افکنان ریخت، همه توهین‌ها را محکوم کرد و باعث شد تا حد زیادی فتنه ناشی از توهین به مقدسات اهل سنت و شیعه ناکام باقی بماند.


آنا: رویکرد مسئولان دولت لبنان به حوادث اخیر چگونه است؟ آیا ورود حزب‌الله و مداخله این جنبش را برای آرام کردن تنش داخلی مؤثر می‌دانید؟ 


حنینه: مسئولان لبنانی بارها درباره ورود این کشور به بحران داخلی هشدار داده‌اند و هیچ‌کس جز طرف صهیونیستی و برخی جریان‌های وابسته سیاسی خواهان برهم خوردن ثبات لبنان نیستند. علاوه بر این، بحران لبنان نمی‌طلبد که مقاومت و حزب‌الله به آن ورود کند، زیرا شائبه سوگیری این جریان به وجود می‌آید؛ لذا مسئولان سیاسی باید در کنترل اوضاع بکوشند.


آنا: نقش و توطئه‌های آمریکا را در بروز فتنه داخلی چگونه تحلیل می‌کنید؟ 


حنینه: سلاح مقاومت برای دفاع از منافع ملی در برابر دشمنان است و نمی‌تواند عاملی برای جنگ داخلی باشد. دولت آمریکا با ورود به درگیری‌های فتنه‌انگیز لبنان اشتباه بزرگی مرتکب شد. واشنگتن اکنون در پس ناآرامی‌های بیروت قرار دارد و سفارت و سفیر این کشور در بیروت عامل تحریک‌کننده اجتماعات اعتراضی علیه دولت لبنان هستند. آن‌ها برای نیل به این هدف از بازوهای داخلی خود یعنی کتائب، السبعه و ... سود جستند.


برخی از لبنانی‌ها به دعوت نیروهای سیاسی راست‌گرای مسیحی و برخی شخصیت‌های سیاسی به‌ویژه از طرابلس با پشتیبانی بهاء الحریری، برادر سعد الحریری رئیس جریان المستقبل به میدان شهدا در مرکز بیروت رفتند. هم‌زمانی این موضوع با ششم ژوئن 1982 و حمله رژیم صهیونیستی به لبنان، شائبه‌برانگیز بوده است. همه اینها خود را آماده کرده‌اند تا به منافع دولت آمریکا در منطقه و لبنان خدمت کنند و هدفی جز بر هم زدن آرامش به وجود آمده در کشور بعد از انتخاب حسن دیاب به نخست‌وزیری لبنان ندارند.


تحت تأثیر قرار دادن اوضاع سیاسی لبنان به نفع آمریکا و دشمن صهیونیستی هدف دیگری است که آن‌ها با حمایت واشنگتن دنبال می‌کنند. زیرا هماهنگی‌های امنیتی و سیاسی محدودی با یکدیگر دارند که این موضوع می‌تواند بر آینده سیاسی لبنان تأثیرگذار باشد.


آنا: دولت تازه شکل‌گرفته دیاب می‌تواند تأثیری بر کاهش نابسامانی‌های داخلی داشته باشد؟


حنینه: از عمر حکومت جدید لبنان حدود 100 روز می‌گذرد و امیدوارم دولت دیاب بتواند لیاقت و شایستگی خود را در کنترل و مدیریت بحران نشان دهد. بحرانی که با بحران ناشی از شیوع کرونا توأم شده و سختی مضاعفی را به وجود آورده است. قطعاً مردم اگر طعم مجاهدت و تلاش حکومت دیاب را حس کنند، از تظاهرات و اعتراض دست خواهند کشید و اوضاع به سود ثبات لبنان تغییر خواهد کرد. در سایه برقراری ثبات و امنیت است که تجار می‌توانند فعالیت‌های اقتصادی خود را توسعه دهند و رونق به بازار رکودزده بازگردد.



تحولات لبنان درواقع چیزی جز توطئه و نقشه‌های آمریکا و برخی طرف‌های داخلی وابسته نیست و درنهایت شکست خواهد خورد.



اقدام برخی رسانه‌های پوشش‌دهنده تحولات لبنان ازجمله شبکه NTV، MBC، شبکه الجدید و برخی از رسانه‌های حوزه خلیج(فارس) ازجمله العربیه و الحدث باید واقعی انجام شود، زیرا هرگونه انحراف در پوشش واقعیت‌ها در راستای جنگ روانی دشمن تلقی خواهد شد.


آنا: ناآرامی‌های جنوب لبنان و بیروت، پایتخت را ناشی از چه عواملی می‌دانید؟ 


حنینه: تحولات جنوب لبنان چیزی جز سیگنال‌های تحریک‌آمیز دشمن صهیونیستی نیست. به چالش کشیده شدن دشمن صهیونیستی در داخل سرزمین‌های اشغالی و در تقابل با مقاومت فلسطین باعث شده است نتوانند به‌طور مستقیم در جنوب لبنان آتش افروزی کنند. بنیامین نتانیاهو در تشکیل کابینه دچار شکست شد و نتوانست کابینه مستقل مد نظر خود را تشکیل دهد و ما اکنون در اسرائیل با تمایلات متناقض در داخل کابینه صهیونیستی مواجه هستیم؛چه اینکه حزب لیکود و حزب آبی و سفیدها به ریاست بنی گانتز دچار وحدت سیاسی نیستند و این موضوع باعث شده است در تصمیم‌گیری برای لبنان دچار اختلاف شوند و مجبور باشند به امور داخلی بپردازند.



بنی گانتز، رئیس حزب آبی و سفید رژیم صهیونیستی


اما درباره تحولاتی که در بیروت رخ می‌دهد، سیگنال‌های رسیده نشان می‌دهند جنگی داخلی به وجود آمده و این در حالی است که همه مردم لبنان می‌دانند این‌گونه تنش‌ها به سود منافع ملی نیست. برخی نیروهای داخلی بر مبنای تفکر نادرست ورود به جنگ داخلی را به سود منافع خود می‌پندارند و این در حالی است که ارتش لبنان توان کافی برای پوشش لجستیکی نیروهایش را با هدف دفع تنش ندارد. علاوه بر این، برخی از کشورهای عربی منطقه که از جنگ داخلی لبنان حمایت می‌کنند، خودشان دچار بحران مالی و بدهی‌های کلان شده‌اند و ممکن است هر لحظه آشوب داخلی دامن‌شان را بگیرد.


آنا: در پایان، آینده تحولات کنونی در لبنان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 


حنینه: آمریکا بیش از این نمی‌تواند به آشوب و جنگ داخلی لبنان دامن بزند، زیرا به‌خوبی می‌داند ادامه چنین توطئه‌ای جایگاه مقاومت را در لبنان تقویت می‌کند و لذا همه طرف‌ها ترجیح می‌دهند از ملت و مقاومت در برابر نقشه‌های خارجی حمایت کنند.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر