صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

سیر قهقرا در قرارداد فدراسیون با ویلموتس/ مصداق بارز از چاله به چاه شدیم

فدراسیون فوتبال در انعقاد قرارداد با مارک ویلموتس نسبت به قرارداد با کارلوس کی‌روش به قهقرا رفته است.
کد خبر : 494670

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مهدی تاج شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی در خصوص جزئیات و مباحث مربوط به قرارداد مارک ویلموتس با فدراسیون فوتبال به صورت مفصل صحبت کرد اما ابهامات زیادی در خصوص این قرارداد پس از صحبت‌های تاج ایجاد شده است.


گزینه‌های فراوان پس از کی‌روش
مهدی تاج از مربیان زیادی برای نشستن روی نیمکت تیم ملی ایران صحبت کرد اما در نهایت اعلام کرد که «خولین لوپتگی» گزینه اول بوده که مبلغ قرارداد او 3 میلیون و 600 هزار یورو بوده ولی به خاطر ناکامی در تیم ملی اسپانیا و باشگاه رئال مادرید این قرارداد منعقد نشده است. گزینه دوم «هروه رنار» بوده که مبلغ قرارداد وی 3 میلیون و 200 هزار یورو بوده ولی چون قصد داشته تا پایان جام ملت‌های آفریقا سرمربی تیم ملی مراکش باقی بماند و احتمال قهرمانی این تیم وجود داشته، فدراسیون از نام وی عبور کرده است.


آخرین گزینه مارک ویلموتس بوده که مبلغ قرارداد او 2 میلیون و 250 هزار یورو شده است و دلیل انتخاب وی این بوده که مربی جوانی از دید فدراسیون محسوب می‌شده است. ویلموتس با تیم ملی بلژیک به موفقیتی نرسید و در تیم ملی ساحل عاج هم موفق به صعود به جام جهانی نشد. پس کارنامه قابل قبولی در خصوص او رؤیت نمی‌شود. اینکه نام او در کنار لوپتگی و رنار قرار گرفته، پیشنهادی بود که ابتدا توسط وزیر ورزش و سپس مرکز فرهنگی - تجاری ایران و هلند داده شد در نوع خودش عجیب است و جای بحث دارد که مرکز فرهنگی چرا مستقیم به فدراسیون پیشنهاد نداده و وزیر ورزش را واسطه قرار داد.


 البته تاج پذیرفت که مسئولیت انتخاب مربی بلژیکی با کمیته فنی فدراسیون بوده است اما صحبت‌های تاج در مورد انتخاب سرمربی پیشین تیم ملی کسی را قانع نکرد تا به صورت کلی نتیجه گرفت تحقیقات لازم برای انتخاب سرمربی تیم ملی پس از کی‌روش انجام نشده است.


مترجمی که در جریان تمامی توافقات بود
در بخش دیگری از صحبت‌های رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در مورد حضور بهروز زنجانی در جلسه بین تاج و ویلموتس نکته قابل توجهی وجود دارد که چرا چنین فردی باید به جای مسئولان در جریان تمامی توافقات اصلی بین طرفین قرار گیرد؟ تاج نمی‌تواند این موضوع را کتمان کند که آقای «ب.ز» نقش اساسی در این توافق داشته و مشخص نیست چرا باید یک مترجم درباره توافقات نقش مهمی ایفا کند؟


پاداش غیرمنتظره از کیسه خلیفه بخشیده شد
بخش دیگری از صحبت‌های مهدی تاج که جای نقد فراوان دارد، در نظر گرفته شدن پاداش‌های زیاد برای کارلوس کی‌روش سرمربی پیشین تیم ملی بوده است. چرا باید برای صعود تیم ملی به جام جهانی 20 درصد از پاداشی که فیفا برای تیم ملی در نظر می‌گرفت به سرمربی تیم ملی تعلق می‌گرفت؟ مبلغی که بیش از دو میلیون دلار می‌شد. در واقع تاج و هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال این رقم بالا را به کی‌روش بخشیدند چون صعود به جام جهانی بیش از سازندگی در فوتبال ایران، برای مسئولان فدراسیون ارزش داشت. ضمن اینکه در قرارداد کی‌روش آمده بود که فقط 10 درصد پاداش فیفا در صورت صعود ایران به جام ‌جهانی به این مربی تعلق بگیرد. در واقع می‌توان گفت فدراسیون و هیئت رئیسه 10 درصد دیگر را  به اصطلاح از کیسه خلیفه به کی‌روش بخشیدند!


پاداش برای مساوی
اشتباه بزرگی که فدراسیون فوتبال در انعقاد قرارداد با کی‌روش داشت این بود که برای پیروزی در برابر هر تیمی و در قالب بازی‌های تدارکاتی و رسمی به این سرمربی پرتغالی 2 هزار یورو پاداش داده می‌شد. این روند غلط در قرارداد ویلموتس هم ادامه پیدا کرد با این تفاوت که این پاداش تنها در بازی‌های رسمی داده می‌شد ولی برای هر پیروزی باید 6 هزار یورو پرداخت می‌شد در حالی که اگر واقعاً فدراسیون اعتقاد به بزرگی ویلموتس داشت و قرارداد 2 میلیون و 250 هزار یورویی با او بسته بود، دلیلی نداشت برای پیروزی برابر کامبوج و هنگ‌کنگ پاداش 6 هزار دلاری به این سرمربی داده شود. چه بسا اگر دیدار با هنگ‌کنگ با نتیجه مساوی به پایان می‌رسید باید به این سرمربی 3 هزار یورو پرداخت می‌شد. بدون شک ضعیف‌ترین تیم لیگ برتر ایران توانایی برتری مقابل کامبوج یا تساوی مقابل هنگ‌کنگ را داشت.


تلاش 20 روزه بی‌حاصل
طبق صحبت‌های مهدی تاج کمیته‌های بین‌الملل و حقوقی فدراسیون برای انعقاد قرارداد ترکمانچای و ننگین با مارک ویلموتس تلاش 20 روزه‌ای انجام دادند تا بهترین نوع قرارداد بسته شود. قرار نیست با آوردن مربی خارجی فقط صعود به جام جهانی رقم بخورد و با دریافت پاداش فیفا، وضعیت مالی فدراسیون درست شود. پس نگاه فنی و آینده‌نگری در این مسئله کجاست؟ همان‌طور که از هشت سال حضور کی‌روش هیچ بهره‌ای نبردیم و نتوانستیم مربی ایرانی در کنار او قرار دهیم که از دانش و تجربه‌اش استفاده کند. کارمندان فدراسیون 20 روز وقت می‌گذارند تا قراردادی آماده کنند که نفعی برای فوتبال ایران ندارد؟!


جالب است فدراسیون هنوز هم نتوانسته مطالبات خود بابت صعود به جام جهانی 2018 روسیه را از فیفا دریافت کند. طبق ادعای تاج مبلغ 8 میلیون و 950 هزار دلار مطالبات از فیفا وجود دارد که مبلغ 2 میلیون و 250 هزار دلار آن سهم باشگاه‌های ماست. وقتی نمی‌توانیم با دیپلماسی بین‌المللی پول خود را از فیفا بگیریم، چرا باید هزینه‌های متعددی شود و به دنبال آن شاهد متضرر شدن فوتبال ملی کشورمان باشیم؟


فدراسیون در انتظار پاسخ فیفا
مهدی تاج اعلام کرده فدراسیون فوتبال در زمان او سه مرتبه به فیفا نامه داده که قصد فسخ قرارداد با ویلموتس را ندارد ولی هنوز جوابی از سوی فیفا دریافت نشده است. این موضوع می‌تواند به این خاطر باشد که ویلموتس هم از همان ابتدا بی‌کار ننشسته و چه بسا زودتر یا هم‌زمان با فدراسیون با فیفا نامه‌نگاری کرده تا در قرارداد با فدراسیون متضرر نشود. قطعاً فیفا دلایل موجهی برای پاسخ ندادن به فدراسیون فوتبال ایران دارد که در آینده مشخص می‌شود.


تردید در مورد ادعای تاج
بخش عمده‌ای از صحبت‌های تاج در مورد فسخ یک‌طرفه قرارداد از سوی ویلموتس بود و اینکه فقط سه ماه از مبلغ قرارداد به این مربی بلژیکی تعلق می‌گیرد. تاج یک بار اضافه کردن این بند را نظر وزیر ورزش دانست و در بخش دیگر صحبت‌های خود تأکید کرد این بند حاصل تلاش کمیته‌های بین‌الملل و حقوقی فدراسیون فوتبال بود. عجیب است با وجود چنین بندی در قرارداد، دغدغه اصلی فدراسیون این است که ناچار نشود کل مبلغ قرارداد را که رقم آن 7 میلیون و 875 هزار یورو می‌شود به ویلموتس بپردازد. این بدان معناست در این زمینه‌ها فدراسیون قرارداد سفت و سختی با ویلموتس نبسته و برای همین استرس بازنده شدن در پرونده ویلموتس، سئول‌نشینان را نگران کرده است.


ابهام در مورد وکلای پرونده ویلموتس
وقتی تاج با این سؤال روبه‌رو شد که چرا وکیل پرونده ویلموتس «لودویک دلشات» بود (همان فردی که نتوانست حق و حقوق باشگاه تراکتور را از بازیکنان خارجی بگیرد) جواب قانع‌کننده‌ای نداد. او ادعا کرد چنین وکیلی را نمی‌شناسد و دیگر وکلا هم از سوی تاج افراد ناشناخته‌ای بودند. اگرچه او معتقد بود بعد از رفتن از فدراسیون، وکلای پرونده در دادگاه بین‌المللی حکمیت ورزش تغییر کرده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد نمی‌توان به برنده شدن فدراسیون فوتبال در پرونده ویلموتس در دادگاه CAS چندان امیدوار بود.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر