صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
ربیعی در نشست خبری:

امیدواریم روند آزادی زندانیان ایرانی ادامه پیدا کند/ دلایل برگزار نشدن جلسه سران قوا

سخنگوی دولت گفت: امیدواریم روند آزادی زندانیان ایرانی در آمریکا ادامه پیدا کند و دولت جمهوری اسلامی آمادگی کامل برای تبادل همه زندانیان ایرانی در آمریکا را دارد.
کد خبر : 494488

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی ربیعی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اصلی‌ترین و مهم‌ترین مسئله‌ای که دولت در تمامی جلسات به آن اهتمام دارد مسئله مبارزه با کرونا است. امروز کرونا کماکان مسئله اصلی همه جوامع و دولت‌هاست. آثار اقتصادی کرونا همچنان بر رشد اقتصادی تک‌تک کشورها و همچنین مسئله بیکاری و فقر ناشی از این بیماری حتی در کشورهای دارای اقتصاد پویا نیز در جریان است.


وی افزود: با توجه به شیوع کرونا در ایران و اعلام سریع آن توسط دولت و خوشبختانه سیاست‌گذاری صورت گرفته از قبل و پیش‌بینی‌هایی که انجام دادیم و با توجه به شرایط اقتصادی ناشی از تحریم برخلاف آنچه بسیاری پیش‌بینی می‌کردند تحریم و کرونا قطعاً اقتصاد ایران را در هم خواهد شکست و جامعه ایران فروخواهد پاشید، خوشبختانه کارنامه قابل قبولی را مردم و دولت در پیش روی جهانیان قرار دادند.


ربیعی اقدامات گذشته دولت در تقویت حوزه سلامت و همچنین تمرکز بخش سلامت کشور در مواجهه با شوک اولیه کرونا را از عوامل موفقیت ایران در مقابله با بیماری کووید ۱۹ اعلام کرد و گفت: سیاست‌های محدودکننده در اسفند و فروردین‌ماه و سپس سیاست فاصله‌گذاری هوشمند باعث شد از تبعات نگران‌کننده و وخامت‌آمیز اقتصادی پیشگیری کنیم و بتوانیم سیاست حفظ جان توأمان در مقابل بیماری و تنگناهای معیشتی را پیش ببریم.


سخنگوی دولت اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در آخرین جلسات خود با توجه به اینکه چشم‌انداز نزدیکی از پایان بیماری کووید ۱۹ پیش رو ندید و گزارش‌های کارشناسان ما و همچنین مطالعات جهانی نشان می‌دهد که چشم‌انداز نزدیکی برای پایان این بیماری وجود ندارد، معتقد است هم باید چرخ‌های زندگی و معیشت مردم بچرخد و هم خللی در آن وارد نشود، به همین دلیل موضوع استانداردسازی زندگی، کار و حرکت اجتماعی مبتنی بر بهداشت و سلامت و مقابله با کرونا، استراتژی اساسی و جدید ستاد ملی مقابله با کرونا است.


وی ادامه داد: اعمال این سیاست‌ها در تمامی دنیا با مشکلات خاص خود روبروست. اقتصادهای با رشد بالا نیز با اعمال این سیاست‌ها با مشکلات زیادی روبرو شدند اما ما معتقدیم با گسترش آموزش و فرهنگ‌سازی و همچنین همکاری مردم با کمترین آسیبی جامعه و مردم‌مان را از این مرحله عبور خواهیم داد. تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا نیز بر اساس همین استراتژی است.


ربیعی با اشاره به آخرین تصمیمات برای بازگشایی مشاغل گفت: بازگشایی مدارس، سینماها، مراکز تفریحی، کلاس‌های آموزشی، آموزشگاه‌های خصوصی، مهدکودک‌ها، مراکز مذهبی، آژانس‌ها و تورهای گردشگری بر همین استراتژی صورت گرفته است؛ اما آنچه اهمیت دارد فاصله‌گذاری‌ اجتماعی است که استراتژی ما بود که لازمه آن اجرای پروتکل‌های سخت گیرانه بهداشتی است.


سخنگوی دولت اتخاذ این تصمیمات و بازگشایی مراکز را به معنای عادی شدن شرایط و کاهش بیماری کرونا ندانست و خاطرنشان کرد: همان‌گونه که توضیح دادم ما در مرحله جدیدی از مبارزه با کرونا قرار داریم که سیاست‌های سخت‌گیرانه کنترلی و نظارتی همراه با راه‌اندازی معیشت و زندگی اقتصادی در دستور کار است.


وی افزود: هدف اصلی ما در مبارزه با کرونا، حفظ جان مردم در مقابل بیماری، افزایش ظرفیت مراکز درمانی و همین‌طور راه‌اندازی اقتصاد و مقابله با بیکاری‌های ناشی از این بیماری است. ما ۵ وظیفه را توأمان دنبال کردیم که در تمامی جلسات دولت این ۵ وظیفه پیگیری می‌شود. اقدام اولیه ما تأمین نیازهای حوزه بهداشت و درمان است. بر این اساس گسترش آزمایشگاه کماکان در دستور کار قرار دارد و از هزار و ۲۰۰ به سمت دو هزار آزمایشگاه در حال برنامه‌ریزی هستیم.


ربیعی ادامه داد: به یاد داریم که در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا تعداد آزمایشگاه‌های ما به تعداد انگشتان دست هم نبود. از سوی دیگر کماکان تولیدات بهداشتی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، تداوم دارد و دولت موانع تولید در بخش سلامت را در جلسات خود موردبررسی قرار می‌دهد. از سوی دیگر گسترش امکانات زیرساختی مانند تخت‌های بستری و سی‌تی‌اسکن‌ها در تمام استان‌ها در حال پیگیری است. خوشبختانه حدود ۵۰ هزار متخصص و فوق تخصص و اعزام سه هزار متخصص در بخش‌های مختلف به مناطق محروم و تقویت شبکه‌های بهداشت از جمله نقاط قوت ماست که به‌صورت جدی دنبال خواهد شد.


سخنگوی دولت تصریح کرد: این زیرساخت‌ها نه‌تنها در مواجهه با موج‌های جدید بیماری کرونا بلکه در رویارویی در بیماری‌های ناشناخته نیز به کمک ما می‌آید. از سوی دیگر غربالگری ما وارد مرحله جدیدی شد. غربالگری و تست هوشمند برنامه مداوم نظام سلامت است. استمرار و گسترش خدمات ضروری جامعه از امنیت تا آب، برق و گاز، حمل‌ونقل از مسائلی است که در دستور کار دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا است.


وی یادآور شد: به‌هیچ‌عنوان خدمات اصلی جامعه دچار کاستی نخواهد شد بلکه رو به تقویت خواهد رفت. بنای دولت این است که با محاسباتی که انجام داده و میزان ارزی که پیش‌بینی‌شده، حمایت غذایی را با تأمین کالاهای اساسی از کل جامعه به‌خصوص اقشاری که بیشتر نیازمند کالاهای اساسی هستند، دنبال کنیم.


ربیعی اظهار کرد: تمام تلاش ما برای جلوگیری از غافلگیری در مواجهه با موج‌های جدید بیماری کرونا است. برنامه‌ریزی ما به نحوی خواهد بود که ظرفیت‌های بهداشتی، بیمارستانی و درمانی همواره به شکلی باشد که بتوانیم بر تعداد مبتلایان غلبه کنیم.


سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: به‌رغم افزایش عددی مبتلایان که ناشی از اجرای طرح غربالگری و بیماریابی فعال و همچنین افزایش فرهنگ و حساسیت مردم بوده است، اما آنچه مهم است در پایان خط مقابله با کرونا است. ما در پایان خط در کاهش مرگ‌ومیر مبتلایان با یک شیب رو به پائین کماکان در حال حرکت هستیم.


وی با اشاره به تبادل برخی زندانیان ایرانی و آمریکایی تأکید کرد: در هفته گذشته ما شاهد تبادل برخی از هم‌وطنان عزیزمان با افرادی بودیم که در کشور ما مرتکب جرمی شده بودند. این خبر خوبی بود که موفق شدیم سه دانشمند ایرانی که سهم و تلاش زیادی برای رفع موانع علمی کشور داشتند را آزاد کنیم. دکتر سلیمانی، دکتر طالبی و دکتر عسگری به تهران بازگشتند و یا در مسیر بازگشت به تهران هستند. امیدواریم این روند آزادی تا آزادی کامل تمام هم‌وطنان ایرانی در امریکا ادامه پیدا کند و همان‌گونه که بارها اعلام کردیم ایران آمادگی کامل برای تبادل تمام زندانیان را دارد و مسئولیت این تعلل به عهده دولت ایالت متحده آمریکاست.


ربیعی با اشاره به تصمیمات دولت در حوزه دولت الکترونیک، گفت: دولت الکترونیک تقریباً در تمام جلسات مورد تأکید رئیس‌جمهور محترم است. هر روز بخش و جلوه جدیدی از توسعه دولت الکترونیک در حال رخ دادن است و گام‌های جدیدی در توسعه دولت الکترونیک را شاهدیم. در این هفته یک گام دیگر در توسعه دولت الکترونیک برداشته شد که باعث حذف حداقل سه میلیون مراجعه حضوری، مردم به دستگاه‌ها برای دریافت خدمات شد.


سخنگوی دولت ادامه داد: در معاملات املاک، مردم برای پرداخت مالیات باید از دفاتر اسناد رسمی به سازمان امور مالیاتی مراجعه می‌کردند و پس از پرداخت در بانک گواهی عدم بدهی مالیاتی را دریافت می‌کردند و مجدداً به دفاتر اسناد رسمی می‌رفتند، کاری که بعضاً تا بیش از یک هفته طول می‌کشید. کاری که با اتصال سازمان اسناد کشور به زیرساخت‌های دولت الکترونیک، این مراحل حذف شد. امروز استعلام و دریافت مالیات کمتر از یک دقیقه در دفاتر اسناد رسمی انجام می‌شود.


ربیعی تأکید کرد: در جلسه گذشته دولت، گزارشی را وزیر محترم اقتصاد از افتتاح پنجره واحد سرمایه‌گذاری ارائه کردند. بر اساس این گزارش ثبت شرکت‌ها از ۷۲ روز به ۷۲ ساعت تقلیل خواهد یافت.


سخنگوی دولت تأکید کرد: تا سال ۱۴۰۰، هم گسترش دولت الکترونیک و هم رفع موانع سرمایه‌گذاری و تولید ادامه پیدا خواهد کرد. در هفته گذشته هم خوشبختانه بحث قانون حمایت از اطفال و نوجوانان را داشتیم که مراحل نهایی را گذرانده و به تصویب رسید. این یکی از لوایحی بود که سال‌ها معطل مانده بود و با تلاش و پیگیری که توسط دولت و مجلس انجام گرفت سرانجام به مصوب شد.


وی افزود: این قانون یکی از به‌روزترین و مترقی‌ترین قوانین موجود در حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان است و دست دولت را برای حمایت از آن‌ها باز نگه می‌دارد. این قانون، اورژانس اجتماعی را گسترش می‌دهد و می‌تواند خشونت علیه اطفال و نوجوانان را بررسی کند. همچنین تقسیم‌کار مناسبی در دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم‌نهاد در این قانون پیش‌بینی و وظایف آن‌ها به‌روشنی مشخص شده است.


ربیعی در ادامه گفت: این قانون نه‌تنها به دولت بلکه به قضات محترم ما هم کمک خواهد کرد تا از حقوق کودکان حمایت کنند. این قانون همچنین همه موارد مربوط به بهره‌کشی از کودکان کار را به‌دقت بررسی و جرم انگاری کرده و استانداردهای حقوق شهروندی کشور را افزایش داده است. امیدواریم که با آغاز کار مجلس تازه‌نفس ما بتوانیم لوایح و زیرساخت‌های مربوط به حقوق شهروندان را با سرعت بیشتری در معرض بررسی قوه مقننه قرار دهیم. در خصوص این قانون از مساعی و همدلی شورای نگهبان نیز تشکر می‌کنیم.


وی همچنین گفت: در جلسه گذشته دولت آیین‌نامه‌های اجرایی مهمی را تصویب کردیم. آیین‌نامه اجرایی واگذاری پروژه‌های نیمه‌تمام دستگاه اجرایی به بخش خصوصی را به تصویب رساندیم. به‌هرحال دولت پروژه‌ها را مدت‌دار کرده و مقرون‌به‌صرفه بودن آن‌ها را از خاصیت انداخته است و قیمت تمام‌شده پروژه‌ها گران‌تر خواهد شد. این یک استراتژی مناسبی است که انجام آن در سال‌های قبل موانعی داشت که این موانع برطرف شد و امکان مشارکت بیشتری برای بخش خصوصی در هر استان برای مشارکت در اتمام این پروژه‌ها فراهم آمد. فکر می‌کنم این طرح هم به کوچک‌سازی دولت و هم به استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی جامعه منجر خواهد شد.


سخنگوی دولت در پایان تصریح کرد: در جلسه گذشته دولت ما تداوم طرح‌های توسعه فاز سوم بندر شهید رجایی در استان هرمزگان و انتقال آب حوزه سیروان به گرمسیری در استان‌های ایلام و کرمانشاه و تداوم پروژه فولاد میانه در استان آذربایجان شرقی را تصویب کردیم که قطعاً به توسعه‌های استانی کمک خواهد کرد.


ربیعی در پاسخ به سؤالی در رابطه با علت اینکه ترامپ در این شرایط، مذاکره با ایران را مطرح می‌کند و مبادله زندانیان را دستاورد و مقدمه آن می‌داند و اینکه آیا این پیشنهاد را جدی می‌داند و برنامه‌ای برای آن دارد؟ خاطرنشان کرد: اولاً ما کاری به مسائل انتخاباتی آمریکا نداریم و مسائل انتخاباتی آمریکا موضوع داخل آن کشور است. ما براساس منافع ملی خود عمل می‌کنیم و با توجه به رفتارهای خلاف عرف و مقررات آمریکا، بدون توجه به مسائل داخلی‌شان حتماً تصمیم‌گیری خواهیم کرد. اینکه چه کسی رأی بیاورد و تصمیمی اتخاذ کنیم، بنای ما نیست. ما هیچ نشانه‌ای از واقعی بودن این توئیت‌ها مشاهده نمی‌کنیم.


وی اضافه کرد: تمایل دولت آمریکا برای مذاکرات جدی و ثمربخش علائمی دارد که در این توئیت‌ها دیده نمی‌شود. درصورتی‌که آمریکا مشتاق گفتگو با ایران است می‌تواند با بازگشت به میز مذاکراتی که آن را ترک کرده است، با حضور کشورهای باقی‌مانده در برجام این گفتگوها را انجام دهد.


سخنگوی دولت تأکید کرد: ما اینکه دعوت ترامپ به مذاکره و توافق چیزی بیش از نمایش سیاسی باشد، خوش‌بین نیستم. دولت آمریکا هم می‌داند و ما هم بارها اعلام کردیم که برای رسیدن به شرایط مساعد جهت هرگونه دیپلماسی موفق با ایران چه کارهایی باید انجام گیرد. در سال‌های گذشته اعتماد ما نسبت به صداقت، جدیت و همین‌طور نتیجه‌بخش بودن مذاکره از بین رفته و برای اصلاح آن باید هر آنچه را که یک‌جانبه تخریب کردند از نو بسازند.


سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص اهمیت موضوع جهش تولید و با توجه به اینکه یکی از اصلی‌ترین وزارتخانه‌ها که مسئولیت جهش تولید را برعهده دارد، وزارت صمت است، آیا گزینه وزیر صمت نهایی شده است؟ بیان کرد: یکی از استراتژی‌های چهارگانه وزارت صمت حداقل در بحث جهش تولید، تعمیق و توسعه ساخت داخل بوده است بنابراین براساس این استراتژی واردات تمامی کالاهای دارای مشابه داخلی و قطعات و ماشین‌آلاتی که امکان ساخت آن‌ها با تکیه بر توان داخلی وجود دارد ممنوع اعلام شده است و ثبت سفارش نسبت به توقف عملیات ثبت سفارش آن‌ها و سایر اقداماتی که باید صورت گیرد تقریباً متوقف شدند. فهرستی از کالاهای غیر ضروری هم در دست تهیه است که به دولت می‌آید و بررسی می‌شود و واردات آن‌ها نیز ممنوع خواهد شد.


وی افزود: واردات ما یا صرفاً از طریق کالاهای واسطه‌ای برای تولید دیگر خواهد بود و یا جایی خواهد بود که واقعاً امکان مقرون‌به‌صرفه بودن در تولید داخل را نداشته باشیم. وقتی نتوانیم در داخل تولید کنیم یا اساساً تولید آن ممکن است اقتصادی نباشد، واردات خواهیم داشت. سیاست مبارزه با قاچاق کالا نیز در این زمینه مکمل خواهد بود.


سخنگوی دولت در رابطه با معرفی و انتخاب وزیر صمت گفت: در مورد اینکه چه کسی معرفی می‌شود مانند همه وزارتخانه‌های دیگر فهرستی از افراد تهیه شده و در حال نهایی شدن است.


ربیعی افزود: اقداماتی که سرپرست وزارت صمت انجام می‌دهد، اقدامات بسیار خوبی بوده و پیش‌بینی‌هایش برای تأمین ارز و ارز ناشی از صادرات مناسب بوده و خوشبختانه در دوران سرپرستی هم با توقف و افت فعالیت روبرو نبوده‌ایم. قطعاً وزیر پیشنهادی قبل از موعد قانونی خود به مجلس معرفی خواهد شد.


ربیعی در پاسخ به سؤال دیگری در رابطه با معیار تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا و دلیل اینکه ترامپ هم‌زمان با اعتراضات ضد نژادپرستی و قبل از انتخابات ریاست جمهوری توافق با ایران را بار دیگر مطرح کرده است، اظهار کرد: به‌هرحال همان‌طور که توضیح دادم ما کاری به انتخابات داخلی آمریکا نداریم و براساس منافع ملی خود تصمیم می‌گیریم و این به سیاست‌های دولت ترامپ مربوط است که چه وقت خشونت به خرج بدهد و چه زمان ملایمت. نه خشونت به خرج دادن آن‌ها برای ما واهمه‌ای دارد و نه سیاست در باغ سبز نشان دادنشان برای ما مهم است.


وی ادامه داد: هرکجا منافع ملی ما بر اساس شرایط ایجاب کند تصمیمات لازم را اتخاذ خواهیم کرد و تهدیداتشان هم برای تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل را هم ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ می‌دانیم و هیچ حقی را برای تمدید محدودیت تسلیحاتی علیه ایران قائل نیستیم. هرگونه سوءاستفاده سیاسی آمریکا یا هر کشور دیگر در شورای امنیت برای تغییر زمان‌بندی قطعنامه صورت گیرد اعلام می‌کنم که عواقب خطیری به دنبال خواهد داشت و آمریکا و همکارانش باید مسئولیت کلی آن را هم بر عهده بگیرند.


ربیعی در رابطه با برخی شنیده‌ها حاکی از افزایش قیمت گازوئیل و اینکه آیا دولت برنامه‌ای در این رابطه دارد، اضافه کرد: خیر، ما هیچ برنامه‌ای در این زمینه نداریم. براساس قانون بودجه سال ۹۹ نیز هیچ پیش‌بینی در این زمینه نشده و ما هم برنامه‌ای نداریم.


سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص تجدیدنظر در حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و برنامه دولت برای افزایش حقوق ۹۹ آن‌ها، تصریح کرد: معمولاً تصمیم‌گیری در مورد حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی منوط به حداقل دستمزد شورای عالی کار برای کارگران است.‌ پس‌ازآن که شورای عالی کار حداقل دستمزد را مشخص کرد میان تشکل‌های بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی مذاکراتی صورت می‌گیرد. امروز با دکتر سالاری هم مذاکراتی داشتم و با دوستان با تشکل‌ها هم صحبت‌هایی داشتم و ان‌شاءالله به سمت تفاهم پیش خواهند رفت. فکر می‌کنم با پیش‌بینی که می‌کنم، ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان حداقل دریافتی بازنشستگی خواهد شد. شاید امروز یا فردا یا اول هفته آینده جلسه در مورد صحبتی که کردم برگزار شود.


وی ادامه داد: ما فقط امسال این آیتم را نداریم. قطعاً ما امسال خوش‌بین هستیم و بنا داریم بحث همسان‌سازی را دنبال کنیم. شرکت‌هایی که باید تأمین مالی شوند معرفی شدند و این شرکت‌ها باید در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار گیرند و این سازمان با آمادگی کامل همسان‌سازی را انجام دهد. همسان‌سازی را امسال اجرایی خواهیم کرد.


ربیعی افزود: همچنین اوایل هفته آینده این تصمیم ممکن است نهایی شود که بن خواربار و حق مسکن بازنشستگان با اینکه یک بار افزایش پیدا کرده است، باز هم تجدیدنظر خواهد شد و افزایش پیدا خواهد کرد. البته در سطوح مختلف متفاوت است و دو پارامتر دیگر به آن اضافه می‌شود. برنامه همسان‌سازی هم قطعی شده است و به‌محض انجام این اقدامات، انتقال سهام را هم خواهیم داشت. سازمان برنامه‌وبودجه هم اقدام خود را انجام داده است. امیدواریم این تصمیمات از رنج بازنشستگان ما که می‌دانیم زندگی سختی دارند کم کند.


سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال دیگری در رابطه با مطرح شدن خبر افزایش حق مسکن کارگران و در برابر آن کاهش سنوات آن‌ها و اینکه آیا این تصمیم بازی با حقوق کارگران نیست؟ گفت: به اعتقاد من درک دوستان از مسئله درست نبوده است. آنچه صورت گرفته به نفع کارگران و به درخواست خود آن‌ها بوده است. نمایندگان کارگران در شورای عالی کار به من هم این درخواست را داشتند و این اقدام کمک می‌کند به کارگران جدید و بدون سابقه.


وی اضافه کرد: البته کارکنان با سابقه و بی‌سابقه بهره‌مند می‌شوند و این به نفع جامعه کارگری است. با تصمیمی که اتخاذ شد حدود 8 درصد مزد کارگران افزایش پیدا کرد و اکنون حداقل دستمزد به یک میلیون و 911 هزار تومان رسید و این افزایش با مجموع دریافتی کارگران با دو فرزند 44.4 درصد افزایش پیدا کرد. یک کارگر با یک اولاد دو میلیون و 900 هزار تومان و یک کارگر با دو اولاد سه میلیون و 92 هزار تومان حقوقش است و میزان اثر تصمیم بر سنوات بازنشستگی و اضافه‌کار بیشتر شد.


سخنگوی دولت با بیان اینکه خوشحال هستیم این اتفاق صورت گرفت و رضایت نسبی کارگران را به همراه داشت، عنوان کرد: باز هم دولت توجه دارد که زندگی کارگران مانند بازنشستگان سخت است و در دوران کرونا هم بسیاری از کارگران آسیب خوردند و مطمئن هستیم این تصمیم همه مشکلات کارگری را نمی‌توانست برطرف کند اما تا حدودی درترمیم مزدشان کمک کرد و پایه قرار گرفت که سال دیگر با افزایش حقوق حالت بهتری برای کارگران داشته باشد.


ربیعی تصریح کرد: به‌هرحال این تصمیم، نتیجه جلسه 8 ساعته شورای عالی کار و درخواست کارگران بود و کارفرمایان در ساعات پایانی پذیرفتند و یک‌جانبه امضا کردند. اتفاقاً تبعات تعیین 175 هزار تومان برای حق سنوات، روی طبقه‌بندی مشاغل تأثیر دارد و آثار مفید دیگرش این است که در افزایش مزد سال آینده بیشتر دیده خواهد شد.


سخنگوی دولت در رابطه با عدم اجازه چانه‌زنی برای حقوق بازنشستگان و گلایه کارگران ساختمانی از بیکاری و اینکه وام معیشتی دریافت نکردند و غرامت بیماری نیز دریافت نکردند دولت مشخصات چه برنامه‌ای برای این افراد دارد؟ گفت: شورای عالی کار اصلاً جای تصمیم برای حقوق بازنشستگان نیست که اجازه چانه‌زنی داده شود یا نشود. حداقل دستمزد کارگری در حداقل حقوق بازنشستگی تأثیر می‌گذارد. اساساً جای چانه‌زنی در جای دیگری است اما در مورد کارگران ساختمانی سعی کردیم تدابیری بیندیشیم. اولاً به سه میلیون نفری که معیشت دادیم افرادی بودند که هیچ کجا بیمه نداشتند و کار آماری صورت گرفت که چه کسانی بیمه دارند یا ندارند.


ربیعی ادامه داد: کارگران ساختمانی هم متناسب با پولی که سازمان هدفمندی هرسال به سازمان تأمین اجتماعی می‌دهد باید بیمه شوند اما سازمان تأمین اجتماعی معطل پول سازمان هدفمندی نمانده و بیمه کردن آن‌ها کماکان ادامه پیدا کرده است. این افراد هم در سبد معیشتی قرار گرفتند.


وی ادامه داد: دیروز ما تصمیمی در ستاد اقتصادی دولت گرفتیم که به جلسه ستاد ملی کرونا خواهد رفت و براساس چارچوب‌هایی که قانون تأمین اجتماعی برای بیمه بیکاری تعیین کرده ما به افرادی می‌توانستیم بیمه بیکاری بدهیم که سه درصدش توسط کارفرما پرداخت و در حوزه مشخصی باشند. بیمه بیکاری مشمول این دسته از کارگران هم خواهد شد. ما قانون را اصلاح نکردیم بلکه یک مصوبه کرونایی اعلام کردیم تا نوعی کمک به کارگران بیکار شده باشد که با سازوکارهای صندوق بیمه بیکاری اتخاذ خواهد شد.


سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که آیا دلیل خاصی دارد جلسه سران قوا از زمان حضور آقای قالیباف در ریاست مجلس برگزار نمی‌شود، خاطرنشان کرد: مگر چند روز است آقای قالیباف تشریف آوردند؟ ما از اینجا به ایشان خیر مقدم عرض می‌کنیم، جلسات هماهنگی سران قوا برخی مواقع یک ماه هم برگزار نمی‌شود، خیر دلیل خاصی ندارد و این جلسات باید دارای دستور باشد.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر