پرطرفدارترین کمیسیون تخصصی مجلس کدام است؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، چینش کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی از هفته قبل آغاز شده است. هریک از کمیسیونهای تخصصی مجلس دارای وظایف و اختیاراتی از جمله: «بررسی طرحها و لوایح ارجاعی و گزارش آن به مجلس شورای اسلامی»، «بررسی و تصویب آزمایشی طرحها و لوایح و همچنین تصویب دائمی اساسنامه سازمانها، شرکتها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی»، «رسیدگی به درخواستهای تحقیق و تفحص»، «رسیدگی به سؤال نمایندگان از رئیس جمهور و وزیران»، «بررسی موارد ارجاعی از لوایح برنامه توسعه و بودجه سالانه به گزارش آن به کمیسیون تلفیق»، «کسب اطلاع از کم و کیف اداره امور کشور، دریافت و بررسی گزارشهای عملکردی و نظارتی از اجرای قوانین مربوط به دستگاههای ذیربط» و «تهیه گزارش موردی و سالانه در خصوص امور اجرایی دستگاهها و نحوه اجرای قوانین به خصوص قانون برنامه توسعه و بودجه سالانه و ارائه نکات مثبت، منفی و پیشنهاد نحوه اصلاح آن و تقدیم گزارش به مجلس برای قرائت» هستند.
بر همین اساس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی: ماده ۴۹؛ وظایف کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را در محدوده سیاست و روابط خارجی، دفاع، اطلاعات و امنیت مطابق ضوابط این آییننامه تعیین کرده است.
با توجه به اینکه نمایندگان بر اساس علاقه و امتیازبندیهای صورت گرفته باید کمیسیون خود را انتخاب کنند، کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی به پُرطرفدارترین کمیسیون مجلس تبدیل شده است.
پرطرفدارترین کمیسیون مجلس یازدهم با ۷۲ نماینده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است. اسامی کامل داوطلبان این کمیسیون در جدول زیر آمده است.
به گفته امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس، ماده ۳۶ قانون داخلی مجلس به نمایندگانی که از دوره قبلی در کمیسیونها حضور داشتهاند اجازه میدهد که در همان کمیسیون بمانند، که این بند از آییننامه مورد اعتراض منتخبان مجلس یازدهم است.
سمیه محمودی سخنگوی تدوین آیین نامه مجلس هم از اصلاح مواد ۱۲، ۷ و ۱۳ و برخی امتیازهای تعیین کمیسیونهای تخصصی نمایندگان مجلس یازدهم خبرداد و گفت: ماده ۳۶ آییننامه امتیازبندی برای تعیین کمیسیونهای تخصصی نمایندگان مجلس را بر عهده کمیسیون آیین نامه داخلی و هیئت رئیسه گذاشته است، لذا نیاز نیست این طرح در صحن علنی مطرح و تصویب شود.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/