صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

بررسی دقیق قرارداد تلخ فدراسیون با ویلموتس و مقایسه با قرارداد کی‌روش/ ننگین‌تر از ترکمان‌چای!

جزئیات قرارداد مارک ویلموتس بلژیکی با فدراسیون فوتبال تلخ و ننگین است وبارها این سؤال پیش می‌آید که خزانه بیت‌المال برای چه کسانی است؟ آیا خزانه بیت‌المال برای لقمه مساکین است یا اغیار!
کد خبر : 494416

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بدون تردید بزرگ‌ترین نام خارجی که روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران نشست کارلوس کی‌روش بود. سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان هشت سال هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان را برعهده داشت و در دورانی که او روی نیمکت تیم ملی بود مردم حالشان خوب بود و خیالشان از نیمکت تیم ملی و نتایجی که با این مربی پرتغالی کسب می‌کردند راحت بود. کمتر کسی بازی نوستالژیک تیم ملی فوتبال ایران با کره‌جنوبی را فراموش می‌کند؛ آن زمان که کی‌روش پرتغالی در کنار زمین با مشت‌های گره کرده که خلاف عرف بین‌الملل بود، مردم ایران را غرق در خوشی و شادمانی کرد.


بازی‌های به‌یادماندنی تیم ملی ایران در زمان کی‌روش با تیم‌های آرژانتین، اسپانیا، پرتغال، شیلی و سوریه و... هرچند با جامی همراه نبود اما در خاطرات مردم ایران ثبت شد و او را دوست داشتند؛ ناگفته نماند کی‌روش هم ایران را دوست داشت. او رفت و قرار بود باشکوه‌تر از گذشته با زیدان و مورینیو طلوع کنیم اما درنهایت به مارک ویلموتس بلژیکی رسیدیم. بلژیکی 50 ساله که با نجابت مثال‌زدنی‌اش سبب خجالت امروز و دیروز رئیس وقت فدراسیون فوتبال شد؛ آن هم با قراردادی که می‌گفتند بی‌نظیر است اما تنها می‌گفتند و شنیدن کی بودن مانند دیدن! وقتی جزئیات قرارداد ویلموتس بلژیکی رو شد فهمیدیم چه آش شوری برای فدراسیون فوتبال هم خورده است.


در زمان مربیگری کی‌روش در تیم ملی فوتبال یکی از ایرادهای همیشگی به فدراسیون کفاشیان، قرارداد بد و یک‌طرفه فدراسیون با این مربی بود؛ بد ماجرای کی‌روش، قرارداد جام ملت‌های امارات بود که بابت عنوان سومی که اصلاً وجود خارجی نداشت پاداش 200 هزار دلاری طلب کرد و حکم گرفت و دست‌آخر هم به خیریه‌های در مشهد آن را بخشید. مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال هم آن زمان به‌گونه‌ای مصاحبه کرد که خیلی‌ها مطمئن شدند او و همکارانش نمی‌دانستند سال 2016 عنوان سومی از جام حذف شده است! خرداد ماه سال گذشته همان قرارداد بد کی‌روش با ویلموتس تکرار شد و چند بند بی‌ارزش که معلوم نیست توسط چه کسی به قرارداد ویلموتس اضافه شد؛ البته با عددی خیلی بزرگ‌تر از رقم قرارداد کی‌روش!


جزئیات قرارداد ویلموتس چه بود؟!


حقوق پایه سالیانه کی‌روش یک میلیون و چهارصد هزار یورو که برای چهار سال پنج میلیون و شش‌صد هزار یورو بود؛ اما حقوق پایه سالیانه ویلموتس دو میلیون و دویست و پنجاه‌هزار یورو برای سی و نیم سال و درمجموع هفت میلیون 875 هزار یورو آن هم بدون رقم دستیاران خارجی این مربی! اگر اسم‌ورسم دو مربی (کی‌روش و ویلموتس) را ندانیم، فکر می‌کنیم این عدد پایینی باید برای کی‌روش باشد، اما نیست!


کی‌روش بدون موافقت رئیس فدراسیون فوتبال حق شرکت در تبلیغات تجاری را نداشت، اما ویلموتس این حق را داشت و باید سهمی به فدراسیون می‌داد؛ البته تا اینجای کار، این نوع قرارداد تیزهوشانه بود؛ اما مشکل اینجاست که سهم فدراسیون مشخص نشده است و حتی اسم توافق را هم روی آن نیاوردند. شاید از محل این توافق فدراسیون می‌توانست بخشی از مالیات این سرمربی را پرداخت کند چون مالیات هم به پای فدراسیون فوتبال نوشته شده بود! پس این رقم را هم به آن نزدیک هشت میلیون یورو اضافه کنیم! کی‌روش تنها با اجازه رئیس فدراسیون حق مصاحبه داشت و ویلموتس از مصاحبه‌های غیرفنی منع شده بود.


دیگر تعهدات سرمربی نسخه قرارداد کی‌روش است به جز پنج بند دیگر که البته این تعهدها نه مهم و نه جذاب هستند! این بندها به شرح زیر است:


مأموریت‌های فنی سرمربی با درخواست کتبی او و موافقت رئیس فدراسیون باید انجام شود.


حضور در فستیوال، مراسم و تجمع تأیید شده فدراسیون بدون تداخل با مسئولیت سرمربی تیم ملی بزرگ‌سالان.


پذیرش فعالیت‌ها نه‌تنها در ایران در قالب این قرارداد بلکه در همه جهان باید رعایت شود.


برگزاری بازی‌های دوستانه به درخواست سرمربی و موافقت رئیس فدراسیون و پیگیری فعالیت‌ها از طریق فدراسیون با فدراسیون‌های دیگر و کانال‌های رسمی دیگر.


پاداش هر دو سرمربی (ویلموتس و کی‌روش) هم شبیه به هم است؛ 10 درصد پاداش و پرداخت‌های فیفا در مقدماتی جام جهانی و مسابقات جام جهانی با این تفاوت که کی‌روش بابت هر پیروزی در مقدماتی و جام جهانی 2 هزار یورو پاداش گرفت اما ویلموتس بابت هر برد 6 هزار و بابت هر مساوی 3 هزار یورو! شاید دلیل مساوی‌های تیمش هم همین بند جذاب بوده است چون کی‌روش بابت تساوی پولی نمی‌گرفت!


رئیس فدراسیون فوتبال در مورد این بند جذاب قرارداد ویلموتس گفته است: اگر این سه هزار یورو با دستیاران هم باشد عدد و رقمی که قبلاً با دستیاران به کی‌روش پرداخت می‌کردیم همین رقم بود. در مرحله آخر دستمزد کی‌روش با دستیارانش 900 هزار یورو از جام جهانی تا جام ملت‌های آسیا بوده است که آن را پرداخت کردیم!


بند انتخاب دستیار در قرارداد ویلموتس هم جالب است؛ او می‌توانست تا سه دستیار خارجی با قراردادی جداگانه انتخاب کند و اگر به دستیار یا متخصص جداگانه و اضافی نیاز داشت با توافق رئیس فدراسیون برای دوره موقت استخدام و فدراسیون روزمزد پول او را پرداخت کند. در اینجا سؤال پیش می‌آید که وحید هاشمیان دقیقاً چه‌کاره بود؟!


قرارداد با نجیب‌ترین مربی تاریخ ایران یک بند خطرناک و البته خنده‌دار هم دارد و آن این است که سرمربی یا فدراسیون ایران اگر بنا به دلایل قانونی و قابل قبول مطابق با کدهای فیفا و دادگاه حکمیت ورزش، قرارداد را فسخ و بتوانند اثبات کنند ویلموتس سه ماه حقوق ثابت خود را می‌گیرد! درواقع قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال کاملاً یک‌طرفه است و حتی اگر همین حالا فدراسیون راضی به اجرای این بند باشد به نفع ماست به این دلیل که فقط یک میلیون یورو می‌دهیم نه 6 میلیون یورو!


رئیس سابق فدراسیون فوتبال مدعی است در قرارداد ویلموتس به تحریم‌های ظالمانه ایران هم اشاره شده است که همین باعث شد او برای امضا دو روز از فدراسیون فوتبال وقت بگیرد؛ اما در همین قرارداد هم آمده ویلموتس شماره حساب معرفی کند و در هر بانک خارجی فدراسیون برای او پول واریز می‌کند! موضوعی که با آن‌چه در رسانه‌ها اعلام شد تفاوت از زمین تا آسمان دارد!


اگرچه عبدالکاظم طالقانی عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال اعلام کرد از جزئیات قرارداد ویلموتس خبر ندارند! اما تمامی اعضای هیئت‌رئیسه زیر قرارداد ویلموتس را امضا کرده‌اند! حالا دوباره باید بگوییم خزانه بیت‌المال برای چه کسانی است؟ آیا خزانه بیت‌المال برای لقمه مساکین است یا اغیار!


مسئولان وقت فدراسیون فوتبال در زمان عقد قرارداد ویلموتس با حساسیت زیادی قرارداد را نوشتند و مدام هم تأکید می‌کردند این قرارداد با شرایط سفت و سختی نوشته شده است و باید به‌گونه‌ای باشد که فوتبال ایران متضرر نشود؛ اما در واقعیت وضعیت به گونه دیگر پیش رفت و در صورت محکومیت فوتبال ایران در قرارداد ویلموتس، این فدراسیون بزرگ‌ترین خسارت تاریخ را در فوتبال متحمل می‌شود!


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر