صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
چراغپور در گفتگو با آنا:

در بلژیک هم به ویلموتس تیم نمی‌دهند/ او یک مربی حرفه‌ای نبود

کارشناس فوتبال گفت: ویلموتس تمرکز کار در فوتبال را نداشت و به او در بلژیک او هم تیم نمی‌دادند تا حدی که بازنشسته‌اش کرده بودند.
کد خبر : 494265

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مارک ویلموتس در شرایطی سرمربی تیم ملی ایران شد که انتظارها از ملی‌پوشان فوتبال به واسطه دو حضور متوالی در جام جهانی بالا رفته بود اما این مربی بلژیکی با کسب نتایجی ضعیف از سرمربیگری کنار گذاشته شد. او که نمایش ضعیفی روی نیمکت تیم ملی داشت، حالا درخواست مطالبه 6 میلیون یورو در دادگاه بین‌المللی حکمیت ورزش (CAS) کرده است.


جلال چراغپور در خصوص عملکرد فنی مارک ویلموتس در تیم ملی فوتبال ایران به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: برای تحلیل فنی کارنامه ویلموتس در تیم ملی ایران باید کمی به عقب برویم. یوزهای ایرانی هشت سال با یک مربی که تفکر و مدیریت را جا انداخته بود به راه خود ادامه داد. در این مدت بازیکنان زیادی در تیم ملی حضور داشتند که تعدادی از آن‌ها بازنشسته و نفرات دیگری جایگزین شدند. می‌توانیم جدولی ترسیم کنیم که در آن عملکرد تمامی بازیکنانی که در تیم ملی حضور داشتند در آن هشت سال بررسی شود. با نگاهی به این جدول می‌توانیم در خصوص خطوط دفاع، میانی و حمله به نتایج بسیار خوبی برسیم.


وی ادامه داد: تیم ملی ایران نیاز به سرمربی داشت که بتواند تحلیل درستی از شرایط تیمش پیدا کند اما ویلموتس تغییراتی در تیمش ایجاد کرد که مسلماً منطقی نبود. هر فرد جدیدی که می‌خواهد ساختمان، ساختار و معماری هشت ساله سرمربی قبلی را تغییر دهد و سبک جدید خود را ترسیم کند باید با برنامه پیش برود. ما باید با دقت نگاه کنیم که ویلموتس مسیر هشت ساله قبلی را به چه روشی پیش برد. آیا او می‌خواست کل ساختار را تغییر دهد یا اینکه می‌خواست قسمت‌های جزئی مدنظر خود را به معماری قبلی اضافه کند؟


کارشناس فوتبال افزود: اگر تغییرات درونی جزئی باشد و سازه قبلی حفظ شود، مسلماً عملکرد منطقی است. ویلموتس می‌توانست آرام آرام تیم ملی را به شکلی بسازد که مدنظر خودش بود ولی او سیاستی در پیش گرفت که صحیح نبود. او باید نیمکت تیم ملی را حفظ می‌کرد اما این نیمکت هم نو شد و جای خالی مربیان ایرانی که سال‌ها در تیم ملی حضور داشتند در کادر فنی او دیده نشد. به‌عنوان مثال مارکار آقاجانیان که هشت سال مربی تیم ملی بود می‌توانست در خصوص تغییراتی که ویلموتس ایجاد کرده بود به این مربی بلژیکی تذکرات لازم را بدهد.


وی تأکید کرد: در یک جمع‌بندی کلی ویلموتس نتوانست تغییراتی در تیم ایجاد کند که به سود تیم ملی بود. او می‌توانست ساختاری که تیم ملی هشت سال در آن بازی کرده بود را حفظ کند و پس از هشت بازی مرحله انتخابی جام جهانی و رساندن تیم ملی به جمع 12 تیم برتر مرحله نهایی، به طور کامل شناخت دقیقی از فوتبال ایران پیدا کند و آن‌وقت تغییرات مهمش را ایجاد کند ولی او از روی چاله عدم شناخت نپرید و اسیر اتفاقاتی ساده شد تا با شکست برابر بحرین و عراق، خیلی زود پرونده‌اش بسته شود.


چراغپور ادامه داد: یکی از اشتباهات ویلموتس دعوت نکردن علیرضا جهانبخش که در فوتبال اروپا بازی کرده به تیم ملی بود. او بازیکنانی را جانشین جهانبخش کرد که نتوانستند در حد و اندازه‌های او بازی کنند. نظیر این اتفاق در خصوص چند پست دیگر تیم ملی رخ داد و برای همین به مشکل خوردیم. اگر در تیم ملی زمان ویلموتس بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال کشورمان حضور داشتند، آن‌وقت می‌شد یک یا نهایتاً دو تغییر ایجاد کرد چرا که دیگر نفرات اشتباهات بازیکنان جدید را تا زمانی که در ترکیب اصلی جا بیفتند، جبران می‌کردند ولی وقتی ما نفراتی داریم که اگر گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند و مسئولیتی که درون زمین پذیرفته بودند به درستی اجرا می‌کردند نمره قبولی می‌گرفتند، قطعاً امکان چندین تغییر وجود نداشت.


وی یادآور شد: تیم ملی فوتبال ایران با نفراتی مواجه است که هشت نفرشان در آستانه بازنشستگی از تیم ملی هستند. قطعاً باید نفرات بسیار خوبی جایگزین آن‌ها شوند. در تیم ملی آلمان پس از جام جهانی تغییرات مهمی صورت گرفت و میانه زمین این تیم به خوبی تقویت شد ولی در تیم ملی ما که دقیقاً در میانه زمین با مشکل مواجه بود، چنین اتفاقی رخ نداد. ما نفراتی در خط هافبک داشتیم و داریم که جنگندگی را با خطا کردن اشتباه گرفته‌اند. خطا کردن نشانه پیر شدن و ضعف است. باید سرمربی جدید تیم ملی بتواند انسجام لازم را در تیمش با تقویت خط هافبک ایجاد کند. مسلماً دراگان اسکوچیچ اگر به این موضوع پی نبرد با مشکل مواجه خواهد شد.


چراغپور تأکید کرد: متأسفانه ما اشتباهاتی از سوی ویلموتس دیدیم که باید افرادی پاسخگوی این موارد باشند که او را سرمربی تیم ملی کردند. ویلموتس یک مربی حرفه‌ای نبود و در بلژیک به دنبال کارهای سیاسی رفته بود. او در کشور خودش بازنشسته محسوب می‌شد و کسی به او مربیگری نمی‌داد. این موضوع در رسانه‌های بلژیکی نوشته شده بود. نمی‌دانم چه اصراری وجود داشت که بعد از کارلوس کی‌روش، مربی‌ای انتخاب شود که شرایط لازم را برای هدایت تیم ملی نداشت.


وی افزود: می‌توانستیم از مربیان بهتری استفاده کنیم چون ویلموتس تمرکز کار فوتبال نداشت و وقتی وارد ایران شد و شرایط را با هواداران و رسانه‌های مشتاق به فوتبال دید، از این موضوع ترسید و حتی چندین بار در تمرینات به بازیکنان گفته بود کار خیلی سنگینی پیش رو داریم، در حالی که اصلاً یک مربی نباید با چنین ادبیاتی درون تیمش صحبت کند و باید به شکلی شاگردانش را هدایت کند که آن‌ها انگیزه زیادی برای حضور در تیم ملی داشته باشند. امیدوارم در مسیر صعود به جام جهانی متوقف نشویم چون این توقف می‌تواند افتی 10 ساله برای فوتبال ملی ایران به همراه داشته باشد.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر