صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
زارعی در گفتگو با آنا:

نشریات دانشگاهی رسالت خود را فراموش کرده‌اند

سردبیر ماهنامه دانشجویی تحریر دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر اصفهان گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که امروز فضای مطبوعاتی کشور را تهدید می‌کند، فراموش شدن رسالت نشریات دانشگاهی و به بیراهه رفتن آن‌هاست.
کد خبر : 493813

امیرحسین زارعی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه بیش از سه ماه از تعطیلی دانشگاه‌ها به دلیل شیوع کرونا می‌گذرد، اظهار کرد: نشریات دانشجویی در ایام کرونایی تعطیل نیستند تا ضمن انجام وظایف متعدد خود، در میدان رقابت نیز حضور درخشانی داشته باشند.


وی افزود: همه نشریات در تکاپوی جلب نظر مخاطب و ارائه محتوا قابل توجه بوده و نشریات فراوان دیگری نیز درحال ظهور است. اما مهم‌ترین مسئله‌ای که امروز فضای مطبوعاتی کشور را تهدید می‌کند، فراموش شدن رسالت نشریات دانشگاهی و به بیراهه رفتن آن‌هاست؛ متأسفانه بسیاری از دانشجویان صاحب رسانه، مسئله سرگرمی را که از اهداف فرعی نشریات است، اولویت اول قرار داده‌اند و عده دیگری هم صرفاً قصد حضور در این عرصه را به هر قیمتی را دارند، غافل از اینکه «صدای دانشجو بودن»، نخستین و مهم‌ترین رسالت یک نشریه دانشجویی است.


سردبیر ماهنامه دانشجویی تحریر دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر اصفهان با بیان اینکه اگر نگاهی کلی به نشریات دانشگاهی موجود در سطح کشور داشته باشیم کمتر موردی را پیدا می‌کنیم که «صدای دانشجو بودن»را اولویت خود قرار داده باشد، گفت: بسیاری از نشریات به این موضوع قناعت کرده‌اند که هرچند وقت یک‌بار، با انتشار شماره‌ای جدید از فراموش شدن نام خود جلوگیری کرده و اعلام حضور کنند، درحالی‌که از استانداردهای حداقلی نشریات فاصله فراوانی دارند.


زارعی گفت: بسیاری از اصحاب رسانه دانشجویی امروز، اطلاعات کمی از استانداردهای موجود دارند. این درحالی است که مطابق دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ اﺟﺮاﯾﯽ ﺿﻮاﺑﻂ ﻧﺎﻇﺮ ﺑﺮ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻧﺸﺮﯾﺎت داﻧﺸﮕﺎهی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، صدور مجوز فعالیت نشریات منوط به شرکت متقاضی در دوره آموزشی نشریات و اخذ گواهینامه آن است، درحالی‌که چنین امری عملا رخ نمی‌دهد و نتیجه آن حضور نشریاتی است که صاحبان آن حتی به درستی از تفاوت جایگاه مدیرمسئول و سردبیر آگاه نیستند.


وی ادامه داد: بخشی از این امر، به دلیل قصور مراجع ناظر بر نشریات است که نظارت کافی به سطح کمی و کیفی نشریات زیرنظر خود ندارند و البته با صدور بی‌رویه مجوز نشریات (که حتی اگر مسئول سلف یک دانشگاه هم درخواست مجوز انتشار نشریات داشته باشد، به آسانی می‌تواند آن را دریافت کند!)، از تمرکز منابع جلوگیری می‌کنند؛ درصورتی که بسیاری از کانون‌ها و نهادها، عملاً نیازی یا وظیفه‌ای نسبت به تولید نشریه ندارند.


این فعال نشریات دانشجویی تصریح کرد: عدم حمایت صحیح از نشریات، مزید بر علت به وجود آمدن وضعیت کنونی است که شاهد تعداد فراوانی نشریه دانشجویی هستیم که به جز چند مورد اندک، بقیه صرفاً یا خط مقدم عقاید نهاد صادرکننده خود سهتند و یا گاه به گاه، اثری تولید می‌کنند که هدف آن دقیقاً مشخص نیست و حرف جدیدی برای گفتن ندارد و حتی گاه مشاهده می‌شود که ریزترین جزئیات آن نشریات هم تقلیدی است و بخش دیگر این موضوع به گردن اصحاب رسانه و جراید است که آگاهی صحیحی از رسالت نشریات دانشجویی ندارند.


زارعی افزود: مهم‌ترین مسئله‌ای که حضور نشریات را حائز اهمیت می‌کند، مسئله سرگرم کردن دانشجو یا صرفاً تولید منبعی برای اخذ بودجه برای صاحب امتیاز مربوطه نیست، بلکه فراهم کردن تریبونی برای رساندن صدای دانشجو به مراجع بالادست و احقاق حقوق آنان است؛ چنین امری نیازمند این است که نشریات با تولید محتوای خلاقانه و ایجاد حس اعتماد در مخاطب، خود را در سبد مصرفی دانشجویان جا کنند و به رسالت خود بپردازند.


وی تأکید کرد: باعث بسی تأسف است که نشریات دانشجویی امروز زیر گردوغبار حواشی فعالیت مطبوعاتی، سانسور، کپی‌کاری‌های متعدد و عدم خلاقیت، چشم و هم‌چشمی، انتقام‌جویی‌ها و بازی‌‌های سیاسی و دلایل متعدد دیگر در حال مدفون شدن است و بسیاری از نشریات، به جای خدمت به فرهنگ، مشغول هدر دادن انرژی و منابع هستند.


سردبیر ماهنامه دانشجویی تحریر خاطرنشان کرد: اصلاح چنین امری نیازمند یک همت جمعی از سوی مسئولان ناظر بر نشریات دانشجویی است تا ضمن صَرف حساسیت بیشتر در صدور مجوز و عمل به قانون، بر کیفیت نشریات منتشر شده نیز نظارت داشته باشند؛ همچنین باید اصحاب رسانه رسالت و آرمان نشریات خود را قربانی حواشی نکنند و اهتمام کافی به خروجی تیم خود داشته باشند و دانشجویان نیز ضمن شناخت و توجه به نشریات باکیفیت موجود، حقوق خود را از مسئولان مربوطه مطالبه کنند.


انتهای پیام/4118/



انتهای پیام/

ارسال نظر