صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۱ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
یادداشت| جعفر قنادباشی؛

تحول خواهی امام خمینی(ره) تحت تأثیر جنگ نرم دشمن قرار نگرفت/ تأثیرپذیری سیاه‌پوستان آمریکا از جریان مقاومت

امام خمینی(ره) در زمینه تحولات جهانی با توجه به روحیه و شجاعتشان تحت تأثیر اغواگری، سلطه‌گری و جنگ نرم غرب قرار نگرفتند و در جنگ نرم دشمن دچار خودباختگی نشدند.
کد خبر : 493770

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نظام استکبار به جهان قبولانده بود که دارای قدرت برتر است، ولی امام خمینی در برابر این تفکر باورناپذیری خود را نشان داد و این تفکر را در جهان سوم به وجود آورد که هرگاه اراده کنند، تحولات غیرممکن ممکن می‌شوند. شاه زمانی در ایران سرنگون شد که در اوج قدرت بود و سوی آمریکا حمایت می‌شد.


بیشتر بخوانید:


اعراب نباید در پیوستن به صف مخالفان دولت نژادپرست ترامپ تردید کنند


بعد از سال ۳۲ که آمریکا بعد از فرار شاه از ایران، با کودتای نظامی ۲۸ مرداد بار دیگر دوران پادشاهی در ایران را کلید زد، قدرتی به وجود آمد که متکی بر داخل نبود و چشم امیدش به آمریکا بود و حکومت و ارتش ایران به یکی از ارکان قدرت آمریکا در منطقه تبدیل شده بود؛ لذا هیچ‌کس تصور نمی‌کرد شاه که چنین دستگاه قدرتمندی تشکیل داده بود، ارتش جاویدان داشت، ساواک مخوف از آن حمایت می‌کرد و از حمایت آمریکا برخوردار بود نتواند در برابر قدرت روحی و معنوی امام خمینی ایستادگی کند.


این در حالی است که در شرق دنیا انقلاب‌هایی که بر مبنای مذهب بود مورد حمایت قرار نمی‌گرفت. در زمان پیروزی انقلاب اسلامی دو قطب شرق و غرب مقابل هم قرار داشتند و شرقی‌ها به هر انقلاب ضد آمریکایی کمک می‌کردند، ولی کمکشان در حیطه انقلاب‌های برمبنای دین نبود. متأسفانه جریان شوروی سابق در ایران که حزب توده نمایندگی آن را برعهده داشت در بسیاری از مواقع تلاش کرد جلوی انقلاب را بگیرد و مانع بر سر راه پیروزی انقلاب اسلامی شود.



انقلاب اسلامی ایران بدون کمک شرق و غرب دگرگونی و انقلابی عظیم به تمام معنا به وجود آورد که در آن مردم نقش داشتند و مشخص بود می‌خواهند چه حکومت و ساختاری را در کشور به وجود آورند.



امام خمینی(ره) با روحیه تحول خواهی خود هیچ‌گاه جنگ نرم دشمن را باور نکردند. معنای جنگ نرم واقعی تنها پخش آهنگ و حرکات هنری صرف نیست، بلکه به معنای قدرتی است که غرب با آن بتواند قدرت صنعتی، فکری و فرهنگی خود را به رخ بکشد و افکار عمومی جهان را اغوا کند تا جهان باور کنند آن‌ها برتر هستند. رهبر کبیر  انقلاب اسلامی در برابر چنین جنگ نرمی ایستادگی کردند، جنگی که با هدف حفظ جایگاه شاه در ایران به راه افتاد و درنهایت نیز نتوانستند به اهداف خود دست یابند. غربی‌ها در ادامه نقشه کشیدند مقداری عقب‌نشینی کنند و پس از انقلاب، نظام اسلامی را در ادامه مسیر منحرف کنند که در این نقشه نیز ناکام ماندند.


در ایران بسیاری معتقد بودند انقلاب کردن با دستان خالی ممکن نیست و باید اسلحه داشت، همچنین بسیاری معتقد بودند انقلاب بدون چراغ سبز قدرت‌های خارجی ممکن نیست و عده‌ای دیگر معتقد بودند امکان ندارد کسی بتواند در برابر ابرقدرت‌ها دولت سازی کند.


پیش از انقلاب سیاه‌پوستان و مردم آمریکا که در روزهای اخیر شاهد آن هستیم حوادث نزدیک‌تری نیز به وجود آمد؛ به‌عنوان نمونه مردم فلسطین در نوار غزه با دست خالی مقابل دشمن تا بُن دندان مسلح رژیم صهیونیستی ایستادگی کردند.


فلسطینیان در ابتدا مبارزه را به سازمان آزادی‌بخش فلسطین(ساف)، جبهه دموکراتیک و... سپرده بودند، ولی در ادامه به خودباوری دست یافتند، وارد صحنه شدند و انتفاضه را رقم زدند که اگر این انتفاضه ها رقم نمی‌خورد، نوار غزه همچنان در اشغال صهیونیست‌ها بود.


امام خمینی(ره) در سیره خود ماهیت آمریکا را فاش کرد و آن را «شیطان بزرگ» خواند و قدرتی توصیف کرد که در مسیر سلطه و ظلم گام برمی‌دارد. این توصیف‌ها و اقدامات عملی رهبر کبیر انقلاب اسلامی بر مردم منطقه اثر گذاشت.


اقدام سیاه‌پوستان آمریکا در روزهای اخیر در راستای تحولات استکبارستیزی جهان اسلام است، زیرا پیامبر اکرم(ص) در کنار خود سیاه‌پوست آزاده‌ای همچون بلال حبشی داشت و لذا بن‌مایه نگاهی که سیاه‌پوستان به قیام آزادی‌خواهانه دارند، در راستای تعالیم اسلامی و انسانی است.


در ابتدا شیوه‌های مختلفی برای انقلاب کردن به امام خمینی(ره) پیشنهاد می‌شد، ازجمله اقدام مسلحانه و... که ایشان نپذیرفتند. حضرت امام بر قیام امام حسین(ع) تأکید کردند که در روز عاشورا قیامشان را آغاز کردند و ظهر عاشورا نهضت حسینی پایدار شد.


حضرت امام راهبرد پیروزی خون بر شمشیر را برگزید؛  این موضوع اینک بن‌مایه و اساس تفکر مقاومت است، مقاومت یعنی امیدواری به پیروزی در برابر باطل. در چنین تفکری کشته شدن همان پیروزی بزرگ است و فرد مبارز به فیض شهادت نائل می‌شود. در چنین تفکری یعنی مقابله با باطل شما چه پیروز شوید و چه بازنده، پیروز هستید؛ لذا با چنین تفکری مقاومت اسلامی در منطقه شکل گرفت و امروز آنچه در دنیا شاهدیم، اثرات انقلاب اسلامی است.


نلسون ماندلا، رهبر نهضت ضد آپارتاید آفریقای جنوبی می‌گفت «بخش بزرگی از پیروزی ما الهام گرفته از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود که معادلات جهانی را برهم زد، آمریکا را تضعیف کرد و بر آزادی‌خواهان جهان اثر گذاشت. جمهوری اسلامی ایران در دو زمینه یاد دادن مهارت اتکا بدون کمک از دیگران و برهم زدن معادلات جهانی توانست نقش راهبری خود را به‌خوبی ایفا کند. بسیار اعتراف بزرگی است اینک آمریکایی‌ها می‌گویند چند تریلیون دلار را که صرف مقابله با نفوذ ایران در منطقه و جهان کرده‌اند، بی‌نتیجه بوده است.



توجه و بودجه زیادی از آمریکایی‌ها صرف شد، ولی نتوانستند مانع از صدور انقلاب اسلامی به سایر نقاط جهان شوند و روحیه این روزها انقلابی‌گری را در میان جوانان سیاه‌پوست آمریکایی مشاهده می‌کنیم.



آمریکا در غرب آسیا به‌شدت به‌دنبال حفظ جایگاه رژیم صهیونیستی و حکام عرب منطقه به‌عنوان متحد خود است و نیرو و بودجه نظامی صرف می‌کند؛ لذا در سایر عرصه‌ها ضعیف شدند و ایران توانسته است از این ضعف سود ببرد. اثرات انقلاب اسلامی ایران در عراق، سوریه، شمال آفریقا، آمریکای جنوبی و حتی در قلب آمریکا محسوس است. در دوره باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا مردم این کشور دنبال تغییر بودند و این تغییر به معنای آن بود که نگاه دولتمردان آمریکایی از خارج به داخل معطوف شود، زیرا می‌دانستند چنین سیاستی هزینه‌بر است.


* جعفر قنادباشی، تحلیلگر امور بین‌الملل


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر