لزوم ورود مقامات قضائی به آتشسوزیهای سریالی اخیر/ آیا پشت پرده خبرهایی است؟
به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طی چند روز گذشته وقوع آتش سوزی در نقاط مختلف کشور باعث شده تا افکار عمومی نسبت به آینده مراتع سبز کشور بیش از پیش نگران شوند، موضوعی که بارها در سال های اخیر نیز رخ داده و در اکثر این آتش سوزیها عامل انسانی، دلیل غالب این رویدادها اعلام شده است.
آتش سوزیهای عمدی
وقوع چند آتش سوزی در پایتخت مدیران شهری را در مورد عمدی بودن آتش سوزیها نگران کرده به طوری که زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران روز سه شنبه ۱۳ خرداد در دویست و هفدهمین جلسه این شورا با بیان عمدی بودن آتشسوزی بوستان چیتگر گفت: در انتهای شمال غربی بوستان چیتگر به دلیل اموال پلیاتیلن که وجود دارد، آتش سوزی رخ داد که این آتش سوزی عمدی بود.
ورود پلیس به ماجرا حریق عمدی
ماجرای آتش سوزیهای بوستان ولایت و چیتگر طی چند روز اخیر مقامات انتظامی را نیز برای پاسخ به علامت سوالها به میدان آورده است، به طوری که سرهنگ جلیل موقوفهای درباره ورود پلیس به موضوع حریق در بوستان ولایت و پارک جنگلی چیتگر که به فاصله یک روز از هم رخ داد، گفت: پلیس بر حسب وظیفه ذاتی خود و همچون دیگر حوادث و آتشسوزیها علت و ابعاد این دو آتشسوزی را نیز بررسی کرده و در صورتی که در تحقیقات خود به موارد تخلف یا جرم برسد، حتما با عاملان و مقصران برخورد خواهد کرد.
وی درباره این که آیا عمدی در وقوع این دو آتشسوزی در کار بوده یا خیر، اظهار کرد: این موضوع در حال بررسی است و تحقیقات مأموران آتشنشانی و پلیس در این زمینه ادامه دارد و به همین دلیل نمیتوان در حال حاضر اظهارنظری قطعی در این خصوص مطرح کرد و باید تا پایان تحقیقات صبر کرد.
جانشین رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ درباره اظهارنظر یکی از مسئولان شهرداری در مورد دستگیری عاملان آتشسوزی در بوستان ولایت نیز گفت: متأسفانه برخی اظهارنظرهای شتابزده و غیرکارشناسی از سوی افراد و برخی مدیران میانی مطرح شده که به هیچ عنوان مورد تایید پلیس نیست. در همین راستا نیز درخواست ما این است که از هرگونه اظهارنظر غیرکارشناسی در این موارد خودداری شود.
موقوفهای ادامه داد: تحقیقات در مورد ابعاد دو آتشسوزی از سوی کارشناسان انتظامی و آتشنشانی در حال انجام است و همانطور که گفته شد اگر با مورد مشکوکی مواجه شویم حتما با هماهنگی مقام قضایی با آن برخورد خواهیم کرد.
سریال آتش سوزی
اما سریال آتش سوزی در تهران همچنان ادامه داشت و در روز13 خرداد نیز 2 هکتار از حاشیه پارک افرا واقع در تقاطع اتوبان آزادگان-خلیج فارس دچار حریق شد. البته نیروهای میدانی آتش نشانی علت وقوع آتش سوزی را وجود علفهای هرز و گرمای هوا بیان کردند که با خشک شدن این علوفه منطقه نسبتا وسیعی مورد حریق قرار گرفته است اما سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران اعلام کرد که علت اصلی این حادثه در دست بررسی است.
در ادامه این آتش سوزیهای سریالی عجیب در تهران به ترتیب روزهای 13 خرداد درختان روبروی دانشگاه آزاد پردیس تهران به طرز عجیبی آتش گرفت و سپس 14 خرداد درختان روبروی دانشگاه امام صادق تهران و در همان روز پالایشگاه تهران دچار حریق میشوند.
قلب زاگرس میسوزد
از سوی دیگر جنگلهای زاگرس گچساران نیز از 4 خرداد ماه دچار حریق شده است که بسیاری از مردم منطقه و گروههای جهادی را درگیر کر درگیر مقابله با حریق این منطقه هستند، آتش سوزی که هنوز علت اصلی آن مشخص نیست و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. البته با وجود اینکه بالگردهای هوانیروز سپاه و ارتش به جنگلهای زاگرس گچساران اعزام شدند اما همچنان آتش در این منطقه میتازد و بسیاری از مراتع سبز منطقه زاگرس را طعمه خود قرا می دهد. گرمای هوا و کمبود امکانات سبب شده است، آتش علاوه بر عرصههای منابع طبیعی، مناطق حفاظت شده در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، کردستان، ایلام و بوشهر را درگیر کند.
عوامل را شناسایی کنید
با توجه به افزایش آتش سوزیها در کشور این سوال پیش میآید که آیا این آتش سوزی ها عمدی است؟ باید دولت و مجلس و دستگاه قضائی نیز به موضوع آتش سوزیهای اخیر ورود کنند تا مشخص شود علت اصلی بالا رفتن تعداد آتش سوزی ها در پایتخت و دیگر نقاط کشور به چه دلیل است زیرا این موضوع طی 15 روز نخست خرداد ماه سال 99 افزایش چشمگیری داشته و باید عوامل اصلی و یا دستگاههای مقصر در آتش سوزیها معرفی شوند.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/