صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۲۵ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
سازمان ملل منتشر کرد؛

طالبان بر خلاف وعده‌اش پیوند با القاعده را حفظ كرده است

طالبان برخلاف قولی که در توافق‌نامه با آمریکا داده، روابط نزدیک خود با القاعده را حفظ كرده و حتی در جریان مذاكرات اخیر با مقامات آمریكایی با آن‌ها رایزنی کرده است.
کد خبر : 493588

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، طالبان برخلاف قولی که در توافق‌نامه با آمریکا داده، روابط نزدیک خود با القاعده را حفظ كرده و حتی در جریان مذاكرات اخیر با مقامات آمریكایی با آن‌ها رایزنی کرده است.


این موضوع در گزارشی که سازمان ملل متحد در روز دوشنبه منتشر کرد، آمده است. بر اساس این گزارش، گروه القاعده كه حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را در آمریكا انجام داد، با ۴۰۰ تا ۶۰۰ نیروی خود همچنان در ۱۲ ولایت افغانستان فعال است و یک اردوگاه آموزشی در شرق این كشور دارد.


سازمان ملل می‌گوید روابط بین طالبان و متحدانش از جمله شبکه حقانی و القاعده همچنان عمیق و بر پایه دوستی، سابقه مبارزاتی مشترک، همدلی اعتقادی و ازدواج‌های درون‌گروهی است.


در این گزارش که به دست «گروه نظارت تحلیلی و پایش تحریم» سازمان ملل انجام شده آمده است: «طالبان مرتباً در جریان مذاكرات با ایالات‌متحده با القاعده مشورت می‌كردند و به آن‌ها اطمینان می‌دادند كه این امر به روابط تاریخی آن‌ها خللی وارد نمی‌کند.»


این گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد كه طالبان به قولی که در توافق‌نامه امضا شده با آمریکا در ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند / حوت ۹۸) در دوحه داده‌اند عمل کنند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا از امضای این توافق به عنوان یک موفقیت یاد می‌کند.


بر اساس این توافق، طالبان از یک سو قول داده اجازه ندهد از افغانستان به عنوان پایگاهی برای انجام حملات تروریستی به منافع آمریكا استفاده شود و از سوی دیگر با دولت افغانستان وارد مذاكرات صلح شود. در عوض واشنگتن موافقت كرد كه سربازان تحت رهبری آمریكا را ظرف ۱۴ ماه از افغانستان خارج کند. این توافق خوش‌بینی‌ها برای پایان دادن به جنگ داخلی ۱۹ ساله در افغانستان را تقویت کرده بود.


گزارش سازمان ملل در حالی منتشر می‌شود که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ یکم مارس گفته بود طالبان اکنون «روابط خود با گروه‌های تروریستی را قطع کرده» و موافقت كرده‌اند كه «در كنار آمریکا برای نابودی منابع و دفع القاعده از افغانستان عمل كنند».


گزارش سازمان ملل با این حال می‌گوید كه القاعده به توافق طالبان و آمریکا واكنش مثبت نشان داده زیرا آن را موفقیتی برای طالبان به حساب می‌آورد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر