صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۸ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می دهد:

اقتصاد بیمار معلول تب و تاب بانک‌ها برای ازدیاد شعب

رقابت سختی که میان بانک ها برای افزایش شعب شکل گرفته اقتصاد را به بیراهه کشانده و باعث شده شرایط زندگی فقط برای عده محدودی مطلوب باشد.
کد خبر : 493519

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، چند سالی است که عملکرد بانک ها و موسسات مالی به معضلی در کشور تبدیل شده که می توان از جمله این عملکرد معیوب به ارایه تسهیلات با ارقام بالا به اشخاص فاقد صلاحیت و از دست رفتن سرمایه سپرده گذاران، بنگاه داری بانک ها، عدم واگذاری وام به بخش تولید
یا واگذاری آن با نرخ سود بسیار بالا و همچنین ایجاد شعب متعدد با تبلیغات وسیع و جمع آوری نقدینگی مردم اشاره کرد.
 تب و تاب ایجاد شعب هر چه بیشتر از سوی بانک ها در سال های اخیر مسیر شبکه بانکی را از رسالت اصلی خود دور کرده و آن ها را در مسیر جذب هر چه بیشتر سپرده های مردم برای فربه شدن دارایی های خود هموار کرده است.
اینکه اکنون در هر روستای کوچکی نیز شعبه ای از بانک دیده می شود شاید به زعم مردم برای انجام امور بانکی اهالی روستا باشد اما با نگاهی دقیق تر می توان به اهداف پشت پرده مدیران در جذب سپرده های خرد مردم پی برد در سال های اخیر بانک ها با همین سپرده های خرد توانسته اند بازار مسکن، ارز و حتی خودرو و سکه را نیز درگیر تلاطم کنند.
متاسفانه ردپای بانک ها در نابه سازمانی های اخیر بازار نشان داده که دولت و ‌‌بانک مرکزی باید ترمز افزایش شعب آن ها را کشیده و حتی حکم به تعطیلی برخی شعب نیز لازم است در این رابطه احسان سلطانی کارشناس مسائل اقتصادی با ا انتقاد از شعب بانکی بسیار در کشور، می گوید: متاسفانه عامل اصلی تورم رخ داده در بازار فعالیت‌های دور از رسالت اصلی برخی بانک‌ها است.
وی با تاکید بر اینکه با رشد شعب بسیار بانک ها از دهه 80 به بعد سفته بازی و دلالی نیز بیشتر شده است ادامه می دهد: همزمان با رشد این شعب بانکی به علت فعالیت‌های دلالی بسیاری از آن‌ها قیمت مسکن و املاک نجومی شد.


جدا از بحث ماهی گیری بانک ها با ایجاد شعب بسیار از وضعیت بازار افزایش ضریب نقدینگی نیز آفت دیگری است که شاهد آن هستیم که در پی آن اقتصاد از حمایت از امور مولد دور شده و در مسیر دلالی های صرف هدایت شده است.
رشد تورم دیگر انتقاد وارده به عملکرد شبکه بانکی در نتیجه ایجاد شعب بسیار است در این رابطه مرتضی افقه کارشناس اقتصادی می گوید: افزایش شعب بانک‌ها به این دلیل است که مدیران آن‌ها در تلاش برای جذب سرمایه‌های بیشتر هستند و در این راستا نیاز به افزایش شعب در اقصی نقاط کشور دارند که در نتیجه آن دارایی های کلانی نیز به جیب زده و حتی خود در نرخ گذاری های نجومی ارز، مسکن و غیره دخیل هستند.
دولت در ماه های اخیر زمینه ادغام برخی بانک ها از جمله بانک های نظامی را فراهم کرد از این رو این امیدواری ایجاد شده که تحولی در شبکه بانکی رخ دهد و حتی شعب بانک ها نیز در یک اقدامی ضربتی در مسیر تجمیع قرار بگیرند در این رابطه کورش پرویزیان رئیس کانون بانک ها و موسسات اعتباری غیردولتی با بیان اینکه امکان کاهش شعبه‌های بانک ها فراهم است، می گوید: به‌جهت کارآمدسازی و بهبود وضعیت شبکه بانکی لازم است تعداد شعب بانک‌ها کاهش یابد.


وی با تاکید بر اینکه در همه بانک ها با هر تعداد شعب امکان بهینه شدن و کاهش شعب وجود دارد، ادامه می دهد: کاهش شعب بانک ها هم به جهت تغییراتی که در ارتباط با پساکرونا رخ داد مدنظر است و همچنین به جهت اینکه ماهیت کسب و کار بانکی در حال تغییر بوده و با سی سال گذشته تفاوت های محسوسی کرده است.
پرویزیان با تاکید بر اینکه شعب بانک ها باید دچار تغییر و تحول شوند، می گوید: به جهت کارآمدسازی و بهبود وضعیت شبکه بانکی لازم است تعداد شعب مازاد بانک ها کاهش یابد البته که تغییر در شعب لزوما به مفهوم کاهش پرسنل یا تعدیل نیروی انسانی نیست و این افراد می توانند در حوزه های دیگری که اقتضاعات بانکداری نوین است همکاری کنند.
ضرورت سامان هی وضعیت شبکه بانکی بر کسی پوشیده نیست اما اینکه از چه مسیری این اصلاحات آغاز شود مهم تر بوده و لازم است دولت در مسیر ساماندهی های عنوان شده از نظرات کارشناسان امر استفاده کند، در خصوص کاهش شعب بانک ها نیز این امکان برای بسیاری از بانک ها فراهم است و لازم است دولت با ابلاغیه های و دستورالعمل های به عنوان محرک بانک ها را در این مسیر هدایت کند.
انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر