صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۸ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

بی‌توجهی دولت به نظرات کارشناسی مسئولان دانشگاهی برای مقابله با کرونا/ چه کسانی به دنبال عادی سازی شرایط هستند؟

شواهد نشان می‌دهد که دولت در مواجهه با ویروس کرونا نظرات متخصصان و دانشگاهیان را درباره این بیماری جدی نمی‌گیرد.
کد خبر : 493469

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، همواره علم می‌تواند امور پیچیده را ساده و تصمیم‌گیری‌ها را آسان کند ولی سابقه تاریخی عملکرد دولت‌ها نشان می‌دهد که معمولاً کمترین توجهات به نظرات دانشگاهیان در کشور می‌شود. در صورتی‌که این دانشگاهی‌ها هستند که می‌توانند امور مختلف را برای مردم روشن کنند و جزئیات هر اتفاقی را موشکافی کنند.


در جریان بیماری کرونا بسیاری از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها تلاش کردند که آگاهی مردم را نسبت به این بیماری افزایش دهند اما از طرفی مدیران اجرایی کشور مدام به دنبال عادی سازی شرایط هستند.


هر چه که در اخبار و اظهارنظرهای کرونایی جستجو کنیم مشاهده می‌شود که دانشگاهیان می‌گویند: مردم همچنان خطرات کرونا را جدی بگیرند یا معتقدند که عده‌ای نسبت به کرونا دچار خوش خیالی کاذب شده‌اند.


از طرفی از رئیس جمهوری تا تعداد زیادی از دست اندرکاران دولت جملاتی مخالف نظرات دانشگاهیان را بیان می‌کنند. حسن روحانی در اظهارنظری کوتاه شدن دوره بستری بیماران را نشان از موفقیت در کنترل شیوع بیماری و علامتی برای رسیدن به مرحله مهار ویروس در آینده نزدیک دانست و گفت: با توجه به هشدارهایی که مسئولان وزارت بهداشت و درمان بر اساس برخی مطالعات و تحقیقات درباره شیوع مجدد این ویروس در فصل پاییز می‌دهند، می‌بایست با آگاهی‌بخشی و هشدارهای لازم و تداوم رعایت دستورالعمل‌ها نگرانی‌ها در این زمینه را برطرف کنیم.


عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در سخنانی گفت: «به شرایط قابل قبول در کنترل بیماری کرونا رسیده‌ایم و بر آن تسلط داریم.» یا علی ربیعی در اظهار نظری اعلام کرد: «وارد فاز مهار بیماری کووید- ۱۹ شده‌ایم و ۹۴ درصد مبتلایان به ویروس کرونا بهبود یافته‌اند.»


حتی در این میان وزیر بهداشت هم چندی پیش همراه با رئیس دولت و بقیه دولتمردان گفته بود که از مرحله مدیریت و کنترل بیماری کرونا عبور کرده و به سمت مهار کرونا در اکثر نقاط کشور حرکت کرده‌ایم.


مدتی بعد سعید نمکی در نقض گفته‌های خود اظهار کرد: «همه گیری کرونا تمام نشده بلکه این ویروس چموش‌تر و خطرناک‌تر شده است. اگر غفلت کنیم و ساده بگیریم دقیقه ۹۰ گل می زند و تمام دستاوردها در کنترل این اپیدمی از بین می‌رود.»


این در حالی است که بسیاری از متخصصان معتقدند که خبرهای خوب روزهای اخیر در مورد کاهش مرگ و میر و شناسایی به موقع بیماران کرونایی، به هیچ وجه به معنای عادی قلمداد کردن شرایط و بی ملاحظه بودن در رفتارهایی مانند رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در اجتماعات و کمرنگ کردن سخت گیری‌های محافظتی در مقابل این اپیدمی نیست و مردم باید همچنان خطرات بالقوه این بیماری را جدی بگیرند.


ضروری است سیاست‌ها و رویکردهای پیشگیرانه، محافظتی و درمانی در دوره‌های زمانی کوتاه و متناوب به روزرسانی شوند تا احتمال موفقیت برای خاموشی اپیدمی افزایش یافته و ادامه روند کاهش آن تسریع شود، در غیر این صورت این موفقیت‌ها مقطعی و گذرا خواهد بود.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر