صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۷ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
شیوع کرونا در جهان؛

لغو تدریجی محدودیت‌ها در اروپا/ سرکرده طالبان بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت

شیوع کرونا در افغانستان باعث مرگ سرکرده طالبان شد و در اروپا با وجود برخی نگرانی‌ها دولت‌ها درصدد لغو تدریجی محدودیت‌ها و بازگشایی مدارس و هتل‌ها هستند.
کد خبر : 493453

به گزارش گروه بین‌‌الملل خبرگزاری آنا، آخرین آمار نشان می‌دهد تاکنون دست‌کم ۶ میلیون و 374 هزار و 287 نفر از مردم سراسر جهان به ویروس کرونا آلوده شده‌اند و از آن میان، 377 هزار و 607 نفر جان خود را از دست داده‌اند و 2 میلیون و 909 هزار و 749 نفر نیز بهبود یافته‌‌اند. آمریکا همچنان در صدر کشورهای جهان با بیشترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا قرار دارد.



کشورهای آمریکا با یک میلیون و 859 هزار و 597 نفر، برزیل با 529 هزار و 405 نفر، روسیه با 414 هزار و 878 نفر، اسپانیا با 286 هزار و 718 نفر و انگلیس با 276 هزار و 332 نفر در صدر کشورهای جهان از حیث موارد ابتلا به کرونا در جهان قرار دارند.



10 کشور نخست جهان از حیث موارد ابتلا به کرونا


سازمان بهداشت جهانی ادعای یک پزشک ایتالیایی را که مدعی شده بود ویروس جدید کرونا در حال ضعیف شدن است، رد کرد. «ماریا ون کرکوف»، کارشناس همه‌گیرشناسی سازمان بهداشت جهانی گفت که هیچ شواهدی درباره تغییر یافتن ویروس کرونا چه از لحاظ روش انتقال و چه از لحاظ شدت بیماری ناشی از آن وجود ندارد.


وی با بیان اینکه ویروس از لحاظ قابلیت انتقال و از لحاظ شدت تغییر نکرده است، افزود: موضوع مهم این است که تدابیری به کار گرفته‌ایم تا از انتقال آن جلوگیری کنیم.


آمریکا


تظاهرات سراسری آمریکا در حالی به اوج خود نزدیک می‌شود که مقامات بهداشتی این کشور بارها در زمینه عادی شدن اوضاع قرنطینه در ایالت‌های مختلف هشدار داده و برخی فرمانداران نیز با تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای بازگشایی شهرها مخالفت کرده بودند. «اندرو کومو»، فرماندار نیویورک گفت: ما در آستانه بازگشایی شهر نیویورک در هفته آینده هستیم، ولی اکنون شاهدیم در چند شب گذشته تجمعات گسترده‌ای برگزار شد که می‌تواند موجب گسترش شیوع بیماری کووید-۱۹ شود. «کیشا لنس باتومس»، شهردار آتلانتا نیز درباره شیوع ویروس کرونا در جریان این اعتراضات ابراز نگرانی کرده است.



تظاهرات سراسری آمریکا


کارشناسان بهداشتی با ابراز نگرانی از جریان به وجود آمده که مسبب آن تصمیمات غلط رئیس‌جمهور آمریکاست، می‌گویند: در این تجمعات افراد در فاصله نزدیک می‌ایستند، شعار سر می‌دهند، فریاد می‌زنند و همین باعث پخش شدن ویروس کرونا در فضا و انتقال آن می‌شود.


پایگاه اطلاع‌رسانی worldometers مجموع مبتلایان به کرونا در آمریکا را یک میلیون و 859 هزار و 597 نفر و مجموع قربانیان آن را ۱۰۶ هزار و 927 نفر گزارش کرده است. ایالت نیویورک با ۳۸۰ هزار و ۸۲۵ مورد ابتلا و ۲۹ هزار و ۹۸۸ مورد فوتی همچنان کانون بیماری همه‌گیر کرونا در آمریکا محسوب می شود.



10 ایالت نخست آمریکا از حیث موارد ابتلا به کرونا


طبق اعلام وزارت دفاع آمریکا، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در مجموعه نیروهای مسلح این کشور به حدود ۱۰ هزار نفر رسیده و نیز تعداد قربانیان نیز به ۳۶ نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد مبتلایان به کرونا در میان پرسنل نظامی، پیمانکاران نظامی، کارمندان غیر نظامی و خانواده اعضای پنتاگون به ۹ هزار و ۸۸۵ نفر رسیده است.


در سائوپائولو صدها نفر از مخالفان و حامیان «ژائیر بولسونارو»، رئیس‌جمهور راست‌گرای برزیل روبروی هم صف کشیدند. این در حالی است که برزیل اکنون به کانون جدید کرونا در جهان بدل شده و شمار مبتلایان به این ویروس در برزیل از نیم میلیون نفر گذشته است. همچنین شمار جان‌باختگان این ویروس از ۳۰ هزار نفر فراتر رفته است.


اروپا


در انگلستان با وجود هشدارها در زمینه لغو یا کاهش محدودیت‌ها، مدارس باز شدند و دانش‌آموزان اجازه بازگشت به مدارس دارند، اما کلاس‌ها با ظرفیت ۴۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت قبلی آغاز به کار کردند تا دانش‌آموزان بتوانند با رعایت فاصله فیزیکی کنار هم بنشینند.


دولت انگلیس روز دوشنبه تأکید کرد راهکار شناسایی و تعقیب موارد جدید کرونا در حال پاسخ دادن است، اما آن‌هایی که به‌عنوان نیروهای اجرایی برای این برنامه استخدام شده‌اند، درباره موفقیت پروژه ابراز نگرانی کرده‌اند. تاکنون در این کشور 276 هزار و 332 نفر به کرونا مبتلا شده و 39 هزار و 45 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند.


مقام‌های اسپانیا که کشورشان تا ماه گذشته یکی از کانون‌های اصلی شیوع ویروس کرونا بود، گزارش کردند هیچ مورد مرگ جدید ناشی از کووید-۱۹ ثبت نکرده‌اند. تاکنون در این کشور 286 هزار و 718 نفر به کرونا مبتلا شده و 27 هزار و 127 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند.



در سایر نقاط اروپا با وجود نگرانی‌ها، بازگشایی مکان‌های گردشگری، رستوران‌ها و هتل‌ها آغاز شده است.



ستاد عملیاتی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در روسیه اعلام کرد که تعداد موارد جدید آلودگی به ویروس کرونا که در یک روز گذشته در همه مناطق این کشور شناسایی شده، ۹ هزار و ۳۵ نفر است و به این ترتیب در مجموع تعداد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در روسیه، به ۴۱۴ هزار و ۸۷۸ مورد افزایش یافته است. تعداد افرادی که بعد از ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند ۱۶۲ نفر افزایش یافت و در کل به ۴ هزار و ۸۵۵ نفر رسید.


غرب آسیا


فخرالدین کوچا، وزیر بهداشت ترکیه درباره آخرین آمار کرونا در این کشور گفت: در 24 ساعت اخیر 23 نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده و 827 مبتلای جدید نیز شناسایی شده است. به این ترتیب آمار قربانیان ویروس کرونا به 4 هزار و 563 نفر و آمار مبتلایان به 167 هزار و 769 نفر رسیده است.



در عربستان پس از گذشت بیش از دو ماه از تعطیلی مساجد به‌دنبال شیوع کرونا، درهای 90 هزار مسجد به روی نمازگزاران باز شد. سالمندان، کودکان و بیماران مزمن مجاز به حضور نیستند، باید فاصله دو متری با طرف مقابل حفظ و از ماسک استفاده شود. تاکنون  آمار قربانیان ویروس کرونا در عربستان به 525 نفر و آمار مبتلایان به 87 هزار و 142 نفر رسیده است.


آسیا


در شهر ووهان چین که کانون آغاز شیوع ویروس کرونا بود، موردی از بیماری حاد تنفسی ثبت نشده است. تاکنون در این کشور 83 هزار و 22 نفر به کرونا مبتلا شده و 4 هزار و 634 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند.


نشریه فارن پالیسی به‌نقل از چند مقام ارشد طالبان از مرگ «هبت‌الله آخوندزاده»، سرکرده این گروه براثر ابتلا به کرونا خبر داد. سخنگوی طالبان پیش‌تر گزارش این نشریه را درباره ابتلای وی به کرونا تکذیب کرده بود. تاکنون در افغانستان 16 هزار و 509 نفر به کرونا مبتلا شده و 270 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند.


در هند‌ چند قطار که در مسیرهای پرتردد این کشور حرکت می‌کردند و به علت شیوع کرونا متوقف شده بودند، روی ریل‌ها به حرکت درآمدند و هم‌زمان تصاویری از پر شدن جمعیت در آن‌ها مخابره شده است. تاکنون در این کشور 199 هزار و 343 نفر به کرونا مبتلا شده و 5 هزار و 610 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر