صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
رئیس کل بانک مرکزی:

اگر دولت دست در جیب بانک مرکزی نکند تورم را مهار می‌کنیم

همتی گفت: گر دولت به این نتیجه برسد که در جیب بانک مرکزی دست نکند و اگر بتوانیم ناترازی بانک‌ها را اصلاح کنیم، می‌توانیم بر نقدینگی و تورم فائق آییم.
کد خبر : 493437

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عبدالرضا همتی، رئیس کل بانک مرکزی گفت: تورم همان ۲۴ درصد است البته هدف‌گذاری کردیم که آن را کاهش دهیم و از ۲۲ درصد هم در میان‌مدت پایین‌تر بیاوریم. یکی از دلایل تورم در کشور و نقدینگی مسئله شبه‌پول است.


رئیس کل بانک مرکزی برداشت‌های دولت از جیب بانک‌ها را عامل تورم دانست و خاطر نشان کرد: اگر دولت به این نتیجه برسد که در جیب بانک مرکزی دست نکند و اگر بتوانیم ناترازی بانک‌ها را اصلاح کنیم می‌توانیم بر نقدینگی و تورم فائق آییم.


وی در خصوص ادعای تحقق رونق تولید در سال گذشته و علت نامگذاری جهش تولید نیز گفت:‌ رشد کشاورزی بالای 7.8 درصد، صنعت 7 درصد، خدمات 1.2 درصد مثبت شدند و حتی رشد اقتصادی با نفت‌ نیز 1.2 درصد مثبت شد، بنابراین زمینه فراهم شده بود تا ما جهش را آغاز کنیم و به استناد همین اطلاعات نیز بود که مقام معظم رهبری به‌درستی سال 99 را جهش تولید اعلام فرمودند و ما هم معتقد هستیم که با افتی که در این یکی الی دو ماه (به علت شیوع و گسترش ویروس کرونا)، و احیای آن به هدف‌مان (جهش تولید) در سال 99 خواهیم رسید.


همتی با بیان اینکه از اسفند 98 به بعد به دلیل قطع شدن ما با همسایگان ورود ارز به کشور مختل شد، اظهار داشت: به خاطر مشکلاتی که در برگشت ارز داشتیم، فشاری در بازار ارز ایجاد کرد که ان‌شاءالله این مشکلات پیش آمده در حال رفع است و طی دو ماه و نیمی که از سال 99 گذشته ما حدود 4 میلیارد دلار در این شرایط سخت برای واردات کالاهای اساسی دارو و مواد اولیه کارخانجات تأمین کنیم. این روند در حال احیا شدن و اما امیدواریم به‌تدریج با کمک صادرکنندگان غیرنفتی که اکنون تکیه عمده درآمدهای ارزی ما بر روی آنان است، تا به‌تدریج تکیه خود را بر روی درآمدهای نفت خام کاهش دهیم.


انتهای پیام/4141/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر