صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۲ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۹

بیماری فاسیولا چیست و چطور باید با آن مقابله کرد؟+اینفوگرافی

فاسیولیازیس یک بیماری عفونی ناشی از انگل‌ فاسیولا است و این انگل جز کرم‌های پهن دسته‌بندی‌شده و انگل‌های بالغ در مجاری صفراوی افرادِ آلوده و حیواناتی از قبیل گوسفند و گاو مشاهده می‌شوند.
کد خبر : 493323

به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی، بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فاسیولیازیس یک بیماری عفونی ناشی از انگل‌ فاسیولا است. این انگل جز کرم‌های پهن دسته‌بندی می‌شود. انگل‌های بالغ در مجاری صفراوی افرادِ آلوده و حیواناتی از قبیل گوسفند و گاو مشاهده می‌شوند. به‌طورکلی این بیماری در دام و سایر حیوانات شایع‌تر از انسان‌ها است. دو گونه از این انگل افراد را آلوده می‌کنند. گونهٔ اصلی آن Fasciola hepatica است که به‌عنوان انگل کبدیِ رایج یا انگل کبد گوسفند نیز شناخته می‌شود و گونه‌ای مرتبط با آن به نام Fasciola gigantica نیز افراد را آلوده می‌کند.


فاسیولا در بیش از ۷۰ کشور جهان یافت می‌شود، به‌خصوص در مناطقی که گوسفند یا گاو پرورش داده می‌شود. Fasciola hepatica در تمام قاره‌ها به‌جز قطب جنوب و Fasciola gigantica در برخی مناطق گرمسیری یافت می‌شود. به‌جز بخش‌هایی از اروپای غربی، فاسیولای انسانی عمدتاً در کشورهای درحال‌توسعه ثبت شده است.


راه انتقال این بیماری از طریق خوردن سبزی‌هایی است که با آب آلوده شسته یا آبیاری شده و یا نوشیدن آب آلوده است.


از علائم مهم این بیماری می‌توان به تب، خارش، ضعف، حالت تهوع و درد شکم، بزرگ شدن کبد و درنهایت تخریب آن اشاره کرد.


نکات مهمی که برای مقابله با این بیماری باید در نظر گرفت آن است که:



  1. این انگل در شستشو با محلول‌های غلظت پایین پرکلرین مخصوص شستشوی سبزی‌ها از بین نمی‌رود.

  2. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری مهم است که از مصرف خام سبزی‌های محلی مانند چو چاق، خالی‌واش و غیره خودداری کنید.

  3. فرآورده‌های سبزی‌های محلی را در فریزر با دمای منفی ۲۰ درجه به مدت سه روز نگهداری کنید.

  4. در صورت استفاده از سبزی باید آن‌ها را کاملاً پخته یا در مقابل آفتاب کاملاً خشک‌کنید.

  5. مطمئن شوید سبزی‌ها با آب سالم آبیاری شده باشد.



انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

برچسب ها: کبد
ارسال نظر