صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
فناوری در مبارزه با کرونا/44؛ آنا گزارش می‌دهد؛

مبارزه با کرونا به سبک هوش مصنوعی

شیوع ویروس کرونا در جهان باعث شد همه کشورها از ظرفیت‌های مختلفی برای مبارزه با کرونا استفاده کنند. در این امر مهم، فناوری هوش مصنوعی با کمک‌های ویژه، خود را اثبات کرده است.
کد خبر : 493273

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درنتیجه شیوع یک ویروس، انسان‌ها زمان عجیب‌وغریب و نامشخصی از زندگی خود را سپری می‌کنند. حدود یک‌سوم جمعیت جهان در حال حاضر در خانه‌های خود تحت قرنطینه هستند و سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی در سراسر جهان با تغییر و تحولات بسیاری مواجه شده‌اند.


در این‌گونه زمان‌های بی‌سابقه باید به دنبال راه‌حل‌های بی‌سابقه باشیم. اگرچه هوش مصنوعی (AI) مطمئناً دارای سابقه نسبتاً بالایی است، اما تا به امروز یک فناوری حاشیه‌ای بوده که کاربران عادی نسبت به آن بد‌گمان بوده‌اند. بااین‌وجود، با نیاز شدید به مدیریت سریع و کارآمد داده‌ها، حوزه‌های مختلفی وجود دارد که هوش مصنوعی خود را در آن‌ها به‌عنوان متحدی قدرتمند در مبارزه با کروناویروس ثابت می‌کند.


پیش‌بینی اپیدمی


سیستم‌های هوش مصنوعی قبلاً خود را به‌عنوان پیش‌بینی‌کننده‌ای قدرتمند در شیوع و روند بیماری‌ها نشان داده‌اند. برجسته‌ترین مورد این بود که الگوریتم هوش مصنوعیِ شرکت Blue Dot در تاریخ 31 دسامبر 2019، بیش از یک هفته قبل از اعلام سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری‌های ایالات‌متحده، در مورد شیوع کرونا در ووهان چین هشدار داد. ماه‌ها پس از شیوع اولیه، این شرکت همچنان به مقامات بهداشت و درمان کمک می‌کند تا شیوع‌های جدید را رصد کرده و ویروس کرونا را مهار کنند.



قدرت پیش‌بینی شیوع توسط هوش مصنوعی، ممکن است برای کسانی که در حال حاضر در قرنطینه به سر می‌برند کمی دیر به نظر برسد، اما الگوریتم‌های پیش‌بینی کننده مانند Blue Dot می‌توانند یک نقش اساسی در مدیریت ویروس برای دوره‌های طولانی ایفا کنند. اکنون این پرسش مطرح است که آیا پس از مدیریت این شیوع کنونی، کوروناویروس می‌تواند با موج دومی بازگردد یا خیر. پیش‌بینی هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند تا آمادگی بیشتری داشته باشیم و آسیب‌های شیوع آینده را کاهش دهیم.


تحقیقات در بخش دارو و به‌کارگیری آن‌ها


شاید با فوریت بیشتری در حال حاضر، هوش مصنوعی همچنین می‌تواند در تحقیقات، توسعه و به‌کارگیری داروهای نجات‌دهنده بالقوه کمک کند. با افزایش سرعت ابتلا و مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا، زمان یک عنصر حیاتی به شمار می‌رود و در این رابطه یکی از بخش‌هایی که هوش مصنوعی در آن برتری محسوسی دارد، سرعت بخشیدن به کارهای وقت‌گیر است.



نمونه‌های ارزشمندی برای داروهای طراحی‌شده توسط هوش مصنوعی وجود دارد. برای مثال Exsledgeia، یک استارت‌آپ داروساز در انگلیس، از هوش مصنوعی برای تولید دارویی در درمان «اختلال وسواس فکری-عملی» (OCD) استفاده کرد و موفق شد این دارو را که فرایند آن به‌طورمعمول 4 تا 5 سال طول می‌کشد، تنها در 12 ماه تولید کند.


هنوز زود است که بگوییم چگونه می‌توان از این قدرت پردازش برای تحقیقات داروی کروناویروس استفاده کرد، اما تحرکات امیدوارکننده‌ای وجود دارد. به‌عنوان‌مثال شرکت هوش مصنوعی Insilico Medicine، یک سیستم هوش مصنوعی طراحی کرده که شناسایی ساختار مولکولی ویروس COVID-19 را تنها طی چند روز انجام می‌دهد، درحالی‌که این مدت‌زمان توسط پژوهشگران انسانی می‌تواند ماه‌ها طول بکشد.


کاهش تماس فیزیکی


یکی از جنبه‌های بحث‌برانگیز هوش مصنوعی این است که چگونه می‌توان از آن برای جایگزین کردن نیروی انسانی استفاده کرد، انتقادی که به‌طور ناگهانی در این عصر انزوا به یک مزیت تبدیل شده است. هر سیستمی که باعث کاهش تماس انسان با انسان شود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به‌خصوص در محیط‌های پرخطر مانند بیمارستان‌ها. این دقیقاً به همین دلیل است که غول تجارت الکترونیکی چینی Alibaba از ساخت یک سیستم هوش مصنوعی برای تشخیص کوروناویروس خبر داده، و ادعا می‌کند این سیستم قادر است طی 20 ثانیه با دقت 96درصد ویروس کرونا را تشخیص دهد.



زمینه دیگری که هوش مصنوعی در آن به فاصله‌گذاری افراد کمک می‌کند، روند پردازش مطالبات بیمه است. یک شرکت بیمه در چین، برای پردازش مطالبات بیمه درمانی بدون نیاز به حضور بیمار برای دیدار با نماینده، از یک سیستم هوش مصنوعی استفاده می‌کند، که در کاهش شیوع بیماری بسیار مؤثر است.


مدیریت شیوع بیماری


مبارزه با کورونا‌ویروس چیزی فراتر از درمان این بیماری است، این همچنین درمورد مدیریت سلامت برای کاهش احتمال شیوع بعدی بیماری نیز هست. مبارزه با کرونا گامی است که ممکن است سالها به طول انجامد، بنابراین مهم است که به راه‌حل‌های فناوری بپردازیم که می‌تواند به کاهش بار مدیریت شیوع کمک کند.



به‌عنوان‌مثال سیستم‌های پیش‌بینی تشخیص کرونا قادرند به کاربران بگویند که ویروس کرونا دارند یا در معرض خطر آن هستند؛ مانند یک اپلیکیشن چینی که قرار گرفتن در معرض ویروس را تعیین می‌کند.


همچنین فناوری یادگیری ماشینی برای اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی در محیط کار و محیط‌های عمومی، نقش مهمی دارد. استارت‌آپ آمریکایی Landing AI، سیستمی ساخته که دقیقاً همین کار را انجام می‌دهد؛ این سیستم افراد را از طریق دوربین‌های امنیتی نظارت می‌کند و هر زمان دو نفر در نزدیکی یکدیگر (کمتر از فاصله دومتری تعیین شده) قرار بگیرند، هشدار می‌دهد.


مبارزه با اخبار جعلی


درحالی‌که ویروس کرونا از طریق سرفه و عطسه پخش می‌شود، یک ویروس روانی نیز همراه آن وجود دارد که از طریق اخبار جعلی پخش می‌شود. کلاه‌برداران، دلالان ترس و برخی رسانه‌ها اطلاعات نادرست و خطرناکی را درباره اقدامات دولت‌ها، علائم ویروس و علائم درمانی احتمالی به اشتراک می‌گذارند، و هیچ‌کدام منابع رسمی را در اطلاعات خود قید نمی‌کنند.



خوشبختانه هوش مصنوعی در اینجا نیز می‌تواند کمک کند. گوگل، توئیتر و فیس‌بوک الگوریتم‌های هوش مصنوعی خود را برای ریشه‌کن کردن اطلاعات غلط و هدایت کاربران به منابع خبری رسمی به‌کارگرفته اند تا در این زمینه نیز در مبارزه با کرونا کمک کنند.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر